Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 5 март 2019, 13:10 ч.

Кошмари в кухнята - 3 тема

  • 31 561
  • 532
  •   1
Отговори
# 480
  • софия
  • Мнения: 2 463
повторения са

# 481
  • София
  • Мнения: 38 900
Гледам сега поредната серия на сезона и си мисля за това, че собствениците на тези кръчми са мързеливи, стиснати и некадърни. Не зная с какъв акъл са тръгнали да се излагат. Колкото и да лъжат в сценария и в монтажа на снимките, липсата на организация и незаинтересоваността си личат. Те за какво се обаждат, за да им направи някой ремонт и меню без пари ли? То хубаво без пари, ама за резил. Сигурно след няколко месеца всичко се връща в стария коловоз.

# 482
  • Мнения: 821
Шамар да е, аванта да е! 🤪 Наистина ги изкарват супер стиснати и неадекватни, ще каже човек, че тия ресторанти се управляват на магия...

# 483
  • София
  • Мнения: 38 900
Според мен те са стиснати. Едва ли снимачният екип е направил кухните като помещения и оборудване и е натъпкал фризерите със замразени храни. Поне веригите за бързо хранене си признават какви са, а тези се пишат ресторанти. В общи линии вярвам, че хич ги няма нашите герои в презентацията и майсторлъка, лелките в кухните са като в... какво, в работнически стол.

# 484
  • София
  • Мнения: 6 534
Повторения ли дават?

# 485
  • Мнения: 5 344
Да

# 486
  • Мнения: 16 503
Загледах малко - помня сериите, но пак се потрисам от тези дупки... Оная леля, която мислеше, че кюфтета по Панагюрски значи пържени кюфтета, плуващи в червен сос, направо ми скри шапката. Ако ми сервират това, ставам и си тръгвам... За "голи сърми" нито съм чувала, нито ме интересува.

# 487
  • Мнения: 9 508
Това е защото масово готвачи стават разни лели, дето си мислят, че като готвят у тях, могат спокойно да нахранят клиентите на ресторанта. Аз в заведение например никога не си поръчвам ястие с кайма, така че дори да го има в менюто, няма да го опитам. Просто аз купувам само кайма, която е смляна пред мен, тази в ресторанта със сигурност е от готовата.

# 488
  • София
  • Мнения: 38 900
Те може и да са професионални готвачки, но да са работили в стол. Също от това, което показват става ясно, че работниците нямат думата за нищо, те се примиряват с това, което каже собственикът, така че и грам професионализъм и желание да правят нещата както трябва да имат, то угасва безвъзвратно. Те сами си казват - не са съгласни с това, което става, напряга ги, срамуват се, но се примиряват (естествено, заради това, че ги е страх да не ги уволнят, че на тази възраст кой ще ги наеме). Колкото и да е по сценарий, в повечето серии това се прокрадва и звучи достоверно. Малко са работниците, които ще теглят една и ще си тръгнат заради това, че шефът им потъпква професионализма и ги кара да правят неща, които не трябва да правят.

# 489
  • Мнения: 16 503
Аз не вярвам, че и едно от тези заведения се е закрепило, след предаването. Както не го вярвам и за други подобни предавания - примерно Невъзможен хотел. Надяват се на безплатна реклама (защото нали и лошата реклама уж е по-добра от никаква) и на подаръци. После си карат, както си знаят, докато фалират.

# 490
  • Мнения: 17 095
В един от предишните сезони Манчев обиколи още веднъж ресторанти, в които е бил.
Факт е, че част от тях бяха затворили (за едно мога и лично да потвърдя, за беше ресторант на 20 години), а работят още такива, които имаха нужда само от леко побутване и насоки. Например имаше една пицария в Стара Загора - не само че работят, ами той често кани двете момчета (собственици и пицари) да показват в други ресторанти в предаването как се прави пица.

Но след това предаване много внимавам в какви заведения стъпвам и ми правят впечатление неща, на които преди не обръщах внимание - като дългите менюта.

# 491
  • Мнения: 9 747
Скоро бях в Стара Загора и поръчахме за вкъщи от Ла Каса, всичко беше чудесно. За първи път пробвах пастата им, даже ми беше по-вкусна от пицата. Обикновено като ходя в града, поне едно хапване навън ходим там. Но те наистина имаха нужда от реклама и някакви организационни съвети, а не от библейско чудо, за да съществуват.

# 492
  • Мнения: 821
+1 Аз също започнах да гледам дължината на менюто!🤭 И всеки път си казвам, че една салата няма как да бъде съсипана, че да не става за ядене ииии лятото една девойка на въпроса "Какво ще рече "Специална" шопска салата, троснато ми отговори: Ми кво, нищо, същата е като класическата, ама без царевица, само дето има гъби!"...🙊🙀😐

# 493
  • Мнения: 9 508
Ааа, аз лятото ядох "шопска салата" с чушки от фризер - тоест дори не бяха печени, а някак обелени и замразени - абсолютно безвкусни и излишни в една лятна салата. За сметка на това пък нямаше лук, абе гурме отвсякъде и точно по рецептата.

# 494
  • Мнения: 16 503
Не знам дали съм го споменавала, но в Плевен има два китайски ресторанта и в единия храната е гадна. Два пъти се излъгах да поръчам за вкъщи от него - просто помислих, че първият път са се изложили случайно, но не - готвят отвратително. А съм си поръчвала подобни храни от конкуренцията им, също и в други градове, както и преди от други места тук (които за съжаление вече не съществуват) и не съм попадала на такова нещо. Иначе - цените са същите, като при останалите.
Жалко, че не мога да ги номинирам за предаването - трябва те сами да го поискат...

Общи условия

Активация на акаунт