Къната, билките и всичко останало - Тема 14

• 36 158
  • 778
  •   1
Отговори
# 390
  • Sofia, Bulgaria
Като пробвам Ореха ще напиша отзиви, но ще е доста по-нататък.

# 391
Колко време оставяте къната да оксидира? Пишат от 2 до 12 часа. 🤔Също и за бързо оксидиране във фурна на 40-50 градуса...

# 392
  • Бургас
Снощи я забърках към 11,днес я намазах към 13.00. Изчаквам да покафенее цялата смес,не само повърхността.Държа я най- малко 12 часа да оксидира.Във фурната не бих я сложила,мирише повече от отвратително.Ако беше нормално прието жените да ходят със сива коса,щях да си ходя така.Безкрайно съм отвратена от миризмата,която на моята коса се задържа със седмици.Ех,да не бях правила алергия към боите!И цветът не ми харесва,но пак от страх от алергия не посягам към билковите смеси,а и имам твърде много бели коси и не вярвам да стане добре.

# 393
Оле божке, сега пък и миризма ли...🙄 Мария, ти май беше с чувствителен скалп и единици шампоани ти понасяха, нали. И моят скалп е чувствителен. Не си помислям за боя.

# 394
  • Бургас
Ами не ми е толкова чувствителен скалпът,онези случаи,които съм описвала бяха след боядисване,било си е първо лека алергия,която накрая стана страшна-подуто лице,чувство за изгорял скалп,гадене,диария...Цяла седмица бях на инджекции с кортикостероиди.От шампоаните си ползвам на Шаума и на Ейвън,на Арома съм ползвала,нямам проблеми.За протокола-къната не ми дразни скалпа.Нямам сърбежи,никакви неприятни усещания.Даже и пърхута ми изчезна,откакто ползвам къна.

Но къната мирише.Не си въобразявам,синът ми е на 12 и поне седмица след къносването не иска да ме прегръща,и на него му е безкрайно неприятна миризмата.Аз и рядко се къносвам,буквално ходя като клошарка и вече когато всички започнат да ми правят явни намеци колко вече съм побеляла,тогава се прежалвам.Сега още съм с този ужас на главата,стоя най-малко 5 часа,защото косата ми на тила е почти черна и май само там не е побеляла.Стремя се да постигна максимално тъмен цвят,само с къна косата ми изглежда тъмно ръждиво кафяво,на слънце червенее естествено.Около лицето ми е почти бяла косата,на слънце много червенее.Веднага след боядисването е оранжева,но за щастие до седмица много потъмнява.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2019, 16:26 от mariqivanova799

# 395
На мен ми мирише косата само един ден след къносването. Нои аз я мия всеки ден с безсулфатен шампоан,  та заради честото миене се отмирисва бързо. Лично мен не ме дразни миризмата,  мирише ми на трева, на билки.

# 396
  • волно калдъръмче
Мария Иванова, би ли споделила с каква къна се правиш. И аз съм забелязала, че някои къни си миришат на фъшкии. Последно се правя с турска и тя смърди, но като че ли по-малко.

Пробвай да сложиш черен чай с карамфил. Само сварен стрит карамфил би трябвало също да тушира смрадта.

# 397
Да видим на мен как ще ми се стори. А може ли да добавя етерично масло в сместа? Някой купувал ли е къна от Зоя, тази в пакетче, бестселър им е, не ми се вярва да е с някакво зловоние. 🤐

# 398
  • волно калдъръмче
Точно от Зоя не. Хенафокс беше върхът по едно време. Мирис на билки и хубав цвят. След една издънка ѝ дадох втори шанс и засега я избягвам. Явно е до партида.

# 399
  • Бургас
Аз съм чела,че я ползват като репелент.Щом и на хищните гадове комарите им смърди...лоша работа.

На Хенафокс ползвам къната.Безкрайно ме е страх да експериментирам,да не би случайно да има примеси и химикали.Наистина мирише на биологични отпадъци от тревопасно...
Не знам към карамфила дали може да се развие реакция,ще пробвам.Много го харесвам като аромат,по едно време си мъкнех в чантата,за да ми мирише на хубаво.

Някой знае ли дали само с кафе се постига траен кестеняв цвят?Кафе обичам много,но пия рядко заради смотан стомах.

# 400
  • волно калдъръмче
Успех! Споделяй опит по-често. Моята е тъмна и кафето не помага.

# 401
  • Бургас
Благодаря!
Още като я измия ще пиша как е.
Моята беше тъмна,сега е много побеляла,въпреки че нямам 40. На баща ми е била чисто бяла на 30 и няколко,сега му е снежно бяла.На майка е грозно сива.Ако беше чисто бяла,щях да варя листа от лук или орех и да я правя каквото златисто(или оранжево) стане.Но по-скоро седи грозно сива,заради останалите тук-там черни косми.

Много ме мъчи един въпрос-как се боядисват вежди с билки?Моите са плътни и чисто черни и с къна биха изглеждали смехотворно.За сега биват,но взеха да се появяват и по тях бели косъмчета.

# 402
Mariq, пробвай да слижиш кафе в къната, може да убие миризмата поне малко, или канела,но само с кафе няма да покриеш побелятото, аз също имам бели коси, около 25-30% да го кажем. Последно се боядисах светло кафявото на Хена но съм се правила и със златисто русото, също и на Култиваторс Карамела, при мен единствено което ме нервира е, че корените ми остават по-тъмни от дължината🤷♀🤔 Не зная защо и къде е проблема но не посягам към химията.
Иначе аз се измивам минимум 2,3 пъти с шампоан да отмия хубаво, после балсам, миризмата не е чак толкова силна да не говорим, че на другия ден почти не се усеща.

# 403
  • Бургас
Може и аз да греша,но ми казаха в магазина за къна(био магазина),да не ползвам шампоан след къна.Хубаво измивам с вода и слагам маска,защото иначе косата няма разплитане.И после поне 3 дни не мия косата,за да се задържи хубаво къната.По този начин корените не се отмиват бързо,но и миризмата не се отмива.

# 404
Ами на мен ми лъсват белите коси на 2-рата, 3-тата седмица като мия косата на 4,5 дни понякога и повече.Само с вода без шампоан дори не си представям как я отмиваш.🤦♀

Общи условия

Активация на акаунт