Любители на Котки - Тема 131

• 30 804
  • 763
  •   1
Отговори
# 165
Привет!
Въпрос имам. Преди 3 дни сложих на котката ни (персийка, 5 годишна) ампула против кърлежи и бълхи. Днес виждам, че мястото, на което сложих препарата е напълно оплешивяло. Същите ампули сме ползволи и преди, без такъв проблем. Срокът им на годност е до март тази година. Какво бихте казали по  въпроса? Да я водя на ветеринар, да я изкъпя и среша основно, да чакам да мине?

Аз бих я завела веднага на ветеринар.

# 166
  • София
Момичета, днес слушах нещо много интересно по една руска телевизия. Говореха за пътуване със самолет на животни. Знаете, че ако животинчето заедно с клетката недвишава 6 кг, го пращат в багажното отделение. Това касае най-вече кучетата, защото котките почти винаги се вместват в този лимит. Та, показваха една дама с нейното мопсче, което след пътуване развило епилепсия. Обяснението беше, че в багажното отделение нивото на шума е ЦЕЛИ ЧЕТИРИ ПЪТИ над максимално поносимия праг за кучета! Това много често довеждало до увреждания при животните, и обсъждаха, защо да не може да се купи билет за животинчето. Надявам се да стане някой ден, но понеже зная, че много от вас освен котки имат и кучета, реших, че не е зле да постна тук това инфо. Пък и нали има и котки, по-едри от обикновените, да се знае. Просто съм убедена, че на котките такъв шум би повлиял още по-зле.

С., такива са тия дяволчета, с памук ни вадят душичките и на кълбенце ги намотават. Моята Лолита ме пипа с лапички по лицето, но не ме гали, а едно време си имах едно котараче, което ме галеше така, ако ме види да плача... Ийки, никога няма да те забравя!
И, да знаеш, че на добър доктор си попаднала. Ненавиждам да гледат на мен и животинчето ми като на портмоне, което трябва да изпразнят възможно по-скоро. Ако се случи мацан да ти препикае обстановката, да знаеш, на първа страница има линк как се почиства, за да изличиш миризмата. Проверено и ефективно е! А засега се радвайте на взаимната си обич!

# 167
В листовката на препарат със същата активна съставка пише, че е възможно локално опадане на козина. Засега ще я следя.

Последна редакция: вт, 26 мар 2019, 17:12 от Mößbauer-Effekt

# 168
  • София
Ooo, Yoda!

# 169
  • Варна
Женя почива в покоите на Магито

Магито в същото време е в "гнездото"-
седалката на велоергометъра е покрита, за да не я обезобразят котешките нокти. Там е високо и Магито го харесва мястото. Минимум ако Мила внезапно влезе при нея, тя е надалече.

Мила имаше скоро плешиво петънце на гушката. Мина само. Следих го постоянно. И преглеждах козината наоколо за други петна.
Както винаги великолепна Фиона!

# 170
Днес бяхме на втори преглед.
Причината за абцеса е била запушен слъзен канал. Става от самосебе си. Вероятно ще се повтори.

Доктора е разрязал пак раната за да изтече останалата лимфа и кръв. Кръвта е била светла, нетипична.
В петък за последно ще го резнат.
Продължаваме да промиваме раната с риванол и с антибиотика.

И ноктите ни изрязаха - да не си чеше раната. 23 лв ни взе за всичко.

Миналия път бяхме сами следобедно, но днес с час 9.30 ни дойде реда към 10.
Преди нас пациент беше кученце подобно на пекинез, бяло с бежови уши. Друго куче го е нападнало. Задните му крака бяха в кръв. Мъжа на стопанката щеше да припадне и излезе навън. Стопанката му - в шок и не слуша доктора как да го държи. Кучето остана там под наблюдение в клетка. Доктора ще го оперира заради хематом. На обед стопанката му ще се върне.
С тях беше и стопанина на другото куче, но без него. Беше доста притеснен и плати прегледа. Постъпката му ме учуди.

После дойде мъж от Пролеша (село до София) да пита за ретривъра на сина си за нещо срещу кърлежи и бълхи. Малко се затрудни да каже колко кг е кучето.
Доктора каза, че около Божурище има огнище на някаква болест по кучетата. Предава се от комари и се развива тения в сърцето (май?). Помоли да му се заведе кучето.

Следващия пациент беше малко куче с кърлеж в ухото. Стопанина му беше нацепен батка та доста се посмях. Добре, че го взех това куче! Я, какъв корем направих! и се тупа по корема.  

После дойде някаква кифла да пита дали да си води кучето, че о*рало всичко защото му дала салам Камчия. Те се върнаха малко преди ние да си тръгнем. Чух я да казва, че майка й му дала сварено заешко та можело и от това да е. Кучето беше голямо. Не различавам породите много - много.

Избягвам да лепя етикети на хората, но си мисля за последните двама. Твърде далеч са ми като мислене, но си личи, че си обичат животинките и се грижат за тях както могат.

Последен беше мъж от Роман, довел ловната си кучка да й вадят платинен пирон от крака. Разказа, че е била разкъсана от диво прасе и доктора я е спасил. Остави я при доктора в колибката на двора, влизал в болница. Много хвали доктора, че е спасил кучето.

Мисля си за тия двамата - да идват отдалече, но при тоя доктор да е.

Само ние бяхме котка и кротко си стояхме в клетката. Но и другите ни питаха - Коте ли е, какво му е?

Телефона на доктора звъня няколко пъти. Той всеки път пита как е животинчето и обяснява спокойно.

Като си тръгнахме при доктора останаха малкото кученце вътре в клетка, голямото ловно в двора и едно зайче в клетка вътре.

Бегинс от днес- ще става японец с тоя риванол.

# 171
Зуки Су, аз съм изпуснала нещо. Кой е този доктор?

Пожелавам ви скорошно оздравяване!

# 172
  • София
Из цяла българия има сърдечен червей, да гонаречем, дрофилария е.

Иначе в кабинетите често е навалица. Последния път, като водих кучето, имаше едно чихуа, Брус. Ама шепичка, обаче ръмжи по-страшно от моята. Беше за втора ваксина.

Сиси има бебешки гласец. Многое смешн, като заобяснява нещо.

В момент някой се опитва да изкара пелетите от тоалетната. Отивам да му извия врата.

# 173
Зуки Су, аз съм изпуснала нещо. Кой е този доктор?

Пожелавам ви скорошно оздравяване!
Доктор Кънев, ветеринарна клиника Орион.

Това е сайта http://mob.veterinarnaklinika.net
Доста е подробен, има и цени.

Това е визитката:

На мен ми е първа среща с такъв лекар, а съм доста капризна на тема отношение.
Той е бил доктор на котарака на леля ми - агресивен мъжки кастриран. Той с негова лична кола го взе за преглед, а после й се обадил да й каже, че е безнадеждно и дали да слага последна инжекция.

Днес като се уговаряхме за следващо посещение той каза, че иска той да го прегледа, не колежката му. Тя не знаела в какво състояние е бил.

# 174
Зуки, радвам се, че дядо Бегинс се подобрява и искрено се надявам този слъзен канал да не се запушва повече. Да е жив и здрав хубавия китаец! JoyHeart
По коментарите ти съдя, че на добър лекар си попаднала, така че Бегинс е в добри ръце миличкия.
Детелистна.четирилинке, така е, с памук ни ги вадят душите. Тези 3 седмици сме с котака в родния ми град (тук си му е официалната клиника, докато сме в София го водя на преглед само ако е нещо спешно или ме притеснява - веднъж се е случвало засега като повърна за пръв път) и повярвай - буквално се размазва от кеф. Родителите ми страшно много му се радват и той се чуди къде да огрее първо - да си играе с въдичките и мишлетата с баща ми, да се гушка в майка ми или да дойде да го чеша с четката в мен, горкият тежък живот води. Joy Вчера така се беше размазал на дивана, че беше опнал и кръстосал краците и хъркаше даже.
Както обича да казва една приятелка - тежък е лекия живот. Joy
Иначе за доктора - определено смятам, че имаме късмет с него. Попаднахме там съвсем случайно, малко след като го взехме искахме да му направят един рутинен преглед да знаем дали всичко е наред и дали има нужда от нещо и оттогава със спокойствието и увереността, с която обяснява ме спечели тотално.
Лекарят е млад, да е най-много 6-7 години по-голям от мен (за справка аз съм 98 набор Joy ), изключително вежлив и много грижовен към пациентите си. Личи си, че с голяма любов си върши работата. Нарича котака с галено име, много внимателно го преглежда, отговаря на всичките ми въпроси подробно и даже ми е дал телефонния си номер, за да му звъня ако нещо ме притеснява. Голям късмет извадихме с този лекар определено.
Забравих днес само да го попитам за тиковете, които прави котето докато спи от време на време, но задължително при следващата среща ще го задам и този въпрос.

# 175
Точно това което пише С. за техния лекар, ме грабна в моя - отношението.
Гледах го на нахапаното кученце как го гали по главата и му казва Спокойно, всичко е наред!
Дребно нещо, но за мен - важно.

# 176
  • София
Зуки, сега ме замисли Simple Smile Орион са ми близо. При Кънев брат ми беше водил един гълъб - ударен или хванат от котка, безпомощен. Донесе го вкъщи и с дъщеря ми го заведоха при него. Неспасяемо и го приспаха Sad

# 177
Женя почива в покоите на Магито

Женито близначка с нашата котанка😘

# 178
  • In the land of Never Never
А Васко и Дуся най-обичат да дремят - все пак, вече са доста улегнали котаци - на 9 години станаха.

# 179
  • на брега на морето
Гликоза, това не е ли твоя Васко?

Преди години не помня кой беше писал за един приятелски Василчо, който изгризвал по едно кашонче на седмица Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт