Обсъждане на имотни обяви - 9

• 43 693
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
Е то значи за тип строителство са излъгали, за квадратурата са излъгали, за какво ли още Grinning

# 586
Леле мале, отличен... в ж.к. Бенковски. На цена като в София...https://www.olx.bg/ad/prodava-otlichen-3-staen-apartament-na-pos … D368-ID7OHzd.html
Тоя брокер все куци обяви: https://www.olx.bg/ad/prodava-otlichen-3-staen-apartament-v-zhk- … D368-ID7OHtG.html

# 587
Здравейте:) Не знам дали това е най- подходящата тема, но искам да попитам тези от вас, които гледат старо строителство- как се справяте психически с огледите на стари апартаменти, в които са починали( вероятно) хората? Онзи ден страшно много харесахме един апартамент, но вещите на жената бяха навсякъде, снимки, лекарства, леглото не беше оправено, некролога... дори свещите и виното...потресена съм, но апартамента страшно много ми хареса. Ходим по огледи от близо 8 месеца и  до сега сме влизали в няколко подобни имота и всеки път се чудя на морала на наследниците. Много искам да пристъпим към действие, но постоянно ми изниква в главата тези гледки, които видях.. някой има ли подобен опит и какво мислите? Редно ли е?

# 588
Какво дали е редно?
Щом ви натоварва, просто си излизате.

# 589
Наемате хора да го изринат и готово. Отдавна има подобни фирми.
Щом пък толкова ви е харесало, не виждам пречка... стига да не вярвате в духове.

# 590
Знаете колко е трудно да харесаш имот в София, не е толкова лесно да се откажем като сме харесали нещо. Може би проблема е в мен, че съм по- чувствителна, но просто се потресох. Имам чувството, че погребението е било там преди дни и веднага го пускат за огледи. Остана ми гадно чувство затова. Иначе апартамента е за изриване да.

# 591
  • София
Не е гаранция, че е било преди дни. Просто може да не им се е занимавало на наследниците, не че ги разбирам, но има всякакви случаи.
Ако това ви натоварва, не го взимайте.
Например аз не исках да купуваме имот от съдия изпълнител, защото ще ми е гадно, че някое семейство остава без дом.
При вас не е точно така, все пак някой човек е изживял живота си в този апартамент и е завършил земния си път.
Като се изрине и се махнат всички спомени, ще е различно.

# 592
Здравейте:) Не знам дали това е най- подходящата тема, но искам да попитам тези от вас, които гледат старо строителство- как се справяте психически с огледите на стари апартаменти, в които са починали( вероятно) хората? Онзи ден страшно много харесахме един апартамент, но вещите на жената бяха навсякъде, снимки, лекарства, леглото не беше оправено, некролога... дори свещите и виното...потресена съм, но апартамента страшно много ми хареса. Ходим по огледи от близо 8 месеца и  до сега сме влизали в няколко подобни имота и всеки път се чудя на морала на наследниците. Много искам да пристъпим към действие, но постоянно ми изниква в главата тези гледки, които видях.. някой има ли подобен опит и какво мислите? Редно ли е?
Очевидно ви е харесал имота. Дали има некролози или няма, ремонт ще се прави нали? Аз бих купила нещо което "страшно много ми хареса" след 8 месеца обикаляне.

# 593
Като си направите ремонта, ще забравите за всичко.

Скоро едни познати си купиха апартамент, който по същия начин, беше непокътнат след смъртта на дядото. Книги в библиотеката, снимки в рамки по рафтовете, посудата в кухнята, часовниците на възрастния мъж по чекмеджетата, дрехи в гардеробите, леглата, както са си спали на тях... Ужасно и отвратително отношение на наследниците, които просто гледат да приберат едни пари. Това, зачитане на паметта на починалия, да покажат поне малко уважение - мне. А даже не говорим за далечни наследници, а за синовете на починалите. Бабата беше починала по-рано, а дядото няколко години след нея.

Иначе сега апартаментът изглежда по коренно различен начин и просто забравяш какво е било. Може да не е веднага, но ще избледнеят спомените ти в един момент Simple Smile

# 594
Хората умират непрекъснато и това е естествено, а не е всемирна трагедия. Хайде, ако беше убийство или пък смърт на дете да кажем, че може да си мислиш за някакви лоши енергии, карма, духове и т.н. Но в случая просто имаме естествен кръговрат, а това че наследниците са такива безхаберници и мърлячи не е твой проблем, че да се натоварваш с него.

# 595
Ако ми хареса подобен мавзолей ще поставя условие на продавача да го освободи от всякакви мебели и да ми го предаде празен. Където иска да си прибира или изхвърля  натуриите. Аз плащам и диктувам.
За починалите - все пак  живота им е минал, може би са били щастливи. Нищо лошо не виждам наследниците да продават, щом така са решили.

# 596
Купувачите все още не са в състояние много да диктуват, но както се разберете. Очевидно е, че щом се предава в този вид, нямат желание да се занимават. Отразете го в цената и готово, заемете се вие. Наистина има фирми, които вършат тази работа.

# 597
И според мен ще ви избледнее гадното чувство с времето. Щом гледате старо, значи във всеки апартамент има много голяма вероятност някой някога да е починал, а вие дали сте видяли вещи на покойника или не.. няма голямо значение Simple Smile

# 598
То може и в имот на една година някой да е починал, гаранция няма. Но аз им се чудя и на тези продавачи как не се стремят минимално да подобрят вида на това, което предлагат. Естествено, че като видя вино, свещи и снимки няма да ми е много приятно като външен човек да купувам и да изхвърлям всичко това.

# 599
Много  благодаря на всички! Определено се почувствах доста по-добре от вашите думи. Наистина сте прави, че това е естесвения път на живота, хората са си живяли до старини, а това, че близките им нямат уважение към паметта им е друг въпрос. Както беше написано по-горе, не сме в позиция много да диктуваме и да настояваме да изнасят покъщнината; те вече ни казаха, че няма да се погрижат за това. Точно фактът, че са оставили всичко така, е достатъчно показателен за какви хора става въпрос и какво да очавкваме от тях..

Последна редакция: вт, 23 апр 2019, 10:12 от RoseBlossom

Общи условия

Активация на акаунт