Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кошмари в кухнята - 3 тема

  • 60 798
  • 993
  •   1
Отговори
# 990
  • Мнения: 231
Ми то реално като изключим разни био еко и веган места, едва ли има други без фритюрник и фризер

# 991
  • Мнения: 3 807
ако ХЕИ си върши работата и проверява често какво се случва там отзад, поне етикетчета с дати може да имат във фризера. В чужбина много трудно дават разрешително за дейност, свързана с хранене.

# 992
  • Мнения: 19 596
Всички епизоди са като клонирани. Само като видиш кухнята и готвачите, сврени в някакво килерче, вече знаеш какво следва.
Не мога да разбера защо у нас, за да станеш шофьор, се иска изкаран изпит, но да храниш хора – не.
То и аз нямам книжка и ми се струва много лесно шофирането, но слава богу, никой няма да ме пусне да управлявам МПС, не и безнаказано.
Защо това не се случва и със заведенията за обществено хранене? Да задължат собствениците и готвачите да представят диплом от ТОХ (или това, което му съответства днес). Поне някакво курсченце по готварство... И поне няколко месеца стаж...
Даже в по-стари времена, за да получи човек званието „майстор“ и възможността да развива собствен бизнес, е бил длъжен да се яви на изпит пред еснафа. А днес...
Не може всеки Сульо и Пульо, видял се с някой лев, да има възможността да отвори заведение и да трови хората. И да съсипва имиджа на занаята.

# 993
  • Мнения: 3 807
да, еднообразни станаха сериите, зрителят знае какво ще види отзад. Манчев не е и много артистичен, въпреки, че преиграва с кавгите. Ако имаше малко чувство за хумор, щеше да ми е по-приятно от крещенето му.
Има поле за изява. Той влиза само в малки ресторантчета. Ако се развихри в големите.... Интересно ще ми е като зрител да разбера как функционират там.
Може да мине и в училищното хранене и да ги поизложи малко, в името на децата и здравословното хранене. Ако е толкова добър, защо не ги посъветва нещо здравословно да готвят.
Освен това може да си развие предаването в специализираното хранене - вагератианство, диетично, храна за вкъщи.
Бързото хранене, как да стане наистина бързо? Да даде някой съвет. Да каже какви са изисквания в тяхната професия, да научи зрителите на нещо. Аз от Манчев научих, че до 22 минути трябва да ти сервират.
Начините на плащане на храната в ресторанта, защо ненавсякъде се плаща с карта.
Темата с бакшишите. Реклама на ресторантите. Доставкана храна - как, какво?
Хранене в горещо време - може да направи предавания от морето.
Чужда кухня - може да популяризира нещо по тази тема.
Има много, стига да иска да се развихри. На мен ми харесва, че все пак не е състезание, а по-скоро за помощ.

Общи условия

Активация на акаунт