Любители на Котки - Тема 131

• 30 795
  • 763
  •   1
Отговори
# 525
След като ви се представихме, бих искала да попитам нещо: мъничето е късокосместа екзотична.... Чак след месец ще се имунизира, а в момента леко и е възпалено едното оче- тази порода си има проблеми с очите и нослето, но аз съм изпаднала в паника... Имаме и куче - в чудесни отношения са, но много не ги събираме на едно място - преди имунизацията не е май разумно, макар че спазваме доста хигиенни правила - миене на лапи, муцунка...
Това е второто коте, което гледам...
човекът, от който я взехме твърди, че няма място за паника, но аз ще се поболея - такъв ад съм преживяла със смъртта на предишното, че сега от всичко изпадам в шок....
Ако някой гледа подобно коте или персийче, нека ме посъветва....

Първо, съжалявам за загубата на предишното коте!

Второ, пак съжалявам, но е било ОГРОМНА грешка да вземате коте на 40 дни. Разбирам, че е трябвало да вземете животинка спешно, но при толкова огромен брой котета, винаги е можело да е тримесечно. То вината не е толкова Ваша, колкото на тоя, който Ви го е дал/продал. Това е недопустимо нехуманно отношение. Сега Вие трябва да положите много усилия да заместите майката и котето да се социализира правилно, но някои неща като кърмата и имунитета, примерно, няма как да бъдат заменени. Много се ядосвам, като прочета такива истории. Да не говорим колко опасно е да се сменя дома без да е получило ваксини! Това създава огромен имунизационен спад, които е опасен. За защо първа ваксина да е след месец? Първа ваксина се прави на 2 месеца, втора ваксина плюс анти-бяс се прави на три месеца. 
И да, докато е без две ваксини е желателно да е в стая, в която не се влиза с външни обувки и кучето също няма достъп до нея, защото може да се предадат зарази. Освен това 10 дни преди ваксина - обезпаразитяване.

Трето, пак съжалявам, мъничето е прекрасно и заслужава цялата любов на света, която съм сигурна, че получва в момента, но няма нищо общо с екзотична късокосместа. За сравнение:
Скрит текст:
Наистина се надявам това да няма значение за Вас, просто не е нужно да се лепят фалшиви етикети, котето е страхотно такова, каквото е, не е нужно да е "порода".

Четвърто, пак съжалявам, но не е нормално едното око да е възпалено. Дори и да беше тази порода, пак не е нормално. Има огромна разлика между нормално сълзене на очите заради сплескания нос и т.н. и възпаление. Вземете адекватни мерки преди да се е възпалило повече и/или да се засегне и другото око.

Пето, пак съжалявам, но аз бих пуснала кръвни изследвания за инфекциозни заболявания, за да ми е мирна главата (тези от тривалентната ваксина, плюс fiv и felv и гиардия).

Следователно - ветеринарен лекар.

# 526
И на моето меченце утре му предстои кастрация. Стискайте палци. Сетих се,че не съм го показвала в темата досега.

# 527
  • София
Епона, стига бе хора, на моменти не можете да се сдържите или не се усещате, не зная.. Освен, че конкретизирахте, че е било грешка да се вземе коте на 40 дни (те няма да върнат котето) и че не е породисто (възможно е да е някаква смеска между един породист родител и един не, а и какво значение има) - котето няма да се промени с тази констатация,
че са нужни повече хигиенни съображения - което беше написано, че се спазват. Че е сменило дома и това е опасно - те явно няма да го изкарват повече от дома скоро и това, че не е нормално да е възпалено едното око - което е очевадно..
Може би от 20 изписани реда на констатиране на неща, които или са вече без значение или са пределно ясни, само последното Ви имаше смисъл..
Много съжалявам, не нападам никого, просто на моменти не се усещате с идеята си да изкажете мнението си, което.. никому не помага, а пък жената търси съвет за дадената ситуация, а не за неща, които вече са се случили и няма как да се променят. Simple Smile))))))

# 528
00404, усещам се много добре и мисля дадох достатъчно съвети и за ваксини, и за другите неща, по интернет повече не може да се направи, трябва си преглед. Пък пет пъти написах съжалявам, защото наистина съжалявам, истината боли, но никога няма да спра да ги пиша тези неща, когато някой сподели, че е взел коте на 40 дни. Това е жестокост и ако имахме действащи закони, практикуващите го щяха да са наказни. Да, някои неща не могат да се променят в конкретната ситуация, но пък белким някой прочете преди да е повторил същите грешки. Защото очевадните неща, очевадно не са толкова очевадни преди да бъдат изтъкнати многократно. И примерно, естествено, че няма да го върне, но трябва да знае, че ситуацията не е нормална и трябва да се вземат специални мерки за социализация, диета и ветеринарномедицински грижи, породени от факта на ранното отделяне. Както и няма да го върне, защото не е породисто, но трябва да знае, че проблемите му не са свързани с характеристиките на някаква си порода, а с нещо друго. И да вземе съответните мерки. Тези неща не са маловажни. Ако за Вас са безполезни, нека така да е. Но ако бяха безполезни за всички, нямаше да съм зарината със съобщения. 

# 529
  • София
След като ви се представихме, бих искала да попитам нещо: мъничето е късокосместа екзотична.... Чак след месец ще се имунизира, а в момента леко и е възпалено едното оче- тази порода си има проблеми с очите и нослето, но аз съм изпаднала в паника... Имаме и куче - в чудесни отношения са, но много не ги събираме на едно място - преди имунизацията не е май разумно, макар че спазваме доста хигиенни правила - миене на лапи, муцунка...
Това е второто коте, което гледам...
човекът, от който я взехме твърди, че няма място за паника, но аз ще се поболея - такъв ад съм преживяла със смъртта на предишното, че сега от всичко изпадам в шок....
Ако някой гледа подобно коте или персийче, нека ме посъветва....

Имам чистокръвен персиец и коте прибрано от  улицата. На персиеца му сълзят очите, но никога не са се възпалявали, до колкото съм виждала е напълно нормално (в семейството са общо 5 персиеца), НО когато прибрахме Томи от улицата едното му око беше силно възпалено (няма да споменавам всички други гадости които живееха в него) и трбяваше да му промиваме окото много пъти на ден първо с физиологичен разтвор, а след това с капки за очи. След около месец мазане окото му се изчисти и не сме имали повече проблеми. Но всичко което правихме, го правихме не на своя глава, а след редовни прегледи от доктори. Препоръчвам да го заведете да го видят специалисти.

Скрит текст:
няколко дни след като го прибрахме:

И един месец по-късно

# 530
  • España
Не съм се записвала отдавна в темата.
Много е сладка Кити.
Лиса гони лазерчето, но винаги след няколко минути игра го насочваме към някоя нейна играчка, все едно го хваща. Имат си и нова игра с дъщеря ми- хвърля хартиени самолетче и Лиса се спуска да го гони, не го носи обратно де Grinning
Ето я тук, легнала на покривката от леглото, кой ще си играе да я сгъва и слага на стола като е по- лесно да я метнеш на земята.

# 531
# 532
  • София
00404, усещам се много добре и мисля дадох достатъчно съвети и за ваксини, и за другите неща, по интернет повече не може да се направи, трябва си преглед. Пък пет пъти написах съжалявам, защото наистина съжалявам, истината боли, но никога няма да спра да ги пиша тези неща, когато някой сподели, че е взел коте на 40 дни. Това е жестокост и ако имахме действащи закони, практикуващите го щяха да са наказни. Да, някои неща не могат да се променят в конкретната ситуация, но пък белким някой прочете преди да е повторил същите грешки. Защото очевадните неща, очевадно не са толкова очевадни преди да бъдат изтъкнати многократно. И примерно, естествено, че няма да го върне, но трябва да знае, че ситуацията не е нормална и трябва да се вземат специални мерки за социализация, диета и ветеринарномедицински грижи, породени от факта на ранното отделяне. Както и няма да го върне, защото не е породисто, но трябва да знае, че проблемите му не са свързани с характеристиките на някаква си порода, а с нещо друго. И да вземе съответните мерки. Тези неща не са маловажни. Ако за Вас са безполезни, нека така да е. Но ако бяха безполезни за всички, нямаше да съм зарината със съобщения. 

Ще Ви помоля да не извъртате думите ми и да изкарвате нещата все едно за мен са безполезни или маловажни тези действия!!:)))
Идеята ми беше, че дори и ако бяхте написала просто да го заведе на ветеринар (който на място да види и прецени ваксините, които казвате по едната снимка и според мен няма как да са на 100% адекватни) - щеше да бъде достатъчно, вместо това с тези полемики по-горе за породи и хигиена, което жената си е написала така или иначе.
Другото, което е, случая с котето не зная какъв е, но в България, в много варианти, ако не вземеш котето веднага (ако е от улицата става въпрос), после може и да не стигнеш до него. Ще бъде или прегазено или нападнато от някое куче или нещо от сорта - свидетел съм на на доста такива случаи около вкъщи:))) Ако вече са и го продали на тази възраст е друго (което ме съмнява).

# 533
Отдавна се каня да попитам - давате ли някакви добавки ?

# 534
  • София
Съжалявам за спама, но нямаше как да не го споделя с вас..

https://www.youtube.com/watch?v=UiEB9RRxNGo

# 535
00404, Вие извъртате думите, не аз. Напротив, не е достатъчно само да се заведе на ветеринар. Не е ли именно това най-очевадното нещо, което трябва да се направи.
И щом твърди, че е някаква порода, този, който го е дал, със сигурност не е взето от улицата, а е продадено, евентуално подарено, но родено в домашни условия и с майка. Не намесвайте улучните сирачета.
Докато има хора, които не разбират смисъла, мъка ще е, ясно.
Няма какво повече обяснявам.
До следващия път...

# 536
Само до вметна, че в Германия не можеш да купиш или вземеш коте по-малко от 3 месеца. Забранено е.

# 537
  • на брега на морето
И на моето меченце утре му предстои кастрация. Стискайте палци. Сетих се,че не съм го показвала в темата досега.
Стискам, стискам, после да пишеш за резултата.

# 538
  • Варна
Женето преди 7 години. Зачекна някой темата с остаряването на домашните любимци. Какъв фърфалак беше-с рошава козинка и големи уши

Епона, абсолютно съм с теб-дано не се откажеш в някой момент да говориш истината. И то подплатена със съответното образование!
Таня, Женето си върши нуждите права! Simple Smile
Тези дни ще водя мацките на профилактичен преглед при ветеринар на съседен адрес. Зъби, уши, дребни оплаквания.

Последна редакция: ср, 10 апр 2019, 21:26 от Стейси Грей

# 539
  • Варна
Здравейте, мами на мъркащи пухчета
Регистарирах се специално, за да се включа в темата. Чета ви от около седмица (и 67-ма тема в далечната 2012 година) и останах впечатлена от редовно плащаните данъци, хората и най-вече това, че сте останали верни на себе си през годините и досега. Направо е изумително колко много хора сте приобщили към идеята за хуманно отношение към мърчовците, за което ви адмирирам. След като цяла седмица ви чета, ми се прииска и аз да си платя данъка и да дойда при вас.
Живеем на втория етаж на малка кооперация с двор във вилна зона и при нас е пълно, ама пълно с котки, за съжаление некастрирани. За съжаление, нашите двама излизат и навън, не можем да ги спре. Т.е. можем, но толкова много плакаха и двамата и се молиха и страдаха, че накрая се предадох, колкото и да се кълнах, че няма да ги пусна. Сега всеки ден като излязат ми се свива сърцето. То аз мъжа си не мисля толкова, както самият той често отбелязва Simple Smile
Бобо беше едно умиращо от глад бебе с пълно с паразити тумбаче, което мъжът ми прибра от входната врата в един проливен дъжд. Три години по-късно е огромен, разглезен котарак

Добри беше бебе, припълзяло под колата ми, пак в един проливен дъжд. Нито го видях, нито разбрах, а уж гледам, та го посгазих малко, полекувахме се и хоп, дойде у дома

Освен тях имаме и поне три приходящи дворно-терасни, за които също се грижим, т.е. храним, обезпаразитяваме и кастрирахме.
 По въпроса за добавките - не им давам добавки, защото не ги ядат. Нито на пастичка, нито на хапки, какво остава на таблетки, прахче или разтвор.
Стейси Грей, днес гледах снимки на Женя като малка, особено затрогваща беше една, на която беше на капака на една синя кола, малка мизерна рошава шепичка. Много им се радвах и на двете как порастнаха и какви прекрасници станаха.
Много са хубави всички пухове, разтапям се като ги гледам и се радвам, че има и други като нас с мъжа ми, които приемат котетата си като част от семейството. Повечето от нашите познати не са така, или поне не си признават.
Поздрави от пролетна Варна

Последна редакция: ср, 10 апр 2019, 19:49 от NoProblems

Общи условия

Активация на акаунт