Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 5 март 2019, 12:02 ч.

Дете изпада в истерии на 8 години

 • 5 163
 • 76
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 226
Здравейте, синът ми е на 8 години ...от малък от време на време изпада в нервни състояние и истерии. Мислех си, че с годините ще мине, но ето вчера отново изпадна в истерия и то винаги е за някакви дребни неща. Защо приятелче показало на кака му паролата си на телефона, а на него не или защо друг натиснал копчето на асансьора, а не той и тн. И се почна едно реване, викане, тръшкане...40минути ни побърка. Не чува нищо какво му се говори...нито с добро нито с лошо става. Докато не му мине няма оправия. После изведнъж му минава и все едно нищо не е станало. А иначе е добро дете...котаго е спокоен. Има ли други мами с такива изпълнения на децата им? Някакви идеи...препоръки? Благодаря.

# 1
 • Мнения: 1 813
Хипер активен ли е? Проблеми при износването и раждането на детето?
Ваксини,  как са протекли ваксините?

# 2
 • София
 • Мнения: 226
Не е хипер активен мисля...проблеми при износване и раждане никакви, с ваксините също никакви проблеми.

# 3
 • Варна
 • Мнения: 9 780
Хипер активен ли е? Проблеми при износването и раждането на детето?
Ваксини,  как са протекли ваксините?

Хайде стига сте приписвали всичко на ваксините.

Аз ще препоръчам няколко посещения при психолог. Имахме пододбен проблем в училище. В последствие се оказа, че са го дразнили и обиждали и тези истерии са били в резултат на това, но психолога ни беше от полза.
Общо взето жената обясни, че не могат да владеят емоциите си и за това са тези изблици, според нея нейната задача беше да го научи как да си изразява емоциите според изискванията на обществото. Дори каза, че донакъде това е по-добрия вариант от колкото да трупа в себе си.

# 4
 • София
 • Мнения: 226
Глухарче а психолог да препоръчате?

# 5
 • Варна
 • Мнения: 9 780
Глухарче а психолог да препоръчате?

От Варна съм Sad

# 6
 • Мнения: 8 275
Моят съвет е също да намерите добър детски психолог.

# 7
 • Sofia
 • Мнения: 9 578
Единият от моите е същият. Иначе е изключително кротко и послушно дете, но понякога изпада в такива истерии, че се побърквам. И винаги за дреболии. Работим с психолог и за сега съм много доволна от резултата. В Св. Никола в медицинска академия.

# 8
 • Мнения: 3 419
Дъщеря ми е почти на 8. Мога да кажа, че горе долу сме овладели емоциите, но има какво още да се желае. Обаче са деца и няма как понякога нещата да не ескалират. То на мен понякога ми иде да рева и крещя, но с оглед на годините си, не го правя.
При нея много добре действа израза "дишай жено". Като видя, че почва да изпушва, просто го изстрелвам това. Хем й става смешно, хем малко потушава гнева. Научих я да диша дълбоко преди да избухне и после да се опита с думи да обясни какво я ядосва. Е, не винаги успявам, но имам да кажем около 70% точни попадения.

Забелязала съм, че много се ядосва, ако не я изслушват, когато говори. За съжаление в училище не мога да помогна и там трябва да се справи сама. Тя е малко обстоятелствена с обясненията и виждам, че децата нямат търпение да я изслушват. Когато възрастен не я слуша какво говори или я прекъсне, преди да е приключила, просто давам сигнал на човека да млъкне и се обръщам към нея и й казвам да продължи.
Като цяло съм й хванала особеностите и гледам да предотвратявам неприятните ситуации, като в същото време много разговаряме.

Другото, което съм забелязала е, че тя прави повече истерии, когато има повече свободно време. Когато графика й е препълнен, няма време за капризи. Тогава е с дисциплина на войник и нищо не може да я разконцентрира, но не мога вечно да я държа под пара. Трябва и почивка да има.

# 9
 • Мнения: 7 276
Синът ми правеше същите изпълнения, когато беше на тази възраст. С времето нещата отшумяха. Не сме посещавали психолог. Това, което промених е моето отношение към него. Започнах всяка вечер да отделям 30 мин да 1 час само за него. И до днес е така /вече е на 12 г./. Сядаме и си говорим само двамата или тримата /със съпруга ми/ за всичко - как е минало в училище, кой какво е казал, какво е направил, как са минали часовете, кое момиче си харесва, с кое момче е приятел и с кое не, защо, коя нова песен му харесва, кой изпълнител сега е модерен, коя е новата игра за Плейстейшън, която е на мода, коя негова реакция в дадена ситуация е била правилна и коя не, кога е бил прав и кога е сгрешил, показва ми/ни някакви клипове в Ютуб, които за него са интересни и иска да ги изгледаме заедно, и всякакви неща, които в този момент го вълнуват. Това много му помогна. Според мен имаше нужда да говори за нещата, които него го вълнуват. За нас възрастните техните неща са смешни и детински, но за тях са много сериозни и важни, и имат нужда да споделят. Това е техния свят, в който те тепърва навлизат и понякога попадат в ситуации, в които не знаят как да реагират. И най-лесното нещо е да проявят гняв или истерия, защото според мен се чувстват неразбрани точно в този момент
Психолог не мога да препоръчам, но ви давам идеи какво може да се опитате да направите вкъщи. Дано съм ви била от полза

# 10
 • Мнения: 4 340
Дъщеря ми ги прави. Незряла нервна система. Тя е недоносена с хипоксия та си дава отражение. Забелязала съм, че го прави, когато не може да се справи с нещо или когато е преуморена. Ако мога я слагам да спи. Първи клас протече с много тежка адаптация, в занималнята също беше ошашкала госпожата с истерия. Влязоха в положение и не се е повтаряло. Разбрала съм се с класната, ако забележи промяна в поведението заради натрупана умора да ми сигнализира да я оставя ден-два у дома да се възстанови. Често боледува тази година и не се е стигало до там още.

# 11
 • Ямбол
 • Мнения: 25 289
Може би му се отразява твоето семейно положение и несъзнателно иска да привлече вниманието, ревнува, търси вниманието, което смята, че му се полага.

# 12
 • Мнения: 7 805
Понеже имате и кака, в момента са във възраст, в която ще се дърлят за дреболии, буквално за нищо Simple Smile Иначе и моят по-малък син е на същата възраст, в първи клас му беше много трудно, по-точно в занималнята след училище. Не беше особено ученолюбив, повечето деца бяха по-напреднали, а той е с огромно самочувствие и не можеше да приема как и защо така. Simple Smile Притесняваше се, някакви две момчета го дразнеха и т.н. Не съм го водила на психолог, но го преместих оттам и нещата се оправиха почти веднага. Вижте кое го изкарва от нерви най-вече.

# 13
 • София
 • Мнения: 226
Буквално от нищото пали. Иска все на неговото да става. И с кака си се карат постоянно да. Интересното е, че ми казват, че само когато е с мен си позволява тези истерии. С майка ми...сестра ми - не.

# 14
 • Мнения: 7 805
Оо да, на майките си скачат на главите най-успешно:) Когато се ядосва моя, го пращам в стаята му да вилнее и да не чувам крясъци. След 3 минути някъде му е минало Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт