АВГУСТ-инки 2019 - тема 8

• 30 253
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Естествено с форцепс първия път, сега пак естествено, надявам се без форцепса Simple Smile) Ако нещата се объркат, винаги може да ме резнат.
Уж втория път нещата се случвали по-бързо, ще видим.

# 496
Аз съм за секцио, по мед. причини, имам вътрешен миомен възел, открит в 8 г.с.

# 497
  • Варна
Аз ако не ми дадат категорична медицинска причина, която ще проверя и с двамата ме следящи лекари, няма да дам да ме отрежат. По принцип съм твърдо решена да отида, да ми сложат епидуралната, да го родя и след 2 дни да се прибирам. Отделен е въпросът обаче, дали няма да ми се объркат плановете.

# 498
Antoinetka, хареса ми нагласата ти и категоричността, дано наистина така ти се получат нещата, ако ли пък не, не се чувствай виновна, това е едно от нещата които можем да планираме, но не и контролираме Simple Smile

# 499
При първото дете имах огромно доверие на лекаря,при който раждах-бях секцио по няколко причини.Сега с второто ми се иска да е нормално,въпреки че нямам лоши спомени о т секциото и бързо се възстанових.Единствената ми спънка за момента може да се окаже много високото очно налягане,което имам последните 2 години.

# 500
Аз съм за секцио, по мед. причини, имам вътрешен миомен възел, открит в 8 г.с.
и на мен ми откри доктора още в 6г.с. когато ходих за потвърждаване на бременност,но нищо не каза,че щяла да пречи за нормално раждане.
При мен има голям шанс за секцио ,понеже ми излезе много висок риск от прееклампсия,отделно кръвно вдигам от време на време,но док каза,че ако не развия прееклампсия и закрепим кръвното винаги има шанс за нормално раждане.Аз се ужасявам от възможността да ме режат,заради многото килограми ме притеснява възстановяването,все си представям как бебето ще плаче,а аз няма да мога да ставам и да се грижа адекватно за него  Confused

# 501
  • Варна
Мерси, Veggie Simple Smile напълно съм съгласна. Ще направя каквото се изисква от мен, а останалото е шанс. Дано на всяка й се получи както го е планирала.
И аз си отглеждам една миома, която упорито не спира да расте, но бебето си е направило място за себе си, а тя се е преместила и АГ-то каза, че няма да ми пречи на естественото раждане.

# 502
  • София
Ако е въпрос на мой избор - вероятно пак ще е секцио (така де - познатият дявол). Първият път ужасно ме беше страх от раждането - най-вече нормално раждане с всичките там истории, които съм чувала как протича в нашите болници. Странното е, че сега за момента този страх го няма - ако вземе, че тръгне естествено раждане, ами бих се пробвала (предполагам, че няма да се случи, защото съм с медицински показания за секцио). А иначе бързо се възстанових след миналото секцио, болката беше търпима - даваха ми обезболяващи само първия ден-два, но честно казано и без тях беше поносимо. Друг е въпросът, че усещането за болка е нещо доста индивидуално и подозирам, че моят праг е доста висок - като изключим секциото, друг път упойка изобщо не се е налагало да ми слагат (дори и при зъболекар).

# 503
и на мен ми откри доктора още в 6г.с. когато ходих за потвърждаване на бременност,но нищо не каза,че щяла да пречи за нормално раждане.
При мен има голям шанс за секцио ,понеже ми излезе много висок риск от прееклампсия,отделно кръвно вдигам от време на време,но док каза,че ако не развия прееклампсия и закрепим кръвното винаги има шанс за нормално раждане.Аз се ужасявам от възможността да ме режат,заради многото килограми ме притеснява възстановяването,все си представям как бебето ще плаче,а аз няма да мога да ставам и да се грижа адекватно за него  Confused
Колко ти е риска от преекламсия? Моя е 1:38 (т.е. 3%) и аз не го разглеждам като  висок, реално би означавало че от 100 жени, само 3 ще развият. Кръвно аз вдигам преди прегледа, докато чакам пред кабинета Wink от страх, че ще ме изпитва доктора и се чувствам като на изпит.. През другото време имам 100/70; 110/75.

# 504
Аз и да го мисля и да не го мисля, ще видим лекарите какво ще кажат. Наумила съм си един лекар от Варна, мисля май месец да отида на преглед и ще видим той на какво мнение е. Ще го послушам!

И набързо да се оплача... Както всичко си ми е наред (освен болката в гърба), така днес хапнах мега яката закуска, взех си витамина, задавих се с него и върнах цялата поръчка... Confused Отдавна не ми се беше случвало. После половин час се извинявах на бебетата, че предполагам не е яко усещане и за тях, макар че реално погледнато те са виновни... Grinning

# 505
  • Varna
Аз си бях решила че ще си раждам секцио още преди да забременея. Това че се оказаха две само затвърди решението ми.

# 506
И аз клоня към секцио. Първото ми дете е родено секцио. Честно казано,страх ме е от естественото раждане. Вярно, по-бързо се възстановяват(макар,че аз със секциото се възстановиха много бързо. Даже още в болницата си бях ок),но някак си ме е страх. Единственото кофти на секциото е ,че трябва да стоиш в болницата 5дни. Но ще видим,има още време.
Аз днес съм на фетална от 17:30. Дано всичко да е наред☺️

# 507

Колко ти е риска от преекламсия? Моя е 1:38 (т.е. 3%) и аз не го разглеждам като  висок, реално би означавало че от 100 жени, само 3 ще развият. Кръвно аз вдигам преди прегледа, докато чакам пред кабинета Wink от страх, че ще ме изпитва доктора и се чувствам като на изпит.. През другото време имам 100/70; 110/75.
о, при мен е доста  висок риск 1:9 преди 34 г.с. и 1:4 преди 37 г.с.
иначе и аз в кабинета съм с високо кръвно,но напоследък и вкъщи почнах да гоня 130/90

# 508
И аз клоня към секцио. Първото ми дете е родено секцио. Честно казано,страх ме е от естественото раждане. Вярно, по-бързо се възстановяват(макар,че аз със секциото се възстановиха много бързо. Даже още в болницата си бях ок),но някак си ме е страх. Единственото кофти на секциото е ,че трябва да стоиш в болницата 5дни. Но ще видим,има още време.
Аз днес съм на фетална от 17:30. Дано всичко да е наред☺️
Стискаме палци, но спокойно, обикновено притеснението не е от полза.
nadejda___ - на мен не ми каза доктора преди и след 34 седмица, само, че ми е 1:38. Ти си на аспирин протект нали?

# 509
  • София
Аз се извинявам за глупавия въпрос Blush, но как се определя риска за прееклампсия?

Общи условия

Активация на акаунт