Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 645
 • София
 • Мнения: 3 210
Kasidy, той е техен баща. Имат желание да го виждат вероятно защото около тях повечето деца са в контакт с двамата родителя. Отношението му е отвратително и съм потресена от това "не", но разбирам желанието на децата.  Ще станат по-големи. Ввъ времето ще чуват и виждат още много "не"-та от негова страна. Ще си изградят адекватно отношение, но на този етап явно по-силна от "не" е естествената потребност.
Разбирам болката ти и искрено ти съчувствам. Врвай в това, че всичко ще се подреди по най-добрия начин. И опитай да си намериш няколко минутки дневно за теб самата - за нещо, което те успокоява: медитация, музика, четене, чаша вино и т.н. каквото решиш. Действа добре, макар да не е чудодейно.
Ще оздравее детето! А за таткото не мисли, за да не се напрягаш допълнително точно в този момент.

# 646
 • Мнения: 3 910
Сигурно сте права.Но те не са никак малки,почти на 11 са.И ми е обидно да се връщат от там изтървайки без да искат поредните конентари по мой адрес,които им се е наложило да слушат.Последното беше да ми предадат че съм болна,да съм отидела в болница.Не ми е спокойно като са там,свидят ми се и не за друго,а защото като бяхме семейство грам внимание и време не им отделяше.И за парите не ми е,приех че са само мои деца.Как да обясня отказа да им купи раници или цвете за 15 септември с аргумента,че майка им имала пари?Но за здраве,за това да се правиш на ударен— греховно ми се струва.Никъде не ми се ходи,нишо не ми се прави.Спя и в съня си усещам как имам главоболие.Хубава събота и неделя,че се отнесох.Прощавайте.

# 647
 • София
 • Мнения: 3 210
Няма за какво да се извиняваш. Тук сме, за да си споделяме болката. Разбирам гнева ти. Напълно основателен е, но с него само си вредиш. Аз съм същата. Като се ядосам за някоя от мизериите на БНД и направо ми прикипява. Понякога ми трябва доста време да се успокоя и да си припомня, че на него му е ОК, а аз само хабя нерви и така нищо не променям към по-добро.

# 648
 • Мнения: 3 910
Точно така е,себе си тормозим. А аз трябва да съм жива,щото без мен децата ми са загубени. На каква възраст идва този период на осъзнаване при децата?Ще доживея ли да бъдат обективни в преценката си? Не че диря някаква мъст, просто искам да не страдат от очаквания и надежди,точно както бях аз.Той човека си има свой живот, свой човек.Нека,право всеки му е.Но не и преминавайки като валяк през собствените си деца.Той и други деца ще има,щото капацитета му е толкова.И моите пак ще са потърпевши.Станала съм голям егоист спрямо тях. Не искам да страдат повече.

# 649
 • София
 • Мнения: 3 210
Не знам кога идва. Моето е още на 6 г. На този етап иска да вижда баща си, но не иска да остава сама с него и на мен ми се налага да присъствам на срещите им. Но едва го търпя. За щастие не я взима при себе си, защото той е в друг град и идва за по няколко часа при възможност. Но и при сегашната ситуация намира възможности да прави опити да я манипулира - когато съм в тоалетната например или като се отдръпна 50-тина метра настрани, за да му дам шанс да остане насаме с дъщеря ни.
Можем да вярваме и да се молим за обективност от  страна на децата някой ден. Знам за случаи, в които тази обективност така и не идва. Но съм се зарекла, че ако се случи така, няма да се тормозя. Пред съвестта си съм чиста, че съм направила всичко по силите си за доброто на детето. Но детето си има свой живот, свои собствени решения и избори, в които все по-малко ще имам правото да се меся. Наслаждавам се на хубавите ни моменти сега и се опитвам да вярвам, че ще имаме такива винаги. Времето ще покаже. Нали казват, че ако обичаш някого, трябва да му дадеш свобода. . . Гърлото ми се свива . . .

# 650
 • Мнения: 3 910
Толкова добре ви разбирам...Чака ни много дълъг път. Аз лаври не очаквам,повечето деца са неблагодарни и с плитка памет.Просто искам да им спестя поредното разочарование, защото то предстои. Не искам да ги боли, не.искам да плачат, не.искам да се чувстват отхвърлени...

# 651
 • София
 • Мнения: 1 540
Kasidy ужасно се ядосах като прочетох това "не". Тези "не"-та са като шамари и човек трудно свиква с тях и ги асимилира. Лошите хора не винаги са лоши родители, но от лошия родител по-голям престъпник няма.
Лошия родител обикновено си го позвлолява, защото има друг грижовен, любящ и всеможещ родител, който гърби, бачка и недоспива за двама.
Докога така миличка? Докога ще издържиш на тоя тормоз? Явно от човека може да се очаква само не да казва и да пожелава да се разболееш, но то така може и да стане ако не си обърнеш внимание. Като за начало се научи и ти да казваш "не" не на децата си, а ей така по принцип. По начина, който пишеш се разбира колко пораженчески си се предала. Прави нещата, които те правят щастлива, излизай с приятелки, ако нямаш покани някоя колежка на по чаша вино. Обръщай си внимание, поддържай се и си доставяй малки удоволствия. Упражнявай се и най вече спи!
Прави всичко това и така ще му кажеш не само "не", но и ще закрепнеш и няма да му доставяш удоволствието да те вижда съсипана. Не му доставяй това удоволствие мила моя, той НЕ го заслужава!

# 652
 • Мнения: 3 910
Права сте.Макар и като семейство децата си ги отгледах сама.Празници,делници,болнични,домашни,операции,всичко аз.Децата ми го знаят,те спомен от него нямат щот все го нямаше.Сега милите,сякаш в тоя един пиклив ден само за тях чакат да получат всичко онова,което не са получавали.Но и сега само се надяват.Дори и днес пак не е с тях,защото имал работа иги отглеждат неговите родители.Съжалявам си децата.Всеки.път казват „Тате,слизаме да ни вземеш”,той йчказва добре и нито ги е взел той ,нито е с тях.Сега трябва да се заям ,че друг може да ги взима,само с нотариално заверено.пълномощно ли? Поредното дело и поредните пари,пак от моя съдран джоб.Изпратих си децата усмихнати,утре пак ще се върнат с каменни физиономии като непознати.Знам че съм се превърнала в роб на децата си,но те имат само мен и аз само тях.
 Аз още се чудя дали трябва да унижа и себе си и детето си оше веднъж и да му.пиша защо ни приемат в болница.

# 653
 • Мнения: 192
Добра ви вечер!Как беше празника вчера,как се чувствахте?Самотно ми беше на мен.Като на самотен родител.Децата си се занимаваха с техните си неща,аз сама като кукувица с вино и телефон в ръка!Не че говорех,няма с кой...По-отчайващото е,че си мислех за един човек,показах му че мисля за него,но не,нищо не предприе.!Питам се дали е за мен или да не си хабя емоциите напразно?

# 654
 • sf
 • Мнения: 6 341
Щом не показва интерес, значи не е за теб.
Аз тоя празник и като бях с мъж не съм го празнувала, та сега ли 😄

# 655
 • Мнения: 192
Ами в началото показваше,даже силен интерес,но изведнъж престана... Забравила съм как стават нещата,13 години бях семейна,не ми се е налагало да свалям някой.

# 656
 • Буркина Фасо
 • Мнения: 4 203
Добра ви вечер!Как беше празника вчера,как се чувствахте?
ами как ? ... резнахме лозниците и после се нарязахме. Smiley

# 657
 • София
 • Мнения: 1 540
Заспали мъже колкото искаш. И да имаш мъж до теб не е гаранция, че ще се прояви като романтичен и ще направи денят или вечерта ти различни. Аз съм на мнение, че мъжете, които не умеят да те изненадат и проявят внимание към теб ей така без празник, няма никакъв смисъл да се напъват на Свети Валентин. Жестовете на обич и нежност трябва да са ежедневни, а не нещо което се прави само по празници. А ако изобщо не вдява, че му обръщаш внимание - зарежи го!

# 658
 • Мнения: 192
Заспали мъже колкото искаш. И да имаш мъж до теб не е гаранция, че ще се прояви като романтичен и ще направи денят или вечерта ти различни. Аз съм на мнение, че мъжете, които не умеят да те изненадат и проявят внимание към теб ей така без празник, няма никакъв смисъл да се напъват на Свети Валентин. Жестовете на обич и нежност трябва да са ежедневни, а не нещо което се прави само по празници. А ако изобщо не вдява, че му обръщаш внимание - зарежи го!
Тегава работа! Срещнахме се след 20 години,отначало ми се израдва,но ако тогава бях по-смела, то сега съм абсолютно дърво,грам идея си нямам как да подходя.А вече имам и деца, които той познава.... сигурно и затова се дърпа.

# 659
 • В. Търново
 • Мнения: 7 147
Той пък моя приятел като дойде снощи, само ядове. Поканих го на вечеря. Леко беше болен. Малкия вдигна Т днес, овладяхме положението.
Бях сипала супа да изстива. Дойде, метна ми една роза и седна да сърба, докато режех салатата. Гладен бил. Тупнах му и манджата, омете и нея. Бях му купила три френски макарона, стилизирано опаковани. Той Ганьо не знаел какво е това. В 22 беше изгонен. Толкоз за празника.

Общи условия

Активация на акаунт