АВГУСТ-инки 2019 - тема 8

• 30 261
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Показа се Слънцето, разцъфнаха дърветата, явно всички се радват на хубавото време Stuck Out Tongue Winking Eye
22 седмица бях на ФМ и моята госпожица е 490 гр и 27 см. Всичко за сега е ок. Момичета, вие къде сте? Никой нищо не е писал.

# 421
При нас времето е ужас и с малката сме болни, чакам с нетърпение утре да видя бебчето и най-накрая да разберем полът. Малката ще е на градина, мъжо с мен, дано имаме хубав ден и всичко е наред, стискайте палци.

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 17:12 от ٠•● Veggie ●•٠

# 422
А пък аз днес бях на нова микробиология и най-накрая левкоцитите и гъбите са изчезнали, но пише друга находка- слуз. Много съм притеснена и чак в понеделник ще се чуя с докторката. Дали е опасно ?

# 423
Здравейте Мами 😘, мина днес и нашата ФМ всичко е супер, развива се нормално. Най накрая го видяхме, едно розово щъркелче за нас моля 💖

# 424
Здравейте момичета! Днес мина и моята ФМ, беше прекрасно! Всичко върви идеално, а и аз я усещам вече доста, доктора каза, че е притеснително ако не я усещам 24 часа иначе не е проблем, колко често е. Показаха ми даже устичката и носено, бяха абсолютно идеални 😍 В 21 г.с. е 410 Гр. Въпреки, че каза че всичко е наред ме прати на Фетална ехокардиография при др. Евтимова в Щерев. Надявам се и там всичко да е наред. А относно хубавото време и аз се възползвам максимално и май за това не съм много активна, но ви чета винаги 🤗

# 425
А аз днес отидох на масаж за бременни! И беше прекрасно! За пръв път пробвах и се чувствам буквално като преродена. Жената ми натискаше някакви точки по няколко пъти и съчетаваше с движения за раздвижване на лимфата. Пълен кеф! Който има желание, но се чуди, препоръчвам! Но разбира се, да е при човек, който наистина съобразява особеностите на бременността. Например тази жена ме прдупреди, че няма да прави някои от класическите масажни движения, защото стимулират точки, които пък стимулират контракциите и затова е важно да не се пипат на този етап.
Желая хубава пролетна вечер, августинки!

# 426
  • Пловдив
Здравейте и от мен ! Редовно усещам малката принцеса,особено като съм седнала неудобно си ям бой от нея.
С ММ решихме да подпишем края на месеца и днес си взех страхотна рокля от Меркари. Подходяща е за растящи коремчета ,така че уцелих в 10тката. Само за пръстените ми е чуденка - пръстите ми вече се подуват и не знам какъв номер да поръчам.

Frekoko,иначе и аз гледах едни ваучери за масаж и му се чудя .

# 427
Аз бях ходила на масаж преди няколко седмици - при обикновен масажист, но е правила на други бременни. Беше приятно, но не помогна за болките в гърба. Не очаквах от един масаж да мине де, но май няма да ходя повече, ще заложа на упражнения за гръб за бременни. В YouTube намерих някои, днес направих няколко, приятно е, предполагам ако ги правя редовно, ще облекчат. Иначе започва да става по-гадно - не мога спокойно да изляза на разходка или кафе - много бързо ме заболява гърбът дори и когато седя и само търся къде да легна, а тепърва ще става по-тежко, ама айде... Днес една приятелка ми каза, че коремът ми е по-голям отколкото нейният в 9 месец Grinning Cry

# 428
  • София
Мина и нашата ФМ -480 грама девойка.За съжаление носа и е залепен за стената на матката и нямаше как да ни направят хубав 3D образ.Днес мина и феталната ехокардиография -и там всичко е наред...Остава да си дебелеем и да си растем Blush Blush

# 429
El-Roi, дано гърбът ти се облекчи! Аз нямам болки там (може би все още). Но миналата седмица почнаха много да ме болят мускулите на бедрата. Странно чувство - като на супер преумора. Масажистката каза, че е от някакви нерви, които минават покрай таза и понеже той се разширява, те се напрягали и оказвали влияние нататък по трасето. И ми масажираше точка на тези нерви, която си е направо на дупето леко отстрани Simple Smile и действително в началото там адски ме болеше, а накрая почти не усещах болка при натиск. Същото ми приложи по гърба за профилактика срещу гръбни болки. Накрая и на врата - понеже работя пред компютър и ми е много схванат и пука. Беше много отпускащо и облекчаващо. Та само споделям, защото още ме държи приятното вълнение Simple Smile

# 430
Здравейте и от мен.
На феталнатаехокардиография вс е наред. Другата седмица мисля да ходя на ЖК. Аз до обяд съм на работа и почти не влизам никъде. Следобяд ви чета. Аз освен адскатаааа болка в матката, само вечер ме стяга и боли корема, вече 3та нощ подред.  Не знам дали е нормално. Щом снощи към 12ч станах и изпих 2 но шпа и магнезии не беше окей положението. Ще й спомена на лекарката. Аз на попитам тъй като започнах пренатал витамини да продължавам ли с тях и магнерота отделно?

# 431
Добро утро!
Meggle аз също продължавам с витамините, даже вчера доктора ми препоръча точно Пренатал, също при нужда - диаспорал.
Аз също с въпрос - утре влизам в 22 г.с. и си мислех, че започва 6ти месец, а доктора вчера каза, че те не го броят така и по тяхното влизам в шести в 24 г.с.?! Много се обърках, а тъкмо вече бях сигурна, че знам, как се броят (всеки петък влизам в нова г.с.) 😁 вие как си ги смятате? Аз до сега си ги смятам по това:

# 432
Това,което си посочила са календарни месеци, докторите броят в лунарни месеци, в лунарни месеци бременността продължава 10 месеца.

Добро утро!
Meggle аз също продължавам с витамините, даже вчера доктора ми препоръча точно Пренатал, също при нужда - диаспорал.
Аз също с въпрос - утре влизам в 22 г.с. и си мислех, че започва 6ти месец, а доктора вчера каза, че те не го броят така и по тяхното влизам в шести в 24 г.с.?! Много се обърках, а тъкмо вече бях сигурна, че знам, как се броят (всеки петък влизам в нова г.с.) 😁 вие как си ги смятате? Аз до сега си ги смятам по това:

# 433
Аз незнам дали е правилно. Но аз всяка събота си смятам нова седмица (и женския календара така ми ги сменява) а месеца си го броя на датата която ми определиха за термин. В моя случай на всеки 25 от месеца, започвам нов месец. Но незнам дали и аз правилно ги броя 😘 Хубав ден на всички 🌞😘

# 434
Аз влизането в нов месец го смятам спрямо очаквания термин. Например моя е 14.08, т.е на всеки 14 от месеца влизам в следващия месец. Относно г.с гледам си приложението на телефона. Бях гледала в интернет различни таблици, всяка различна... Реших да следвам новите технологии Grinning Grinning Grinning

Meggle относно витамините и допълнителния магнезий мисля че трябва да продължиш да пиеш и двете, защото в самите витамини дозата е ниска.

Общи условия

Активация на акаунт