Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 13

• 44 353
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
  • София
И на мен ми предстои обременяване. Октомври пуснах само на нулева:
Глюкоза - 4,61
Инсулин - 3,64
HOMA - 0.75
Нямах време за натоварването, а и някак се успокоих от този резултат. От години не е бил толкова добър. Свалих и килцата, спортувам и продължавам да се храня според режима, пия си ритуално добавките. Реших, че вече съм добре. Обаче усещам, че нещо не е наред. От всяко (макар и много рядко) прегрешение се подувам жестоко, качвам кг. буквално за часове, сърцебиене, общо енергийно отпадане и прочее. Имам съмнения и за ЩЗ.
Но! При такива "ефекти" от В, съм в сериозна чуденка как да се храня една седмица преди изследването.
Дали ще е достатъчно да хапвам 1-2 филийки черен хляб с всяко ядене, малко повече заленчуци от сорта на грах, царевица, много домати. От тях не ми е зле, но ако трябва да ям бяло тесто, паста и подобни...абсурд! Плодовете са ми много зле за стомаха. Дайте идеи за нещо умерено, което няма да даде отклонение в реалното състояние, но няма и да ме "стресира" прекалено.

# 646
  • Sofia
Аз ще си сготвя за тези дни пълнени чушки с кайма и ориз,качамак със сирене и масло,крем супа от червена леща,лазаня,печени картофи,зеленчуци и малко плодове....и Тирамису Stuck Out Tongue Winking Eye
Мисля,че има достатъчно въглехидрати в тези храни Thinking

Последна редакция: нд, 07 апр 2019, 15:48 от Doli

# 647
Има, има  Laughing

# 648
  • София
Аз сега съм се разтърсила за гликемичен/инсулинов индекс. Ако имате някакви по- подробни материали- давайте.  : )
Че досега предимно се водех от гликемичния. Така открих червената леща (добрутро, те хората си я ядят от 10 години, ама Laughing)

# 649
Кетчър, намират се статии в гугъл.
Бях си запазила някъде една, ама не я намирам сега. Мислех и да я добавя.
Тоест червената леща е по-добра от другата ли?

# 650
и аз четох досега и свят може да ти се завие.Май ще сме на вода само.
Трябва да се ядат био яйца,био пиле,био овца био...…
зеленчуци  -от къде,то сега няма никакви.А пък и в сезон всичко е оранжерия и пластмаса.Не можело и краве мляко.
Вие какво ядете?

# 651
  • София
Да, червената има по- нисък гликемичен индекс, а и на мен ми е по- вкусна. Много по- бързо става, а преди изобщо не ядях леща, когато имахме само зелена, нещо не ми се получаваше. Иначе, обичам горе долу, но черената е по- готина.

# 652
и аз четох досега и свят може да ти се завие.Май ще сме на вода само.
Трябва да се ядат био яйца,био пиле,био овца био...…
зеленчуци  -от къде,то сега няма никакви.А пък и в сезон всичко е оранжерия и пластмаса.Не можело и краве мляко.
Вие какво ядете?

Е чак пък и ти. Ако ти трябва оправдание да не си на режим... Laughing
А досега съм сигурна, че не си яла био неща.
Също така това, че има на един продукт етикет био, не значи, че е био. В България сме все пак  Laughing
Не мисля, че всичко е оранжерия и пластмаса. Като отида на пазара си намирам и вкусни зеленчуци. Зеленчуците от супермаркетите са от пластмаса. Особено доматите.

# 653
А, да ви попитам, Елора и ти, моля те,  да се включиш!
Може ли да се взима Неоформин и Карсил едновременно? Карсила естествено за чернодробните ензими.

# 654
Именно. Не съм яла био,защото няма от къде да си взема.Досега четох"Яж мазнини и отслабвай" и там пише общо взето това.За това питам какво обядвате например.

# 655
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Аз сега съм се разтърсила за гликемичен/инсулинов индекс. Ако имате някакви по- подробни материали- давайте.  : )
Че досега предимно се водех от гликемичния. Така открих червената леща (добрутро, те хората си я ядят от 10 години, ама Laughing)

запазила съм си това http://bnsde.org/za-patsienti/diabet/hlebni-edinitsi/
Simple Smile не знам кой го пусна в темата, но ми се стори полезно. Simple Smile

# 656
# 657
Именно. Не съм яла био,защото няма от къде да си взема.Досега четох"Яж мазнини и отслабвай" и там пише общо взето това.За това питам какво обядвате например.

Днес обядвах голяма зелена салата от - лук, маруля, морков, магданоз със оцет, сол и зехтин. 3 варени яйца, малко сиренце. И даже беше био, ама не съм го купила аз.  Laughing Иначе обикновено ям. И малко лютеница, ама мъничко, че нали има захар.
В салата си сложих и накиснат лимец една лъжица. Много вкусно.
Ще вечерям кюфталъци пак със салата, ама ми свърши лимеца. Трябваше повечко да накисна.

Още не съм чела тази книга.
Но и Невена писа, че не при всички е полезно да се ядат мазнини. ПРочети и постовете.

А, да ви попитам, Елора и ти, моля те,  да се включиш!
Може ли да се взима Неоформин и Карсил едновременно? Карсила естествено за чернодробните ензими.

Не зная ,съжалявам. Ако е някаква хранителна добавка, сигурно не би трябвало, ама може да видиш в листовката на неоформина за съчетанието с други лекарства.
Или ендото.
Невена ако знае да каже.

# 658
Аз обядвах пилешка супа и малка салата от краставица и малко сирене-не био,и 1 сварено яйце.Сега пия чай и съм УМРЯЛА от глад.Ако ям сега довечера пак ще съм гладна Angry

# 659
Аз днес си зонувам ястията.
Обядът ми беше - 100 гр 🥕 ( трябва да е 80 гр за един блок, ама хайде сега...), шепичка глухарчета, 6 маслинки, 30гр осолена сьомга, 30гр. безсолно сирене и чаша 🍷 (изключение, но за празника). Горе-долу ги нагласих 2 блока, без абсолютна стриктност.

Общи условия

Активация на акаунт