Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 58

• 39 394
  • 745
  •   1
Отговори
# 300
Има ли значение какъв аспирин се приема? Днес ми изписаха по 150 мг на ден, но в амбулаторния лист пише само Аспирин.

# 301
Има ли значение какъв аспирин се приема? Днес ми изписаха по 150 мг на ден, но в амбулаторния лист пише само Аспирин.

Пиех Акард аз:)

# 302
И аз пия Акард заради риск от прееклампсия,а  обикновеният аспирин съм чувала,че не е позволен при бременност 🤔

# 303
На мен ми го изписаха във връзка с генетични мутации. Аз си мислех, че става въпрос за Аспирин Протект, но вкъщи се замислих дали има значение какъв е

# 304
На мен ми го изписаха във връзка с генетични мутации. Аз си мислех, че става въпрос за Аспирин Протект, но вкъщи се замислих дали има значение какъв е
Аз съм с генетична мутация (тромбофилия) и ми назначиха прием на Аспирин Протект поне месец преди забременяване. В темите и форумите, които чета, свързани с генетични мутации и бременност, се споменава с единствено Аспирин Протект, никъде не съм срещала само Аспирин.

# 305
Момичета, на мен ми казаха да пия Но Шпа при силни болки - дражета (таблетки?) , най-много по 3 на денонощие. Въпросът ми е обикновено Но Шпа ли е това или неща специфично за бременни да търся? Благодаря!

# 306
Но шпа си е обикновенното,само знам от доктора,когато приемам но шпа,да е с интервал около 1час след магнезия или обратно,понеже пада кръвното😉

Последна редакция: чт, 04 апр 2019, 11:53 от KRISKA79

# 307
И си вземи филмирани таблетки, щото другите горчат ужасно Smiley

# 308
А така, аз пия от горчивите Simple Smile Кои са филмираните, но шпа комфорт ли?

# 309
Ема, май си пише на опаковката. Ето например: https://366.bg/sanofi-no-spa-comfort-40mg-24tabs.html На мен ми дадоха такива последния път и останах много изненадана, че не ми горчат. И като видях опаковката, ми стана ясно защо Grinning

# 310
Има ли значение какви ще бъдат? Аз също пия от обикновения, но в аптеките много често ми го предлагат нош па комфорт и го отказвам, защото незнам има ли разлика, няма ли? Simple Smile

# 311
Разлика няма

# 312
Здравейте, бременелки! От няколко дни страшно много ми се е допило кола. Кафето съм го спряла, че събирам границите. Гледам да избягвам и сладкото, че и без това много му налитам. Но мисълта за една кола не ми дава покой. Вие с какво я замествате?

# 313
Здравейте, бременелки! От няколко дни страшно много ми се е допило кола. Кафето съм го спряла, че събирам границите. Гледам да избягвам и сладкото, че и без това много му налитам. Но мисълта за една кола не ми дава покой. Вие с какво я замествате?

С кола Laughing

# 314
  • София
Cvete, вчера кръвното на тоновете ми беше 85/57. Кафе не пия, защото ми скъсва корема. Но кола дали не ударих 500 мл 😁
С миналата брем не съм пила, но сега не се лишавам. Не виждам какво ще му стане на бебето ако пийнеш една чашка. Освен ако нямаш забрана от лекар, разбира се

Последна редакция: чт, 04 апр 2019, 14:20 от KokoJ

Общи условия

Активация на акаунт