Любители на Котки - Тема 131

• 30 875
  • 763
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Лошо, за съжаление.

Угаждайте му на старчето.

# 331

Поздрави от Шушанка. Аз режа ноктите и на двете котки, но пак ги точат. За съжаление в момента няма драскалка, но дори да има почти не я използват . Някой да препоръча спрей за отблъскване?

# 332
  • Варна
bethefirst, за ноктите и аз това установих при предишния ми котанчо. Режеш, не режеш иска си ги остри и първата му работа беше да се хвърля на местата си за драскане, докато не ги докара до желания от него вид. Два, три пъти пробвах точно както ми обясниха само връхчето да режа, но като видях ефекта и се отказах. Животинката си иска остри нокти и не мирясва, докато не ги наостри едно хубаво. Даже май повече дереше или на мен така ми се е сторило, но така или иначе като искам котка, ще търпя, то си върви с неговите си нужди и навици. Ето го и него - унищожителят на дивани Grinning За съжаление вече звездичка, но бая годинки си поживяхме заедно.

Ох, като за добро утро кацнах на едно клипче, което така ме развесели. Искам да ви го споделя, дано е достъпно и без регистрация във фейса.
https://www.facebook.com/groups/clubpushistih/permalink/622881234726013/

Скрит текст:
Хихихиии... мама котанка хитранка. Окотила се в полога на кокошките да има кой да и топли дечицата, тя докото си кара нейните работи там - лов, прехрана, обхождане на територии. Тежък живот ги чака обаче нейните собствени отрочета, на тази приемна Майчица, които ще измъти тия доведени братчета и сестричета като поотрастнат.

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 09:56 от Spirit Crusher

# 333
  • Варна
Adult е възрастни, а Senior Гугъл го превежда като старши.
Каква е разликата?
Senior е за възрастни котки над 7 години мисля. Adult е над 1.

# 334
Момичета, на тръни съм....
В петък сутринта записахме час за кастриране, отсега съм изтръпнала, много се притеснявам.Confused

# 335
  • Варна
В петък сутринта записахме час за кастриране, отсега съм изтръпнала, много се притеснявам.Confused
Ще стискаме палци , всичко да мине както трябва Hug   
Разбирам те много добре Hug

# 336
  • на брега на морето
В петък сутринта записахме час за кастриране, отсега съм изтръпнала, много се притеснявам.
Всичко ще е наред

# 337
Място не мога да си намеря, страх ме е, искам да стане петък вечерта и вече всичко да е минало.
Милото ни Ушато, поне събота и неделя сме вкъщи и ще го наблюдаваме, няма как, за негово добро е, но сърцето ми е свито.

# 338
  • Варна
Отлично те разбирам, като си спомня как се притеснявах за Кетя... Ама ето, мина и замина, вече няма проблеми, не кисне постоянно в тоалетната, всичко е наред. И при вас ще мине добре.

# 339
Всичко ще бъде наред!

Аз да се оплача от Лъки - ми какво ли не пробвах с тва коте! Супи купувах, бульони варих, Карни пасирах и разреждах, вода сипвах в паучове. Значи единственото, което пие е като сипя вода в пауч от ДМ или Аплауз, после самата риба я хвърлям обаче, щот не я яде. И с Карни горе-долу пи, ама трябва някоя по-малка консерва да взема, че се развали мн бързо в хладилника. И ако пийне малко такъв бульон, после пък не пие вода, т.е. достатъчно количество течност не поема никак. Ако няма пресен пауч с вода (т.е. съм се пробвала да сипя вода в пауч от предния ден) седи жаден цял ден и ще пукне от инат! А едно време си пиеше вода, не е имало драми.
Само рибен бульон не съм пробвала да варя. Пф...

# 340
Днес, ден трети, пак бяхме на доктор. Проми с риванол раната, но за разлика от нас натиска като я бърши. Бегинс не ръмжа значи не го боли.
Сложи му и инжекция антибиотик в гърба.

Бегинс се държа спокойно през цялото време. Проблем беше влизането в клетката на тръгване и да излезе при доктора.

И продължава да се опитва да се чеше. Задната му лапа дере фунията, не достига до раната.

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 20:11 от Зуки Су

# 341
  • София
Знам, че няма как да се успокоиш, но всичко ще е наред!  Hug Hug Hug

Spirit Crusher, и моят Мърко беше такава разцветка.  Heart Eyes

Горкият Бегинс! Дано по-скоро се оправи!  Hug

Да ви покажа как изглежда последният кашон на света:   hahaha hahaha hahaha

# 342
  • In the land of Never Never
Днес, ден трети, пак бяхме на доктор. Проми с риванол раната, но за разлика от нас натиска като я бърши. Бегинс не ръмжа значи не го боли.
Сложи му и инжекция антибиотик в гърба.

Бегинс се държа спокойно през цялото време. Проблем беше влизането в клетката на тръгване и да излезе при доктора.

И продължава да се опитва да се чеше. Задната му лапа дере фунията, не достига до раната.
Стискам палци да се оправи скоро, миличката душица. Сигурно трябва повече време, това е някакъв вътрешен процес, а и поради възрастта, организмът му по-трудно се бори.
Моят предишен котарак, като беше някъде на 14-15 години, му се получи някъкъв цирей на бедрото, излизаше гадна течност, но външен, за това от самосебе си се чистеше. Разбра се, че няма как да мине само, и ветеринарят каза, че ще го изреже, но няма гаранция ,че ще преживее упойката на тази възраст. Е, преживя упойката, изрязаха цирея, после също биха антибиотици няколко пъти, и циреят повече не се появи. Но си беше страх, че няма да издържи упойката. После живя до 19, беше почти сляп, без зъби, започна да получава епилептични припадъци, и имаше артрит. Но си го обичахме и такъв.
Добре е, че не е нужна упойка на Бегинс, и търпи манипулациите. Сигурно трябва по-дълго антибиотик, и да мине време за да зарастне, за да не го дразни раната и да я разчеше. Дано да се оправи миличкият.

# 343
  • Варна

Милата ми Мила беше решила няколко дни поред в 5-5:30 сутринта да реве за храна. Удържах фронта и засега спря с воплите толкова рано. Часът за закуска е 6:30-7.

Миличкият Бегинс! Зуки спомена нещо за образуване на джоб. Джобът за мен е предпоставка за ново инфектиране. Затова мисля, че трябва да се предприемат мерки за неговото затваряне и да се дезинфекцира тъканта.
Дано му се разреши проблемът съвсем скоро на котчо!
Ивекс, ще мине и замине!
Важното е котката да е здрава преди кастрацията и всичко ще е наред!
Да пишеш за Уши!

# 344
  • София
Стискам палци на Ушатото, да мине всичко бързо и успешно!!

Горкият Бегинс, представям си колко е влудяващо да те сърби и да не можеш да се почешеш!! Дано вече окончателно заздравее мястото и да се успокои котето!

Общи условия

Активация на акаунт