Избор на прахосмукачка- 3

• 70 315
  • 757
  •   1
Отговори
# 480
Поне СПОРЕД МЕН, тези с воден филтър станаха актуални пред 10тина години, като от последните 2-3 вече не си заслужават(не говоря за перящи). Просто пред 10 години масово бяха с торбички, без допълнителни филтри и т.нат. Моторизираните турбочетки бяха в единични модели, разчиташе се само на силното засмукване. Нещата вече са променени. Затова с кеф се отървах от Зелмер с воден филтър  купен преди 8 години и минах на Шарк с дуоклийн. Вярно пак е с кабел, но следващата ще е без кабел. Просто си мисля че има нужда технологията на безкабелните от още 5 години да се доразвие и поевтинее.

# 481
Мисля да си взема Ровента една вертикална и една без торба, сега имат и тест период ако нещо несполуча. Само, че и те са толкова много че трудно се избира. Прави впечатление, че тези без торба, класа на почистване на килими не е   "а" на а примерно с. Това мислите ли, че е много съществено?

# 482
Никъде не намирам тема с отзиви за тази прахосмукачка: Кърби/ Kirby. Идваха на демонстрация и много ми хареса, но цената е твърде висока за да си я купя така импулсивно. Моля ако я ползвате вие или ваши познати да кажете как е!

Последна редакция: ср, 20 ное 2019, 12:32 от bubanka

# 483
  • София
Мисля да си взема Ровента една вертикална и една без торба, сега имат и тест период ако нещо несполуча. Само, че и те са толкова много че трудно се избира. Прави впечатление, че тези без торба, класа на почистване на килими не е   "а" на а примерно с. Това мислите ли, че е много съществено?

Бихте ли казали към кой модел сте се насочили?

# 484

Бихте ли казали към кой модел сте се насочили?

https://www.technomarket.bg/prahosmukachki/rowenta-rh6751wo-09168688
Гледам тази, минах да я видя на живо но в Технополис имат точно три модела вертикални на ровента. А от тези с контейнер направо ме отказаха, трудно се почиствали когато е контейнер и по средата има нещо като филтър и всички косми се увиват около него и трябва с рака да се отстраняват, мерси. Май минавам на ровента с торба, тихите.

# 485
Никъде не намирам тема с отзиви за тази прахосмукачка: Кърби/ Kirby. Идваха на демонстрация и много ми хареса, но цената е твърде висока за да си я купя така импулсивно. Моля ако я ползвате вие или ваши познати да кажете как е!
Нямам отзиви за новите Кърби, но имам стара такава от бабата на мъжа ми. Ужасно тежка и обемна. Неудобно ми е да я разкарам засега и стои неупотребявана из гареробите.

# 486
Нямам отзиви за новите Кърби, но имам стара такава от бабата на мъжа ми. Ужасно тежка и обемна. Неудобно ми е да я разкарам засега и стои неупотребявана из гареробите.
Новата тежи поне на половина по- малко от Рейнбол. Старите предполагам са доста по-тежки

# 487
Здравейте,тъй като прахосмукачката ни е пред разваляне трябва в най-скоро време да си купим нова. Имаме коте с дълъг косъм.Искам да обира космите от килима .Не съм много запозната с прахосмукачките,бюджета  е 150 лв.
Моля за предложения Simple Smile
Мнения за тази   
 https://techmag.bg/vacuum-cleaner-bagless-philips-fc9330-09-650w … lor-agdphiodk0177

# 488
Косми от килим може да обере само турбо или моторна четка. Моторна четка имат само някои много скъпи модели, но турбо четката е аксесоар и може да се купи допълнително, защото се задвижва от въздуха. Има и универсални.
При Ровента например прахосмукачките са на серии, като по същество в серията има все еднаква прахосмукачка, но с различни конфигурации от накрайници. Може би и този Филипс го има стотина лева по-скъп с въртяща четка. Иначе прахосмукачките правят едно и също - смучат и изхвърлят въздуха навън. За второто има хепафилтри, смукането си е все тая, зависи от мотора и качеството на чистене е въпрос на четка всъщност.

П.П. Ето това ще свърши работа, предполагам:

https://www.philips.bg/c-p/FC9922_09/powerpro-ultimate-bagless-vacuum-cleaner

Обаче цената е много по-висока от бюджета ви.

Пробвайте Ровента от нисък клас, ама с турбочетка:

https://www.technopolis.bg/bg/Prahosmukachki-bez-torba/Prahosmuk … RO3798EA/p/818361

Последна редакция: ср, 20 ное 2019, 15:43 от Черна станция

# 489
  • София
На мен 650 W ми се струва не особено мощна.

# 490
На мен 650 W ми се струва не особено мощна.

Вече няма по 2000 вата като някога. Сега всички са маломощни.

# 491
  • София
Благодаря, не го знаех. Значи си коригирам търсенето.

# 492
Добре а ако е с торба и няма хепа филтър например тази
на Ровента, това означава ли че пак ще ми изкарва прахта. Всмуква отпред и изкарва отзад, то ако е така аз защо да си сменям въобще старата прахосмукачка

https://www.technomarket.bg/prahosmukachki/rowenta-ro7783ea-09174633

# 493
Реално няма защо, ако си работи. Пише, че имала перманентен хепа филтър, ама това няма как да стане - тези филтри се задръстват по някое време. Евентуално ще ти изхвърля малко овече прах, знам ли.

# 494
Тази Филипс много настоятелно я предлагат и препоръчват в един от магазините, пуснаха ми я дърпа и е тиха, но тома неверни, защото нали знаете имат си таргети и т. н.

https://www.philips.bg/c-p/FC9334_09/powerpro-compact-bagless-vacuum-cleaner
Но сега намерих в старата тема много добри отзиви за нея, пак не е с хепа филтър, но има против алергии, все ще улавя част от прахта да не се връща. Как ви се вижда

Общи условия

Активация на акаунт