Любители на Котки - Тема 131

• 30 800
  • 763
  •   1
Отговори
# 495

Аз купих преди време, когато имах само Виви (черната пантера) и то голямата. Той не си играеше и я подарих на приятелка с две малки пухкавелки - те я харесаха.

Последна редакция: вт, 09 апр 2019, 14:14 от venydreh

# 496
  • София
Тази сутрин се събудих разчекната и с три котки между краката си. Изобщо не съм усетила кога са се настанили там. Бутали са ме и аз съм им правила място.  Laughing Laughing Laughing Обикновено се събуждам с една или с две. С три не се беше случвало. Явно е било много студено!  Laughing

Фейсбук ми припомни един Наско от преди 3 години:

# 497
  • София
Хаха, Джаста, и Мади от всички човешки неща най- обича шунка. Не че плюска на корем, давам ѝ по мъничко, но примерно сирене, кашкавал - не ще; салам май от нея да мине, но за шунка е навита. Simple Smile

За играчката и аз се интересувам, точно за подарък, когато му дойде времето. Simple Smile Нещо, което ще ѝ е интересно и ще се занимава. Иначе с въдицата играе, но трябва "партньор". И с разни мишки с котешка мента, но след време губи интерес.

# 498
  • Пловдив
Аз взимат от детската шунка в Лидл и Лея пощурява за нея. Почна ли да отварям пликчето и търчи с триста в час да се нареди и тя. Това наистина и е най-любимата храна.
Спомням си преди имахме куче и то си умираше за варени яйца. Ако ще на другия край на света да е все чуваше като тръгнеш да белиш варено яйце.

# 499
  • София
Случайно някой да е кепувал тази котешка играчка, за да сподели впечатления? Че Мъри на 26 навършва 5 години и се чудя какъв подарък да й направя.
https://www.zooplus.bg/shop/kotki/igrachki_za_kotki/zanimatelni_ … hki/352244#352244
Аз бях взела тази играчка на Клео. Да е играла с нея максимум 5 пъти за 1 година. За това я подарих на съседското коте, което е по-младичко и игриво (на 1 година е) и толкова я харесва, че се увива на кравайче и спи в нея. Та, много е индивидуално. На едни им харесва, на други не. Клеопатра най-много си играе с въдички, но и с тях мързеливата,  не търчи много, напротив, даже си ляга и така закача въдицата. Stuck Out Tongue

# 500
Големи красоти показвате Purple Heart

Ивекс , как е Ушатото ?

# 501
  • София
Дейзи има подобна играчка - https://www.zooplus.bg/shop/kotki/igrachki_za_kotki/zanimatelni_igrachki/352249

Играе си, но аз трудна я търпя. Много тропа! Като гледам и показаната по-горе с тези топчета и пластмасов тунел, май ще има същия проблем.  Laughing

# 502
Тути много обича да гони лазера ,е понякога като Клео ,лежейки ,но ... Joy

# 503
  • In the land of Never Never
Случайно някой да е кепувал тази котешка играчка, за да сподели впечатления? Че Мъри на 26 навършва 5 години и се чудя какъв подарък да й направя.
https://www.zooplus.bg/shop/kotki/igrachki_za_kotki/zanimatelni_ … hki/352244#352244
Тази долу на линка е особено занимателна, защото движението е на крива тел и е непредвидимо. Нещо като муха, която лети пред него, но сменя треакторията.
Имах котарак, който пощуряваше, имах чувството че ще получи удар, защото не можеше да спре да скача. Трябваше да я скрия, за да спре да се мята по нея като обезумял. Тя е американска, на времето я бях купила от щатите, и се зарадвах, като я видях сега в Зооплюс. Купих я, само че моите вече са доста старички, проявиха интерес, ама бързо решиха да спрат за почивка. Simple Smile
https://www.zooplus.bg/shop/kotki/igrachki_za_kotki/igrachki_vud … a_obsolete/352283

# 504
Играчката, за която пита Недоволна,  я имаме. Игра с нея като малка, до към годинка. Вече не я поглежда. Топ забавлението е гонене на търчащо с прежда дете. Както и криеница в шумолящ тунел.
https://www.amazon.de/Chenci-Katzenspielzeug-Hundenspielzeug-Kat … eug+tu&sr=8-5

https://www.amazon.de/Kerbl-Rascheltunnel-Swish-Nylon-Länge … ug+tu&sr=8-35

# 505
  • София
Тути много обича да гони лазера ,е понякога като Клео ,лежейки ,но ... Joy

Като спомена лазерче, се сетих да ви разкажа. В темата имаше едно коте, но "майка" му не е писала тук от години. Наскоро ѝ оплешивя коремчето при слабините. Какви ли не причини търсеха, какви ли не изследвания ѝ правеха. Последният преглед го е направила д-р Бобадова и според нея е от лазерчето. Тъй като "ловът" на плячката-лазерче не завършва с успех, котката се депресира, скрива се и започва да се хапе на най-лесно достъпното място. И наистина като период съвпадат покупката на лазерчето и оплешивяването. Не съм я питала дали има някакъв ефект, след като спряха да играят с него. Но доста котки изпадали в обсесивно-компулсивно разстройство от играта с лазерче.

Сетих се, че в едно от предаванията от поредицата "Моята котка от ада", водещият беше споменал нещо подобно. Всяка игра трябва да завършва с удовлетворение. Ако е "лов" трябва да има и плячка. Ако играят "неправилно", без да завърши лова, остават недоволни и често ги избива на агресия.

Последна редакция: вт, 09 апр 2019, 16:33 от Тaня67

# 506
  • на брега на морето
Таня,  Hug Hug Hug, това не го знаех. Единственото, което знаех за лазерчето е, че е опасно за котешките очи. Ние имахме лазерче и го използвах да разкарам бебе Рафа от списания, които направи на конфети. Игри - НЕ.

# 507
  • София
Таня,  Hug Hug Hug, това не го знаех. Единственото, което знаех за лазерчето е, че е опасно за котешките очи. Ние имахме лазерче и го използвах да разкарам бебе Рафа от списания, които направи на конфети. Игри - НЕ.
Питай Теди за подробности. Wink

И ние имаме лазерче. Мъро го гонеше доста, но видяхме, че се запъхтява и спряхме да го ползваме от страх да не му стане нещо от зор. Когато се сетихме пак за него, батерията вече едва светеше. Мислех си да сложа нови батерии, но след тази история се отказах.  Laughing

# 508
Добре дошла на Аби. Мале, каква е мъничка душичка. Heart Eyes
Съболезнования за Кити. Милото котенце. Дано е в котешкия рай.

# 509
Да ви е жива и здрава Мацинка, а Кити завинаги ще остане в сърцата ви.

Общи условия

Активация на акаунт