Любители на Котки - Тема 131

• 30 798
  • 763
  •   1
Отговори
# 510
  • София
След като ви се представихме, бих искала да попитам нещо: мъничето е късокосместа екзотична.... Чак след месец ще се имунизира, а в момента леко и е възпалено едното оче- тази порода си има проблеми с очите и нослето, но аз съм изпаднала в паника... Имаме и куче - в чудесни отношения са, но много не ги събираме на едно място - преди имунизацията не е май разумно, макар че спазваме доста хигиенни правила - миене на лапи, муцунка...
Това е второто коте, което гледам...
човекът, от който я взехме твърди, че няма място за паника, но аз ще се поболея - такъв ад съм преживяла със смъртта на предишното, че сега от всичко изпадам в шок....
Ако някой гледа подобно коте или персийче, нека ме посъветва....

# 511
Сетих се, че в едно от предаванията от поредицата "Моята котка от ада", водещият беше споменал нещо подобно. Всяка игра трябва да завършва с удовлетворение. Ако е "лов" трябва да има и плячка. Ако играят "неправилно", без да завърши лова, остават недоволни и често ги избива на агресия.

ДА!!! Винаги трябва да им се дава да си уловят плячката и да я замъкнат в бърлогата или просто да ѝ се насладят.

Много хора пренебрегват това.

# 512
  • на брега на морето
Таня, точно за Теди се сетих. По някакъв неосезаем начин нейната убавица  е причина Рафаела да  дойде у нас.

# 513
  • София
Таня, как Наско преди 3г?! Тц, тц, в моето съзнание той все още е малък. Flushed

Добре, че казахте рожден ден, че да се сетя, че на Доби беше преди 2 дни. Пропуснах я горката, ама днес ще получи подарък.

Последна редакция: вт, 09 апр 2019, 23:58 от milasara

# 514
  • София
Да е жива и здрава Доби! Много години да се радвате взаимно!  newsm59

Таня, как Наско преди 3г?! Тц, тц, в моето съзнание той все още е малък. Flushed
Ако щеш вярвай, но и аз специално се взирах в годината!  Laughing Но няма грешка - споменът е от 9 април 2016 г.  Laughing

Да похваля Наско, че към нас се възвърна милото отношение. Гушка се, мърка ни. Но Боги и Киро са непрекъснато гонени и поступвани. Sad

Аби е прекрасна!  Heart Eyes

# 515
Прекрасна котаранка, душичка.

Аз да похваля Уши, имаме малък напредък относно вчерашният проблем.Joy

# 516
  • София
Ооо, честито!

# 517
Мерси. JoyJoy
Звъннаха ми в късния следобед да ми съобщят новината, благоверния умира от кеф, защото няма да му се налага да го тика насила в клетката, така и не се научи тази котка, огромен страх изпитва да излиза навън, затова и мисията с приучването му на каишка претърпя пълен погром.

Честит рожден ден на Доби, да е жива и здрава и много палава! Heart Eyes

Лисе, благодаря, добре е, щура и дива котка.Joy

# 518
  • София
Благодаря за поздравите!

Ивекс, отпусна ли душата? Stuck Out Tongue Winking Eye

Таня, дай му още малко време, предполагам, че ще спре да ги налага. Нашето Говедо все още пишка понякога на непозволени места, но се надявам съвсем да спре.

Ох, горките ми животни- уж са Джинждър и Доби, ама на галено са Говедо и Добиче. Joy

# 519
Да, малко, но от сърце. Joy
Ще видим тези дни как ще бъде.

# 520
Таня , благодаря ти , това за лазера не го знаех.
Ще го изхвърля.

Ивекс , радвам се че е добре сладурчо ! Hug

Добре дошли на новите попълнения , Мацинка е страхотна Heart

# 521
  • на брега на морето
Много красива Кити, красива като слънчице Sleepy

Ивекс, честито, нещата ще стават все по-добри.

# 522
Здравейте!
Никога досега не съм молила никъде из социалните мрежи за помощ, защото успявах да се справя. Работех и след работа без почивен ден, но се разболях от преумора и вече не мога да работя така интензивно, а и работата не е постоянна.
Ако се отнасяше до мен, по -скоро ще умра, но няма да поискам помощ. Но се отнася за моите котки, които вече няма с какво да храня. Или поне идва този ден.
Това, с което съм се захванала сега е да подготвя младите от тях за осиновяване в чужбина. Вече една котана е осиновена, напът е още един хубавец. Но става бавно, изисква средства, а и не всички ще бъдат дадени за осиновяване.
Който има желание да помогне, може да се свърже с мен на лични.

# 523
  • София
Лисичке, чак да хвърляш лазерчето .... Недей! Просто не прекалявайте с играта. А и ако гонитбата на лазерчето премине в друга игра, при която има плячка накрая, не би трябвало да има проблеми. Освен това не при всички котета има такъв ефект. Поне аз за пръв път чувам, а почти всяко коте си има лазерче.  Laughing

Ивекс, радвам се, че на Ушатото му е олекнало, а покрай него и на вас!  Joy Joy Joy

milasara, дано си права! Нашето обяснение е, че чувства, че губи позиции в лидерството и по този начин се налага.  Sad  

Аз пак се събудих затрупана от котки, но този път не ме бяха разчекнали.  Laughing Между краката си имах само една котка и то най-дребната. Другите бяха върху мен.  Laughing Да става по-топло, че чак такова внимание не ми харесва! Цялата съм схваната.  Laughing

Да добавя пак нещо от Фейсбук спомените. Този път е Мърко:

Последна редакция: ср, 10 апр 2019, 11:02 от Тaня67

# 524
  • София
Деси@Димитрова, аз съм с персийска, но честно казано нямам какъв съвет да дам освен - отидете на ветеринар. Това е, иначе и да се гадае и каквото и да е.. няма да помогне.

HumbleDrumble, колко котки са Ви останали са осиновяване? Мога да помогна като изпратя храна.

Общи условия

Активация на акаунт