Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 13 март 2019, 23:53 ч.

Не искам да живея

  • 887
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 12
Здравейте!
Не знаех към кого трябва да се обърна и реших да искам помощ от вас.
Искам да умра, да се самоубия...
Не искам да живея вече, защото ми омръзна от едни и същи неща да преживея... Нямам сили вече , нито да се боря , нито да си вдигна главата и да продължавам смело напред. Всеки ден умирам от безразличието на човека, в когото съм влюбена и именно заради него не искам да живея. Мисля си нещо правя го на момента, после съжалявам за това, което съм направила. Снощи го блокирах, а той беше направил крачка към мене , но аз днеска пак успях да го отдалеча от себе си...  Не мога да взимам правилното решение, аз  не мога и да мисля вече нормално... Мечтая си за нас и се вкарвам в едни филми, което ме е срам да разкажа дори. Ядосвам се, почвам да рева, но не ми минава и после цял ден , цяла вечер рева. Много съм самотна... И мисля,  че няма смисъл да живея аз . Помогнете ми моля ви !
Не знам какво да правя, как да постъпвам към него ?
Помогнете ми да взема правилното решение. Смърт или  ...

# 1
  • София
  • Мнения: 534
Здравейте,

Думите Ви са силно въздействащи и емоционални. Осъзнавам, че няма как да изпишете всичко, което преживявате, в няколко реда, но това, че споделяте и търсите помощ говори за ресурс и сила, дори в момента да не го чувствате по този начин.

Животът всекидневно ни изправя пред предизвикателства, за които не сме подготвени. Понякога фрустрацията ни е толкова силна, че ни прави „слепи“ за всичко случващо се извън ситуацията, която я предизвиква.

Казвате „смърт или…“. Единственото, което противостои на смъртта, е Животът. Вие разполагате с този дар, макар и да осъзнавам, че той невинаги се преживява като такъв. Опитайте се да погледнете ситуацията от друг ъгъл. Да „отворите“ очите си за тези неща, които именно са извън описаната от Вас ситуация, и да се свържете със същата тази сила, която Ви подкрепя в това да търсите решение, както го правите и сега.
Да потърсите подкрепа не е срамно, а напротив – изисква смелост, която вече знам, че имате, предвид че сте създали тази тема и пишете. Ако не успявате да намерите решение сама, споделете с близки, приятели, хора, на които държите. Ако пък по някаква причина последното не е опция за Вас, може да се свържете с психолог.

Сърдечни поздрави,
Славея Дънева - психотерапевт

# 2
  • Мнения: 12
благодаря ви много

Общи условия

Активация на акаунт