Къната, билките и всичко останало - Тема 14

• 36 157
  • 778
  •   1
Отговори
# 405
  • Бургас

Прясно къносана,току-що измита коса.Само с вода измивам преди маската,а с маската се омиват всички остатъци.

# 406
  • Бургас

И по дължините.Този път признавам,направо е червена,не толкова оранжева.
Нали ще ми простите последователните постове заради снимките?

# 407
Мария, коя маска ползваш, онази маслинената ли? В тази къна, която си слагала сега, има ли индиго?

# 408
  • Бургас
Да,само маслинената.Няма индиго,отзад ми е черна косата.Само от около лицето,до средата на главата е сива.Отблясъкът е на слънце,нарочно така я снимах.
Имам малко индиго от братовчедка ми за проба,но от страх да не се алергизирам и към къна и билки нищо не добавям.Бъркам само с гореща вода от бойлера,периодично разбърквам сместа,за да стане цялата кафява.Чак тогава мажа,стоя пет часа.Това ми е рецептата.Оксидация този път-около 14 часа.

# 409
Момичета, да не ви се стори, че полудявам 😄, но ще си ви попитам. Възможно ли е шампоан да ми предизвиква побеляване на косата (естествената ми коса)? 😏 Май не е възможно, но откакто го ползвам, започнах да си имам ядове с цвета ми. Даже търсих в състава нещо, което да прилича на водороден пероксид...но не се ориентирах много.

# 410
  • Бургас
Ами...всичко е възможно.Кой е шампоанът?Може да просветлява,знам ли.На химиите вече не им вярвам,както писах,си използвам едни и същи продукти на Шаума и на Ейвън,също и маската с маслина.Не експериментирам,за да няма после алергии и рев.

# 411
Здраве с алое вера. Май ще взема да го сменя и да проверя съставките една по една.

# 412
  • В полите на Пирин планина
С индигото може да се направи тест за алергии - разбъркваш минимално количество и мажеш зад ушите и на сгъвката на ръката при лакътя. Ако усетиш дискомфорт - миеш веднага. Може да вариш листа от орех и да поливаш косата - потъмнява към кестеняво.
А балсам-оцветителите, които са без амоняк и ППД също ли ти предизвикват алергии? Аз съм изравнявала с такъв балсам цвета на коса, мазана с билков боя. И аз получавам разлика между дължини и корен. Така съм изравнявала цвета.

# 413
Lady, от кой балсам-оцветител си доволна?

# 414
  • В полите на Пирин планина

Престиж, Леганца, Елеа, Лакме.

Всичките са почти еднакви като ефект. Имат различни нюанси. Според желанието. Аз съм матирала към по-студен нюанс със синкавите и лилави тонове на балсамите. Правила съм се и с розовата перла - косата ми е светла и става хубаво ягодово тъмно русо, към светло кестеняво.

Да добавя, че за притъпяване на мириса на къна може да се сложи канела или какао в сместа, но те леко притъпяват червеното, ако целите по-ярко червено. По-добро оцветяване се получава, ако се добави лимонов сок. Даже имам чувството се получава по-трайно оцветяване...

Последна редакция: нд, 22 сеп 2019, 20:36 от Lady Brinne

# 415
Момичета, много се кефя да гледам снимки! Качвайте повече, на мен лично ми действа много освежаващо и стимулиращо.
Аз преди малко пак се намазах, последните няколко седмици се мажа всяка неделя. Сега смесих едно пакетче от 25 грама Култиваторс със същото количество от Био Органикс, добавих само вода от чешмата, разбърках и намазах обилно корените. От сайта на хенафокс си бях купила едни билкови кубчета за измиване на косата и мисля този път да разтворя едно и колкото и да ми е трудно само с тях да си измия косата, след това на подсушена коса ще напръскам един спрей балсам с алое вера с натурални съставки (от зоя си го купих). И да не си измия добре скалпа, ще гледам така да стоя няколко дни да видим дали ще потъмнее повече къната и дали ще постигна по-траен ефект.
Един месец не си бях изправяла косата, но онзи ден не издържах и си я изправих и се поуспокоих малко, едвам я изтрайвах иначе. Последният път фризьорката много зле ме подстрига, филира ми я с ножица, много ми я скъси, а надолу имам едни стари кичури, които са доста изтощени и сега още по-зле изглеждат. На светлина са си гаднички. Първият път и на мен много зле ми миришеше косата след къната, но вече или свикнах, или го нямам този проблем. Аз добавях канела малко при второто, третото,четвъртото и петото мазане, сякаш помага за подобряване на мириса, но с нея трябва да се внимава да не загрее прекомерно скалпа.

# 416

Престиж, Леганца, Елеа, Лакме.

Всичките са почти еднакви като ефект. Имат различни нюанси. Според желанието. Аз съм матирала към по-студен нюанс със синкавите и лилави тонове на балсамите. Правила съм се и с розовата перла - косата ми е светла и става хубаво ягодово тъмно русо, към светло кестеняво.

Да добавя, че за притъпяване на мириса на къна може да се сложи канела или какао в сместа, но те леко притъпяват червеното, ако целите по-ярко червено. По-добро оцветяване се получава, ако се добави лимонов сок. Даже имам чувството се получава по-трайно оцветяване...

Благодаря, това за канелата не го знаех, ще я слагам специално да убия червеникавото.
А ти как поддържаш светлите тонове?

# 417
Аз също не си мия косата с шампоан след къна, измивам я преди това. Не си спомням вече, къде съм го чела.
Миме, вземи се тествай с някоя билкова боя, с тези черни вежди, ми се струва, че много повече ще ти отива кестеняво.
Аз не усещам такива ужасни миризми, каквито описвате.

# 418
  • волно калдъръмче
Пробвала съм да мия само с вода и накрая да я фоксирам с вода и лимоов сок. Дни наред падат частички от къната. Пяната от шампоана почиства по-добре.

# 419
На 2 седмици ли горе-долу пада къната от обезцветената коса, момичета?

Общи условия

Активация на акаунт