АВГУСТ-инки 2019 - тема 8

• 30 257
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
Аз също с въпрос - утре влизам в 22 г.с. и си мислех, че започва 6ти месец, а доктора вчера каза, че те не го броят така и по тяхното влизам в шести в 24 г.с.?! Много се обърках, а тъкмо вече бях сигурна, че знам, как се броят (всеки петък влизам в нова г.с.) 😁 вие как си ги смятате? Аз до сега си ги смятам по това:
И аз така си ги смятам.. ако са лунарни пак не ми излиза влизане в 6-тия от 24 седмица:
– 1 лунарен месец –  1 до 4  гестационна седмица
 – 2 лунарен месец – 5 до 8  гестационна седмица
 – 3 лунарен месец – 9 до 12  гестационна седмица
 – 4 лунарен месец – 13 до 16  гестационна седмица
 – 5 лунарен месец – 17 до 20  гестационна седмица
 – 6 лунарен месец – 21 до 24  гестационна седмица
 – 7 лунарен месец – 25 до 28  гестационна седмица
 – 8 лунарен месец – 29 до 32  гестационна седмица
 – 9 лунарен месец – 33 до 36  гестационна седмица
 – 10 лунарен месец – 37 до 40  гестационна седмица

# 436
  • София
Цялото това броене на седмици и месеци съм го оставила на app-a в телефона. Оказа се прекалено висша математика за бременния ми мозък Smiley.
Да се отчета и аз - момата расте съвсем нормално, отговаря си точно на седмиците, 350 г. (ако съм запомнила точно). Има си всичко, което трябва да има (пръсти, бъбреци, очи, уши и т.н.). Околоплодни води в норма, плацента - както трябва да е. Похвалиха ме за диетата и си продължавам с нея, то се е видяло, че торта ще ям на питата на бебето, ама това да ми е проблемът Simple Smile. Разбрахме се, че следващия месец ще преценим дали ще правя ново обременяване с глюкоза. Сега остава феталната ехокардиография - поне от този етап на изследвания.
Още магнезий ми предписаха, заради сърцебиене и крампи. Някой има ли  идея колко е максималната му дневна доза при бременност, защото ми се струва, че вече доста стана...
Също така - някоя от вас ще прави ли консултация с кардиолог в някакъв етап от бременността и ако е от София - при кого? Иска ми се да отида при добър специалист, който има опит с бременни.

# 437
Относно дневната доза на магнезий при бременни - дават около 350-400мг/дн.
Аз приемам около 375мг (пия магнезиев хелат на natural factors)

Elena_e кога последно си правила обременяване? Не е хубаво да е често. Минимум през 6м, защото организмът се натоварва много от глюкозата. Blush

# 438
  • София
TastyStar, около 400 мг магнезий взимам към момента (в комбинация е с други неща и не пише в листовката каква точно е формата му).
Обременяване правих през 14 седмица. И аз знам, че не трябва да се прави често, а и с диетата, с която съм в момента, тия 70 г. глюкоза изведнъж не знам как ще ми се отразят.

# 439
И аз броя седмиците и месеците по този начин - всеки четвъртък влизам в нова седмица, а на всяко 21 число влизам в нов месец.

Днес момчетата са по-тихи, но ще се опитам да съм спокойна и да не се вманиачавам. Simple Smile

Някой пита за кардиолог - аз ходих преди 2-3 седмици тук в Шумем, защото в миналото имах проблем, но той каза, че всичко е наред и няма проблем да раждам нормално, ако има предпоставки. Иначе в София съм доволна от НКБ, правиха ми една мини операция там преди 2 години. Мисля, че моя лекар беше Милков, но не съм сигурна, а и не знам работи ли с бременни. Иначе с мен беше много мил и грижовен, а не съм плащала допълнително, всичко беше по каса. Simple Smile

# 440
  • Varna
Аз не знам вече как ги броя тези месеци, то е +-5 дни по седмици и по термин та не е чак кой знае какво.

# 441
Също така - някоя от вас ще прави ли консултация с кардиолог в някакъв етап от бременността и ако е от София - при кого? Иска ми се да отида при добър специалист, който има опит с бременни.
Аз ходих тази седмица при д-р Николов в Щерев, препоръчаха ми го, че е добър, а и реално основно с бременни работи (в АГ болница). Обяснява, внимателен е, не е някой младеж, вдъхва доверие.

# 442
Аз за броене използвам приложение Pregnancy+ , в което ми показва даже и реални размери; на кой плод прилича по размер.. утре влизам в 19г.с и нищо не усещам, а коремът ми порасна драстично за миг.. преди 2 седмици не си личеше, а сега.. Аз качвам навсякъде: крака, ръце, корем... Та лекарката подхвърли, че съм с предна плацента и толкова.. Сега като се замисля, каква е разликата предна- задна? Има ли някакво значение?.. Нормална ли съм? Grinning

# 443
Аз за броене използвам приложение Pregnancy+ , в което ми показва даже и реални размери; на кой плод прилича по размер.. утре влизам в 19г.с и нищо не усещам, а коремът ми порасна драстично за миг.. преди 2 седмици не си личеше, а сега.. Аз качвам навсякъде: крака, ръце, корем... Та лекарката подхвърли, че съм с предна плацента и толкова.. Сега като се замисля, каква е разликата предна- задна? Има ли някакво значение?.. Нормална ли съм? Grinning
И аз ползвам същото приложение и много ми харесва. Предната плацента е хубаво нещо, не усещаш като те рита по-силно Simple Smile А иначе единствения недостатък е може би, че по-късно усещаш бебето за първи път. И аз съм с предна, та' нормални сме Wink

# 444
Аз използвам Майко мила, показва ми същите седмици и дни като апарата при АГ-то.
Днес съм на  ФМ и пак съм яхнала метлата и ми е притеснено от сутринта. Нямам търпение да стане време за прегледа и да видим  човечето на 4D ❤

# 445
  • София
Frekoko, би ли споделиле къде ходи на този прекрасен масаж ? В София ли е ? Аз преди време се интересувах и единствено открих, че предлагат в болница "Щерев".

El-Roi, аз пък чувствам страхотни болки на опашката като седя и краката ми започнаха много да тежат и оттичат. Чувствам се добре само като лежа или ходя - а съм едва 22 г.с.. Наедрявам още и още всеки ден и започва много да ми тежи, не мога да си представя какво ще стане докато родя. Днес мисля да си купя една възглавничка за стола в офиса и от ИКЕА една поставка за крака.

Geri, и аз така ги броях до сега, но май момичетата, които на всяка следваща дата от месеца влизат в следващ месец, са прави.

# 446
Оо и аз прибегнах до възглавница за стола, мислех че е от неправилна Стойка, но явно и бремнността оказва влияние.

# 447
Момичета, мина и моя скан за аномалии, гледаха обстойно човечето и всичко изглежда да е наред. Полът ви го слагам като снимка 😁
Стискам палци на Веси за девойка днес и на другите момичета, които са на преглед.

Съншайн, смени ми моля те датата от 17ти на 12ти август и синьо пиле, плс. Simple Smile

Последна редакция: чт, 04 апр 2019, 13:57 от ٠•● Veggie ●•٠

# 448
Честито ٠•● Veggie ●•٠ Simple Smile

# 449
Аз да попитам, колко ви е пулса? Моят е около 90-95 и ми се струва висок. Преди бременността беше 80-85, също ми се струваше висок.

Общи условия

Активация на акаунт