OКТОМВРИйски мами 2019 - Tема 2

• 29 059
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
Момичета може ли да ядем фъстъциии? Много ми се ядат, но се притеснявам, нали са алергени...

# 406
Аз мисля скоро сега да си взема нещо за мазане , досега нищо не съм ползвала , т. К съм в 10- та седмица. Мисля и аз Палмърс да взема.но видях, че има и лосион , и крем, и олио и се чудя кое. Четох и много хубави неща за маслата на Икаров. Мнения?

# 407
Момичета може ли да ядем фъстъциии? Много ми се ядат, но се притеснявам, нали са алергени...

Всичко, различно от собственото тяло е алерген. Силен или слаб е условно определение колко души са склонни да му реагират.

По време на бременност тялото е много толерантно и работи в посока да не охвърля не само плода, а въобще всичко.
А след 20 г.с. в менюто трябва да има абсолютно всичко, за да се предадат антитела на бебето и да се намали риска от алергии в него.

Фолиевата киселина от фъстъците се усвоява най-лесно.

# 408
На мен ми оставят 14 дни до първата ФМ и лекинко ме обхваща паника с наближаването, освен това кръвните ми много са започнали да падат....
от днес започвам да пия сок от цвекло и билкова кръв, пък дано помогне

Кои резултати на кръвта ти падат?
Аз ще пускам кръв в края на другата седмица, когато съм и на БХС и се надявам да е ок всичко.
За момента не се мажа с нищо, взех си някакво олио, което обаче ми мирише доста неприятно и смятам да взема тоалетно мляко на palmers или кокосово масло.

# 409
Моята кожа е адски суха и податлива на стрии. За това реших да се опитам, да намаля риска, в 9с6д съм. Взех си лусиона на палмърс, мажа се упорито и обилно, сутрин и вечер. Мисля да си взема и концентрираната им формула, в кутия като крем е, но не знам точното наименование на продукта.

# 410
  • София
И аз взех лосиона на Палмърс. Мажа де за сега само вечер, но ще започна и сутрин.

# 411
Много са ми ниски тромбоцитите и завишени показателите за Алергия. ЖелЗото и хемоглобин също са паднали.
Дано избутам още 14 дни до ФМ там ще ми кажат новата схема с лекарства.
Аз съм инвитро и навярно някое лекарство което взимам не ми е добре.

# 412
  • Пловдив
Аз успях днес да се запиша на женска консултация по ЗК при друг лекар. Всичко е наред, расте си човекът, отговаря на 9 седмица и 6 дни (по ПРМ - 9 седмица и 3 дни).

# 413
Аз успях днес да се запиша на женска консултация по ЗК при друг лекар. Всичко е наред, расте си човекът, отговаря на 9 седмица и 6 дни (по ПРМ - 9 седмица и 3 дни).

Къде се записа? Можете ли да препоръчате някой, който да следи по здравна каса около квартал Иван Вазов, София.

# 414
  • Пловдив
Аз съм от Пловдив, така че не мога да ти препоръчам.
Иначе при д-р Мерджанов се записах.

# 415
Козирогче, браво, че са те записали толкова рано. На мен по ЗК ми казаха, че не може преди 12 г.с. и чакам до април. Ще се запиша и на частно, но ще си пускам полагащите ми се изследвания по ЗК. Чудя се дали изобщо да уведомя бъдещия АГ по ЗК, че ще ходя на частно, за да не ми претупва прегледите.

# 416
Реших да правя пренатален тест. Лекарката ме посъветва. Ще го правя в Геника - пълен пакет е 1 300лв.
В такъв случай отпадал БХС - няма смисъл от него. Направо след това ще правя ФМ, живот и здраве Simple Smile

# 417
И аз бях с термин октомври, но бременността прекъсна в 5 г.с. Сега съм в съседната тема с термин ноември, но си ви следя и вас от началото Simple Smile

Включвам се по повод последното мнение. Понеже и аз съм заинтересована от такъв тест, изчетох цялата тема за пренатални тестове и там попаднах на мнение, че все пак е добре да се направи и БХС, мисля че заради дефектите на невралната тръба като спина бифида, които генетичните тестове не могат да хванат. Не знам до колко е вярно, просто споделям за информация, да се има предвид

# 418
  • Пловдив
Аз няма да правя пренатален тест. Ако скринингът покаже някакъв риск, направо амниоцентеза.

# 419
Момичета здравейте, аз се включвам от време на време и се сетих, че не съм се представила.
На 38г съм, втора бременост, в 12+1г.с. с термин 5 Октомври.
Минах вече ФМ и всичко е наред, но понеже съм наплашена от тези истории за годините си направих две фетални, едната в 11 другата в 12г.с., за да сравна резултатите.
Слава Богу всичко беше наред, но при ФМ в 11с ми излиза, че съм склона към високо кръвно и трябва да приемам до края лекарство, а на другата в 12с ми казаха, че проблем няма. Та сега голяма дилема, никога не съм имала високо кръвно, слаба съм и бремеността ми е песен, но ще видим.
Ако има друга мама с подобна диагноза ще се радвам да сподели, за да сравним резултати от хормони.
Слънчев ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт