Къната, билките и всичко останало - Тема 14

• 36 136
  • 778
  •   1
Отговори
# 420
За почистване се слага балсам или маска.
На мен ми държи 30 дена, Соул.

# 421
  • Бургас
Lemy,тя си ми беше черна косата и си отиваше с веждите.От пусти страх не вземам боя,има много видове на Хенафокс,но са смески на билки и ме е страх.Аз докато свикна с къната,що паник атаки напавих...Но поне знам кога е паник и кога алергия,научих да ги различавам.Много бели коси покрива ли кестенявата на Хенафокс?В упътването пише,че не е за бели коси.Мога да се престраша някой път да пробвам,поне ампули с преднизолон и спринцовки имам,мога и да си слагам инджекции.
Soul81, бях купила шампоан Здраве на приятеля ми,повече му засили пърхута.И много мнения съм чела,че не е хубав.
Първото къносване при мен стана оранжево,малко потъмня после,но не беше много хубав цветът.Сега се е натрупал и по дължините косата е еднаква,но както се вижда на снимките,в белите корени е друг цветът.Ще потъмнее до седмица и няма да има такава разлика.
garje,и аз се радвам много на снимки,и вие слагате понякога и са ми много полезни.Ако знаете какви акробатики павих,за да се снимам...
Lady,бях купила бордо на Леганца,после го подарих заедно с останали чисто нови две бои и още някакви оцветители.Видя ми се много химия и беше скоро след алергичната реакция.Ти алергична ли си към бои?Много ми се иска да се правя бордо или черно с оцветител,но все ме е страх.Правя и анафилаксии понякога,буквално ми спира притока на кислород в гърлото и е много страшно.

# 422
На 2 седмици ли горе-долу пада къната от обезцветената коса, момичета?

За обезцветена или за бяла коса питаш? На моята бяла коса къната никога не пада,  дори след плуване в морето,  пък аз така плувам,  че винаги си мокря косата.
Но и преди години,  когато поддържах косата си черна с две стъпки - къна и индиго,  индигото никога не ми е падало. Две години чаках да ми израсте косата и да изрежа постепенно черното.

# 423
Миме, тествай се, намажи се под ухото и следи за реакция 48 часа.
Мен ме покрива, малко по светло стои на белите коси, но аз съм доволна.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2019, 22:14 от Lemy

# 424
  • Бургас
И на мен никога не ми пада къната.Първия път дължините бяха изсветлени с витамин С от черно и боядисани в черено с боя на Гарние.Не падна къната,но точно първия път покритието не беше много добро.Наслагва се.

Леми,благодаря,Аз и боите винаги тествах(химическите) и никога не дадоха реакция на тест.Но ако имам няколко почивни дни по-нататък,може би ще се престраша.Показаният от теб цвят си е моят цвят.

# 425
При мен, след алергичната реакция, като се тествах, моментално се зачервяваше и подуваше от химичните бои.
Ох, не зная какво да ти кажа, с тези алергии.. дъщерята направи реакция сега от една смола, та с право си те е страх.
Направо се шашнах.

# 426
  • В полите на Пирин планина
Мария, не съм алергична, но винаги си правя тест за алергии ... затова ти предложих да пробваш с малко количество.

Химия има в балсам-оцветителите, да. Но най-големите алергени в боята са амоняка и ППД-то. А в балсамите няма, защото те са полу-трайни оцветители.

Трудно се поддържат светли тонове с билкови бои. Вече не се боядисвам с тях, защото това червеникаво не ми подхожда на тена ... Обаче пак се замилям да се пробвам. Имам бели коси, но да кажем са 10-тина % и косата ми е фина, светла и не се забелязват особено. Боядисвам се със съвсем близък до естетсвения цвят.
Това са ми стари снимки с билкови бои:

# 427
Леми, косата ти е много хубава! Къде и колко са ти белите коси, прекрасно покрити са. Билкова боя ли ползваш?

# 428
Ах Лейди, страхотни цветове Heart
Точно така се боядисвах с химичните бои.
Соул, кестенявата на Хена Фокс ползвам от дълги години. В началото беше кестенява, но с наслагването стана черна. Имам си бели косици и аз Bowtie

# 429
Lady, разкошна коса, и цвета е хубав.👍

# 430
  • В полите на Пирин планина
Така като го гледам е супер цвят ...
Обаче до кожата ми, някак си ... все едно не съм аз. Simple Smile

# 431
Мими, реакциите , които описваш, наистина са страшни, съчувствам ти искрено!
Момичета, яд ме е , че не си намазах цялата коса, не знам каква реакция стана между двете билкови бои, но корените ми са тъмни без помен от червен цвят. Снимах само тях, защото надолу съм нещо като рижаво и е смешничко. Но през седмицата ще повторя комбинацията на цялата коса.

# 432
  • Бургас
Lady,цветът ти е бил чудесен,жалко,че не си се приемала с него.
gardje,коя е тъмната боя?На Хенафокс ли?Аз малко съм все недоразбала,трябва да ми се повтаря.Изглежда много естествено и красиво,двете с Леми ме навихте отново за черна коса.

Леми,съжалявам,че дъщеря ти е направила алергия,знам колко е ужасно.

# 433
gardje, корените са ти много хубави, аз искам това да получа като ефект. С какво си се правила?

# 434
25 грама карамел на Култиваторс + 25 грама Светло кестеняво на Био Органикс, разбъркани само с вода. Преди това си измих косата със сулфатен шампоан, подсуших и стоях около час и 15 мин намазана. Измих с вода хубаво и с едно кубче от шампоана от сайта на хенафокс, доволна останах от него. Много ми е слаб в момента интернетът и не успявам да отворя сайта им да ви покажа.

Общи условия

Активация на акаунт