Любители на кучета - 90

• 25 663
  • 756
  •   1
Отговори
# 345
Seerose. Много неприятно. Съжалявам.

Момичета, по евтин вариант за външно от адвантикс има ли? Каишка не става. Тя като по цял ден играе с кифлите и се боричкат, ще я скъсат. Вече виждам плъхове в двора, тегава история, трябва й нещо за обезпаразитяване.

# 346
  • под тепетата
Ози е с Fypryst. Миналото лято го изкарахме без проблем с него.
https://zoomagazintiger.com/fypryst-fiprist-za-kucheta-ot-20-do-40-kg
Вчера хванах последния момент от Мастършеф и зяпнах от изненада. Готвиха за кучетата и стопаните им. Днес изрових повторението и се изкефих.
Seerose, каква е причината? Почувствал се е застрашен, издразнен ? Знам, че каквато и да е тя, не би трябвало да реагира така и затова си притеснена. Ще се справиш, започнала си с търсене на решение!

# 347
  • София
най-евтино е, според мен, Нексгард спектра
тя не е много килограми, би трябвало да е под 30 лв.
така покриваш всички фронтове

може ли и на мен групата, моля?
щото, нали, и моето гардже не е най-доброто на света
аз, засега, просто не давам на всички да я пипат, и си я водя вързана из града и при евентуални среща с хора и животни

# 348
Били, де да го знам. За всичките му такива прояви до момента съм имала обяснение, кога ме е пазил, кога е усещал страха ми от въпросния човек (когато се разминем с някой съмнителен), кога отсрещния наистина го е провокирал...
Но винаги съм предотвратявала, защото от секунда първа, той се е хвърлял с идеята да нападне. Поне към хората, с кучетата не винаги, та и там съм нащрек първите 2-3 минути, ако дотогава няма нищо, ОК. А в случая тръгна с лигавене, скоро не се беше случвало дори да изръмжи на някого, да скочи - съвсем. И този път нямаше никакво оправдание, човекът нищичко не му направи, още повече, че се познават. С познати пък съвсем никога не го е имало, лигльо и любимец на квартала е.
И хем ми беше жал ММ като го гонеше да не му се бута, хем си беше прав. Тръгвах да подскачам да си защитя кучето, ама се спирах навреме, на никого не правя услуга така. Дори на него.

# 349
# 350
Благодаря!

# 351
Тъкмо щях да пусна групата и гледам Слънчогледка ме е изпреварила със секунди 😁 Точно това е групата, има чудесни обяснения и клипчета.

Seerose неприятна случка и на мен ми се случи веднъж Макс да реши да скочи към комшийка. Но тогава бяхме със сестра ми и племенника заедно и тя наближаваше като хала към нас (тя е една такава бойна, едра и супер неприятна жена). Знам, че беше за да ни пази, но яко го скастрих, за да се научи че ние него трябва да пазим, а не той нас. В случая най-вероятно нещо не му е допаднало или ако комшията го е погалил може да е изпитал дискомфорт/болка. Влез в групата и разгледай файловете и поредността на обучението и действай. Аз така започнах с Макс от самото начало, въпреки че доста неща ги знае, но повторението няма да му навреди. Дано някой ден да успея да го похваля, че е усвоил всичко и мига да го контролирам във всякакви ситуации.
А Ерос и бебка са просто приказни. 😍

Бяхме на вет с кучаците. Макс мина теста с отрицателен за дирофилариоза и преди малко хапна Нексгард спектра. При бигълката е интоксикация от капките. По-жизнена е от вчера, имаше температура но и сложиха лекарство. Така че момичета имайте едно наум с Фронтлайн, защото това е трето куче в моето обкръжение, което има странични ефекти и то при всяко са различни.
Духче Фиприст са доста по евтини от другите препарати, а не са никак лоши. Макс предния месец беше с такъв, само че Комбо варианта.

# 352
  • София
Сийроуз, не мисля, чее добре да го отблъсквате, като идва да се гали. Според мен това вече не го свързва с провинението и може да има обратен ефект. Да разруши доверието между вас, а и да стане по- агресивен, защото е нещастен и изнервен.

# 353
Сийроуз, не мисля, чее добре да го отблъсквате, като идва да се гали. Според мен това вече не го свързва с провинението и може да има обратен ефект. Да разруши доверието между вас, а и да стане по- агресивен, защото е нещастен и изнервен.
Уф, а сега де? Още след първото му провинение, не помня вече къде, го срещнахме като съвет. Поне 24 часа без внимание, ама аз до 24-тия не удържам никога.
Чакам одобрение в групата.

Понякога си мечтая да можеше да говори. Рядко не разбирам какво и защо, ама има моменти, когато би било много полезно.

# 354
  • София
Уф, а сега де? Още след първото му провинение, не помня вече къде, го срещнахме като съвет. Поне 24 часа без внимание, ама аз до 24-тия не удържам никога.
Чакам одобрение в групата.

Понякога си мечтая да можеше да говори. Рядко не разбирам какво и защо, ама има моменти, когато би било много полезно.
В групата на мама Еми се препоръчва при провинение да се праща кучето на неговото място и известно време игнор,но не и толкова дълго игнор,попрочети файловете  и ще намериш доста отговори,а ако не успееш с нещо винаги може да питаш за съвет.Мама Еми е голям фен на питове и питоподобни.

# 355
Значи да не съжалявам, че съм нарушила дисциплината.
Реално това стана вчера към 8, а той в 9 заспа, та игнора да му е бил около час. Тази сутрин имаше чесане зад ушаците.
Уф, мерси на всички!

# 356
  • София
Сии, и аз по интуиция действам като теб, когато е наказана и да ти кажа си има ефект. Не ѝ позволявам да се качва по легла и дивани, и не ѝ обръщам внимание. Всички казват, че не разбират кучетата, ако са свършили беля и ги наказваш след това, но Бека разбира. Ако се прибера и започне бясно скачане по мен е била послушна, ако седи мирно и ме чака да си сваля якето значи има изненада. И аз поисках присъединяване в групата, понякога имам нужда от съвет за дребни неща, а ми е неудобно само да ви занимавам.

Спящите са прекрасни!

Добре дошъл на Джак!

Офца, да се появиш и в тази тема, моля!

# 357
  • sf
Ех, кофти ситуация с Денис, дано не се повтаря!
Бившият ми извъртя гаден номер. От януари съм го предупредила, че 5-8 април ще пътувам и ще гледа Нейо. Сега изведнъж щели да пътуват. И трябва да търся някой да идва да извежда Ней, че и детето го няма тогава. А дори не мога да се развикам, защото не е длъжен, пф.

# 358
Seerose, не мога да ти дам съвет, наистина, нашата не позволява да я пипат непознати, ако имат кучета може и да им даде да я пипнат (евентуално и то ако имат наградки), иначе някой ако понечи към нея директно озвучава квартала. Може и на мен да ми е полезно да попрочета нещо. По принцип ме устройва, че не ходи при непознати, но често се случва да се затича някое хлапе с протегнати ръце да я гали (не съм ок с това, но се е случвало на всички май), а моята от там скача с бесен лай и се зъби, не знам кога ще пиша и аз, че е отхапала на някой нахалник пръста..

donsita, кофти ситуация, няма ли кой да идва поне до вас да го храни и извежда, някоя приятелка?

# 359
  • sf
Това ми е идеята, някой да идва да го извежда поне около блока за 20-30мин, все ще оцелее три дни, даже реално са от петък слесобяд до неделя следобяд, когато ще се прибере хлапето. Имам три опции, дано поне едната върже. Ама му пиша на бившия черна точка. 🤣

Общи условия

Активация на акаунт