Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
 • Мнения: 4 335
Да, бих. Макар че не мисля, че има начин да защитим децата напълно. При положение, че има начин да се промъкнат през филтрите дори в ютуб кидс. Просто трябва да научим децата как да разпознават опасностите и как да се пазят. И това обучение трябва да започне и в училище, дори не от първи клас, а от ДГ.

# 31
 • Мнения: 107
Включете "родителски контрол", следете какво гледа и играе детето и си решавате 95% от проблемите свързани с Интернет сигурността. Родителски контрол има в Google play, Facebook, YouTube. (има и приложение YouTube Kids)
Това момо е доста старо приложение, в чуждите сайтове инфо има от 2017-2018г., не мисля, че е много по-страшно или притиснително от другите подобни игри в нета. И ние като деца се събираме да викаме дама пика, на компютъра играехме игри от рода на doom, които също са пълни с подобни кадри и пр. и пр.
Много шум се вдигна около тази глупост..

# 32
 • Мнения: 927
Няма такава игра. Фалшива новина е.
https://m.24chasa.bg/novini/article/7323289

# 33
 • Azeroth
 • Мнения: 3 524
Има такава игра, както и апп за чат и видео разговор с момо. Само че, не са отсега, а от няколко години.
Какво точно е провокирало сегашната мания, не ми стана ясно, но не съм и ровила за да търся отговор.

Скрит текст:
Да не се изплаши някой Grinning
https://www.youtube.com/watch?v=GNfGIawwdRE

Последна редакция: сб, 02 мар 2019, 13:18 от Elunaria

# 34
 • Мнения: 753
Аз още изпитвам страх като чуя тая дама.
Родителския контрол действа само вкъщи.
И основно се питам защо всички обръщат внимание след като стане нещо не дай Боже.
Този вид приложения може да са много стари,но си струва да им обърнем специално внимание.


# 35
 • Azeroth
 • Мнения: 3 524
Какво внимание? Очевидно това са приложения за възрастни, вероятно все някъде е написано 18+. В YouTube със сигурност е. Може би много хора не знаят, но YouTube е за пълнолетни лица или такива над 13г. но с родителски надзор.

Разбира се, никой не го спазва и после се реве, че детето им видяло нещо страшно. Предполагам никоя от вас няма да пусне на детето филм на ужасите.. защо тогава имат достъп до клипчета и игри, които също може да са "на ужасите"?

# 36
 • София
 • Мнения: 11 753
Питах детето за Момо, каза, цитирам ''Виждала съм картинки, не знам за игра. Не ми е страшен - орките от Властелина изглеждат по-страшни''.

Много шум за нищо.

А на въпроса защо деца в малки класове имат телефон - ами моята второкласничка има, за да имам връзка с нея. Телефонът е едно просто Леново, няма включен интернет и служа точно за това - да може да ми се обажда. Чуваме се по веднъж на ден, за по-малко от минута, и толкоз. Извън училище не се интересува от него, има достатъчно занимания.

На таблета й са качени всички учебници (засега без английския), за да се олекоти раницата. Тя учи по таблета в занималнята и не го пипва през останалото време - възприема го като един събирателен Учебник. На него също няма нет.

# 37
 • Azeroth
 • Мнения: 3 524
Не ставаше дума изобщо да нямат телефон, и да, има телефони, които са една проста слушалка за разговори. Нямат нужда от смартфон, това е идеята.

# 38
 • Мнения: 2 442
И към кого ще е насочена подписката?!

# 39
 • Мнения: 753
1.Аз съм против ходенето със смартфон на училище-за мен няма нужда, защото реално ако пак казвам стане нещо недай Боже пак няма да може да се чуете.
2.Аз съм против хората като цяло които дават на децата си да играят на разни игри и да гледат разни филми които не са за тях само и само те самите да свободни откъм ангажименти-трябва постоянна ангажираност, особено с мъничките.
3.Аз съм против новините 19:00 часа които не дават нищо друго освен неща стресиращи допълнително хората-не може ли да са  по късно?
И да сменя канала по другите е същото!
Обърнете внимание,казвам Аз, защото това е мое мнение,не държа вие да сте на него и няма как да сте разбира се.
И към кого ще е насочена подписката?!
Това за подписката го подметнах, защото ако трябва и това ще направя за да се подобрят нещата като цяло,не само в нета.А към кого-може и към много институции да е насочено,но за съжаление една птичка пролет не прави,а много които са на едно мнение.
Мога и още да попиша,но в момента отивам мач.До скоро 🙂

# 40
 • Azeroth
 • Мнения: 3 524
А каква точно е идеята? Да няма повече страшни игри и филми?

Аз обичам страшни игри и филми, така че съм против Grinning Контролът със сигурност е много по-труден в наши дни, но той пак може да дойде само и единствено от родителите.

Теглила съм игри и приложения, които искат да потвърдиш, че имаш 18г., от тяхна страна правят каквото могат за да е ясно, че съдържанието им не е подходящо за деца.

# 41
 • Мнения: 753
А каква точно е идеята? Да няма повече страшни игри и филми?

Аз обичам страшни игри и филми, така че съм против Grinning Контролът със сигурност е много по-труден в наши дни, но той пак може да дойде само и единствено от родителите.

Теглила съм игри и приложения, които искат да потвърдиш, че имаш 18г., от тяхна страна правят каквото могат за да е ясно, че съдържанието им не е подходящо за деца.


Още не съм тръгнала,ще отговаря 🙂Идеята е следната-максимално да се говори на децата за възможните рискове във и извън интернет.
Повече родителски срещи, повече комуникация родител-учител.
Или мислите,че не е възможно и не трябва да е така.
Тръгвам,после повече.

# 42
 • Azeroth
 • Мнения: 3 524
Това да, децата, а и родителите определено имат нужда от повече информация и образоване в това отношение.

# 43
 • Мнения: 612
За тези,които четат на английски,намерих една статия,според която това чудо момо не е нещо сериозно.
https://www.scarymommy.com/momo-hoax-youtube/
Така поне се твърди де.Но по принцип е добре нещо да се проучи от различни ъгли,преди окончателно да се определи като лошо или добро.Иначе това момо,ако наистина кара децата да се излагат на риск,би трябвало да се забрани или спре.

# 44
 • Мнения: 2 754
Аз не съм майка, но да споделя като бях дете как ме контролираха, даже не само като дете, ами и докъм 17. Нямахме смартфони, само компютър с интернет. Нямах администраторски акаунт, съответно нищо не можех да инсталирам.  Интернет ми се отпускаше само по час и половина на ден, следеше ми се хисторито. Смятам един ден да приложа същите тактики спрямо моето дете, че и още. Разбира се, в един момент почваш да изхитряваш - триеш хисторито, чат логове, но сигурно и срещу това си има чалъм. Някой сигурно ще каже, че времената са се променили, но аз лично смятам, че дори да не давам да детето ми непрекъснато да е с телефон или компютър, или в интернет, нищо трагично няма да се случи, няма да стане тъпо и изостанало. По-трудно за справяне е с това, което научават от връстниците, но там освен с разговори не знам как да стане. За това, че по всички канали дават едно и също, не съм съгласна. Аз гледам телевизия всеки ден, но от месеци не съм гледала новини. Има детски, сериали, травъл ченъл, музикални телевизии. Не бих гледала новини пред детето ми. Ако толкова ме вълнуват вечер в леглото ще си ги прочета в интернет.

Общи условия

Активация на акаунт