Дискова херния - 18

• 91 550
  • 760
  •   1
Отговори
# 300
Малко встрани от темата за дискова херния е моето питане. Невролозите не са категорични имам ли, нямям ли дискова херния. Изписват ми габагама, лирика, но няма резултат. Вече повече от 2 години съм с постоянна скованост на сухожилието на левият крак, което отива от коляното до чатала от вътрешната част на крака. Тази напрегнатост се усеща още със заставането ми права сутрин, това напрежение  в мускулите, което при ходене води до скованост и болки и в двете колене. Накрая ходя като счупена кукла. Аз си причиних това след скачане , като преди повече от година бях оперирала кръстна връзка и се възстанових перфектно.
     Та питането,  ми е знаете ли,  къде има апаратура за изследване на походка,  натовареност на мускулите, разпределяне на центъра на тежестта,  или човек който намества, нещо такова търся , дано ме разбрахте.

# 301
Ходила ли сте на съдов хирург, за доплер на вените?
Направете си и ехограф на коленете, той замества МРТ-то.

# 302
Какво е МРТ?

# 303
ЯМР, но по болниците и по повече статии е МРТ - магнитно-резонансен томограф

# 304
Maitrix, чувала съм, че Хубенов е един от най-добрите при травми с мускули, сухожилия и тн.
http://www.mc-svbogorodica.com/index.php/bg/interview-bg.html

# 305
Пак търгашеско. Обаче пък е крайно време хората да се научат да разпознават собствените си потребности, и лекарите, способни да гледат нашироко на пациентите, вместо да се рекламират.

# 306
  • София
Пак търгашеско. Обаче пък е крайно време хората да се научат да разпознават собствените си потребности, и лекарите, способни да гледат нашироко на пациентите, вместо да се рекламират.
Защо така, търгашеско??? много грозно! Не мисля, че Lemy би подвела някой.
Бих предложила Тони-коляното, или по точно д-р Тони Георгиев, той е изключителен професионалист , едно от най-спряганите имена в докторската гилдия само с добро,  за София става въпрос.

# 307
Защото половината от съдържанието е подвеждащо, и то не заради този, който го споделя.

# 308
На думи е така, но на практика някак не виждам как става това, или първо отиваш на врачка да ти метне на боб, дали лекарят при който си намислил да ходиш, е търгаш или не.

Последна редакция: сб, 20 юли 2019, 08:55 от Lemy

# 309
В отговор ще ти кажа, че тенденциозно лекари и рехабилитатори се профилират като “специлисти” по части от тялото, крайници,  мускули и сухожилия.
Изводите - всеки да си прави сам.

# 310
А може би не е тенденциозно? Трябва ли като знаят, че са добри при едни патологии, да твърдят, че са еднакво добри във всичко? И къде  е търгашеското в този случай? Напротив, много полезно е за пациента това профилиране, макар и неформално.

# 311
Тези патологии не са изолирани. Не е само коляно, не е само крак. Виж, по - горе жената търси някой да ѝ направи цялостен кинезиологичен анализ. Елементарно, но няма кой, щото “по-иновативно” е да си свръхтясно профилиран.
За линка ще добавя, че не апаратурата прави процедурата, щото има много по-скъпа и модерна от упоменатата, така че - това е нищо повече от поредната претенциозна реклама на “най-добрите”.

# 312
Аз при Тони Георгиев си оперират коляното- кръстна връзка и менискус една година след това. Възстановиха се на 100 процента, и затова прекалих. Започнах да спортувам и с едни скапания се нагласих и вече две години няма оправяне. Правила съм ЯМР на лумбален дял. Няма дисково херния- нова което съм виждала като изливат. Прашлените са леко на вълнички има шморлелови телца, но това не е причина за болката и сковаността в сухожилията. Зимата искарах с ветерани дънки- студът ме сковаваше допълнително.  Правих доплер. Благодаря ви за желанието да ми помогнете

При скачане се травмирах- нещо като рок. Пиша на телефона и не съм написала вярно думата. Ходила съм в гръбначен център- София и те твърдят, че не съм за тях.

Последна редакция: нд, 21 юли 2019, 12:06 от AnMary

# 313
Защо не пробваш при някой добър кинезитерапевт.

# 314
Ходих на
 Павел Баня. И на физиотерапия в Плевен. Може да ми препоръчате някой.

Общи условия

Активация на акаунт