Обсъждане на имотни обяви - 9

• 43 705
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
Да, високи са цените на офертите. Но не зная на колко се сключват сделки всъщност. Но това, което съм гледала са стари сгради, без гараж и и паркоместа, които държат 2000 евро кв.м.

# 151
Аз имам чуденка -  след като има обяви в порталите в нашия район, защо IBrokers са напускали обяви по кутиите "Купуваме дву-тристайни във Вашата сграда"?  Нали всеки, който иска да купи в района, ще влезе в портал за имоти и ще си избере, каквото му харесва.

Интересното в случая е че обявата е на Мирела, уж голяма агенция. И те ли пускат такива обяви за зарибявка. По мои скромни наблюдения, цената за СС в този квартал е безумно висока. На почти същата цена има апартаменти, които са в добро състояние и с почти същата квадратура.
Не мисля, че е зарибявка, по-вероятно собствениците живеят там и не искат да се пускат снимки на имота им.  Иначе обратно на много от мненията тука, СС от преди 1990 (утчнявам Simple Smile) си държат цена, когато са на топ-място и особено ако са строени за специални хора от соц.-а - защото мандаринка е права, тогава за тях е влагано качествено и здраво, макар и морално остаряло по днешните критерии. Под морално остаряло нямам предвид самото строителство, а енергийните му характеристики и екстрите при довършването.

Последна редакция: пн, 11 мар 2019, 11:00 от Анонимен

# 152
Попеа, сигурно искат да купят от собственика, а обявите в порталите 99% са от брокери.

# 153
  • София
Имат клиент, който вероятно търси да купи някъде в региона и се надяват да има някой, който тепърва решава да продава и може да им звънне. Понякога работи. На една част от хората не им се занимава със сайтове и обяви.

# 154
Попеа, сигурно искат да купят от собственика, а обявите в порталите 99% са от брокери.
Да, но той ако някой е искал да продава, вече е задействал това - дали чрез агенция, дали сам, но надали ще чака да му пуснат листовка в пощенската кутия. А пък който не иска да продава, за какво му е тази листовка.
Имат клиент, който вероятно търси да купи някъде в региона и се надяват да има някой, който тепърва решава да продава и може да им звънне. Понякога работи. На една част от хората не им се занимава със сайтове и обяви.
Може би, да, има някаква логика, макар че това е малка вероятност, според мен, някой да види листовката и точно тогава да е решил да продава или пък  да реши заради нея.

# 155
И според мен държат цени обявите в района, аз лично коментирам, че цената на тази обява е висока, сравнено с останалите такива в квартала. Eто показвам ремонтиран апартамент, на същата цена - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d15520396591846 … k=4g04pr&f1=1

# 156
  • sofia
Здравейте
Какво бихте казали за имота по долу-локация,цена,детски градини в района и ако знаете някакви подробности за имота.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d155118588042988

Поздрави.

Имах съученичка, която живееше в този блок. В апартамента отсреща на този от обявата. Действително е завършен 89-90 някъде. С нея бяхме заедно в гимназията, а те живееха там от няколко години вече. Мисля, че е строен на кооперативен принцип.
На мен местоположението много ми харесва. Далеч е от шумните булеварди, но е на съвсем прилично пешеходно разстояние и от Центъра по хигиена, и от трамвая на Борис, и от бул. България. Паркът покрай ритуалната зала е хубав (поне беше).

# 157
И според мен държат цени обявите в района, аз лично коментирам, че цената на тази обява е висока, сравнено с останалите такива в квартала. Eто показвам ремонтиран апартамент, на същата цена - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d15520396591846 … k=4g04pr&f1=1

На мен ми изглежда, че и двата са в една и съща сграда. Но за мен ремнтът на втория не струва нищо, защото ако аз ще живея в него, искам да съм го направила аз, по мой вкус и с мои материали. В този смисъл аз пак ще разбивам и подменям, така че няма значение, че е ремонтиран. И дори предпочитам да не е, защото с ремонт могат да се скрият важни дефекти по инсталациите, а и някак ми става кофти, че ще разбивам новонаправено - не че ще ме спре, де.
Но понеже по важните критерии са съпоставими, и цената им е еднаква, това исках да кажа. А цената на ремонта е цена за удобство и кеф, които за всеки са различни, затова за мен смисъл от такъв ремонт няма. Освен ако не съвпаднат изцяло вкусовете, което е малко вероятно.  Например аз не обичам ламинат, което значи, че ще разбивам всички подове на ремонтирания. В банята също не знам дали няма да разбивам, така по снимки няма как да го кажа. Не виждам мястото и разположението на кухненската част и не знам там какво ще се наложи. И т.н.

Последна редакция: пн, 11 мар 2019, 13:40 от Анонимен

# 158
Попея, абсолютно съм на твоето мнение, но втория апартамент е обзаведен и ремонтиран, а повярвай ми много хора търсят това. Аз лично такъв имот не искам и да виждам, защото трябва да изхвърля всичко, а този е претрупам с глупости и щуротии. Няма логика имот за изриване (в случая не е ясно изобщо има ли такъв), да е на цената на ремонтиран. В края на миналата година се продаде апартамент за ремонт, който гледахме, но не одобрихме за 135 хиляди (около 90 кв.м.), беше даже под Пирогов, демек още по-добра локация. За мен горе-долу реалистичната цена е 140-150, хайде ако е голям и хубав 160. Този ми се вижда надценен, макар че за мен имот няма, само си чешем езиците. Сега се сетих и за един четиристаен, който гледахме до Руски паметник, за 145 хил. евро. Понеже съм ходила на огледи в района, си позволявам да давам мнение за цената на този. Висока е, остави, че няма и апартамент.

# 159
Няма логика имот за изриване (в случая не е ясно изобщо има ли такъв), да е на цената на ремонтиран.

Напротив, има желязна логика в това да струват еднакво Grinning

Нали цената е това, което някой е готов да плати? Еми ако апартаментът за изриване заради локация и потенциал струва Х пари, съвсем нормално е и ремонтираният пак да струва Х пари, защото никой купувач няма да даде пари за ненужен ремонт. Ще се пробват на Х+У, пък ще се върнат пак на Х накрая Joy

# 160
С ламинат, заради който са махнали стария паркет (в тези "кофти" сгради стаите си бяха с паркет), Икейското обзавеждане и Home Sweet Home и разни други лепенки (пардон, стикери) по стените, които безкрайно ме дразнят, ми е трудно да преценя обективните дадености на втория "ремонтиран" апартамент. Квадратурата я има, трапезарията са я направили на стая. Изложение - сравнително ОК, етаж също. Ако имам тези пари, които искат, няма да е това ремонтът, който ще искам.
От това, което се вижда на снимките, няма голям балкон - има дълъг и тесен такъв, на който, ако си сложиш стол, краката си ги качваш направо на перваза.

# 161
Няма продавач, който да не си включи мебелите в цената. И има купувачи, които са готови да ги платят, та хич не се връщат на Х накрая. Малко ми е малоумно да коментирам несъществуваща обява, но ако беше реална, щях да кажа, че цената й ще падне доста!

Не съм казала, че апартамента е прекрасен, но за някой би могъл да бъде, да влезе, да се събуе и да приключи. Аз познавам такива хора, купиха си обзаведен апартамент и нищичко не промениха. Аз търся апартамент за ремонт и този не бих го гледала изобщо, сори, ама не искам да плащам за боклуците на някой, които той гарантирано си е включил в цената.

И за трети път ще кажа, че следя обявите в района вече няколко месеца и коментирам и на база лични наблюдения. Благодаря!

# 162
Lady, няма нужда от нерви, всеки си казва мнението Simple Smile По приницип има логика в това след като сме на мнение (аз, ти, ЧС, мандаринка), че ще има изриване, да няма значение дали има  ремонт. Сега, ако някой има точно такъв вкус и му харесват точно тези направени неща, да, ще купи и ще влезе. Но да чакат такъв човек е трудно и малко вероятно, според мен. И аз имам наблюдения на ап., който го купиха и влязоха, но беше с естествен акациев паркет и много качествен ремонт, както и с прекрасни големи балкони. Беше правен за живеене на собствениците, но по нещастни обстоятелства трябваше да го продадат и струваше на върха на предлагането за района (в друг район). В този смисъл зависи от случая, но точно тези двата за мен са равностойни въпреки че единият е ремонтиран, защото  този ремонт не ми е по вкуса и така или иначе ще ремонтирам пак.
Ако ти намериш СС с подобни характеристики за ремонт за 140-150 К на това място, ами супер, вземай го, ама силно ме съмнява при сегашната конюнктура. А щом смяташ този за надценен, не го вземаш и така. Ако се намери някой да го вземе на тази цена, занчи, не е надценен, ако не - значи е.
Какво значи това "няма продавач, който да не си включи мебелите в цената"? На мен неговите мебели в общия случай (има и изключения, но много рядко) не ми трябват и не ме интересуват,  защо да ми ги включва в цената, да си ги взема с него. Аз гледам цена на имот, определена от важните неща, а мебелите са последното нещо, което ме интересува, те изобщо не влияят на цената.  
С ламинат, заради който са махнали стария паркет (в тези "кофти" сгради стаите си бяха с паркет), Икейското обзавеждане и Home Sweet Home и разни други лепенки (пардон, стикери) по стените, които безкрайно ме дразнят, ми е трудно да преценя обективните дадености на втория "ремонтиран" апартамент. Квадратурата я има, трапезарията са я направили на стая. Изложение - сравнително ОК, етаж също. Ако имам тези пари, които искат, няма да е това ремонтът, който ще искам.
От това, което се вижда на снимките, няма голям балкон - има дълъг и тесен такъв, на който, ако си сложиш стол, краката си ги качваш направо на перваза.
Точно това е и моето мнение - за мен този апартамент е толкова за ремонт, колкото и някой неремонтиран, с тази разлика, че не е толкова отблъскващ на пръв поглед. Но мен всичко, което е вътре и може да се промени с пари, не ме притеснява, аз съм свикнала да гледам други неща.
А, между другото, забелязах, че този ремонтираният има снимки от миналото лято, на трета и пета снимки се  виждат зелени дървета, а после на 13-тата пък е от ранна пролет, но май пак не е тази пролет, защото брезите още нямат листа. А пише, че е публикувана на 8 март - някаква странна обява е.

Последна редакция: пн, 11 мар 2019, 13:48 от Анонимен

# 163
Има обяви на посочената от мен цена, но естествено човек, който не е търсил няма как да знае. Но се коментира имот без снимка, който вероятно не съществува.

# 164
Има обяви на посочената от мен цена, но естествено човек, който не е търсил няма как да знае. Но се коментира имот без снимка, който вероятно не съществува.
Не следя онзи район, така е. Е, ако има такива обяви, вие защо не си купите, нали търсите?

Общи условия

Активация на акаунт