Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 5 март 2019, 13:10 ч.

Кошмари в кухнята - 3 тема

  • 33 847
  • 565
  •   1
Отговори
# 555
  • Мнения: 17 460
Помним, че сме го гледали.

# 556
  • София
  • Мнения: 7 139
И аз не бях гледала епизода, но наистина на 4-5 страница от настоящата тема се обсъжда снощния. Излъчван е март миналата година.

# 557
  • Мнения: 2 147
Аз си спомних,че съм го гледала, когато собственичката каза,че ще си купи сервитьорки от София. Ако бях на мястото на Манчев,бих взела Тихомир в своя ресторант,има хляб в него,има енергия и хъс,само трябва малко да се ошлайфа .

# 558
  • София
  • Мнения: 39 483
Ако на мен някой така ми каже, направо си вдигам шапката и си тръгвам - да си купува сервитьорки от Марс, ако иска!  Такова отношение към работниците е недопустимо, обидно и такива началници заслужават целият им персонал да напусне.

# 559
  • Мнения: 2 260
Разбира се, че трябва да имат униформа. Браво на Манчев, че им го казва и работи по култивирането на колегите си,.
Едното е от хигиенна гледна точка. Да не говорим за това, че много готвачки не си покриват косите даже.  ХЕИ трябва да прави проверки.
Другото е, за да изразят принадлежност към фирмата. Има фирми, служителите на които с радост/гордост носят отличителния знак или униформа.
Трето, от гледна точка на клиентите.  Например водопроводчик - ами как да пуснете в дома си водопроводчика, ако няма дори някакви оранжеви дрехи? Разносвач на пици, куриер - също.  Ако  клиент на ресторанта повика готвача, да се оплаче от яденето, готвачът  по тениска и дънки ли ще дойде?

# 560
  • Sofia
  • Мнения: 3 165
За мен няма проблем как ще дойде стига да готви вкусно. Ако заведението има звезди Мишлен вече е различно, но някакво третокласно бистро в малък град.... Този готвач имаше хъс и потенциал, не е нужно Манчев да започва да му крещи, униформите първо са  отговорност на собственика на ресторанта.

# 561
  • Пловдив
  • Мнения: 2 445
А за мен е признак на цялостно отношение към готвенето и професията. Ако ми се появи и видя такъв готвач в някоя кухня - просто никога няма да стъпя повече, честно казано. Този специално имаше отвратително мърляв и нехигиеничен вид, и с тази цигара пуши, после пипа храната, пък научил някакви "техники", ама не знае къде, кога и защо да ги прилага. Съжалявам, но не това е визия на шеф-готвач, който знае, учи се и може. Този приличаше на кварталния самодеен ентусиаст-рисувач /не художник/. За всички забележки Манчев е прав. Единствено не осъзнава, че извън София самите хора от незнание ли, от бедност ли, търсят голямо меню и не искат да разберат, че то е свързано със застояла храна, защото няма как иначе. Дори и сега наши приятели като ми говорят за някое заведение и ми казват - о, това не е хубаво ,в него има само 7-8 неща . Същите ще отидат в някое село в Родопите и ще си поръчат … кордон блю /от личен опит/. Еми какво да кажа, с тази клиентела - толкова. В страната на пилешките късчета с корнфлейкс не е лесно. Ще ходя до Видин след два месеца и ще си направя труда да видя дали съществува още този ресторант, интересно ми е.

# 562
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 8 699
Ресторантът от снощния епизод май не беше лош. Трябваше да се пипне малко само това онова. И толкова красива местност.
Манчев е прав да им вика, но в малките заведения с малко клиенти храната се замразява. Замразява се всъщност и в големите. А ако нямат униформи, поне престилки да сложат.

# 563
  • Мнения: 1 441
На мен много ми хареса идеята на Манчев за витрините със сурово месо и всеки да си избира какво да му опекат.

# 564
  • Mediterraneo
  • Мнения: 23 502
Аз обичам такива ресторанти. Избирам си месото и как да ми го приготвят. Гарнитурата също може да се приготвя на място, както и риба и всякакви морски дарове. Тук редовно посещаваме такива, китайски са повечето, но има секция със сурови продукти за приготвянето им по желание на клиента.

# 565
  • София
  • Мнения: 39 483
Личеше си, че са се постарали да направят нещата както трябва, обаче както винаги е управлението и липсата на знания за дейността.

Общи условия

Активация на акаунт