Любители на Котки - Тема 131

• 30 765
  • 763
  •   1
Отговори
# 585
Топче "купихме" от т.нар. домашни развъдчици, на 2,5 месеца ни го продадоха, няма да спра да пиша, ако ще всички да се тръшкат, да ме трият, докладват....., все ми е тая, че влача едно и също като грамофонна плоча, котето беше със заболяване, имаше и други проблеми, тъпанарите нито ваксини, нито някакви грижи бяха поели за него, за изследвания да не говорим,хранеха го с долнопробната храна от Кауфланд, че и се хвалеха, че била евтина и нямало да ни е широко перо.... Бъкел не разбирахме тогава с ММ, чудя се с какъв акъл направихме това нещо, но поне нашето момче живя добре, имаше всичко и беше много обичан, до смъртта си и след нея, тези един път не звъннаха да питат как е, да пукнат дано и не се извинявам за израза, толкова ярост съм насъбрала към подобен тип  хора, че всеки път ме сърбят ръцете да пиша, извинявам се за което, но трябва да го излея някъде.

Последна редакция: пт, 12 апр 2019, 00:01 от Не се сърди, човече

# 586
Котьо, послушах ви. Масло само веднъж дадох.
За пасирането- не ми се иска. Според докторката и доктора зъбите са му здрави. Да не привикне да яде само пасирано?
Ще опитам веднъж.

НоуПроблемс, не знам защо антибиотика не действа.
На 23.03 беше първия разрез на възпаленото око. Пихме антибиотик хапче. След няколко дни направи сепсис (отравяне на кръвта) защото е замърсил раната като я чеше. Тоалетната му е пясък. Чудя се защо доктора тогава не сложи фуния.
Резнаха го втори път, ние поискахме фунията, но късно се сетихме. Една седмица инжекции с антибиотик и всеки ден водене миналата седмица.
В петък беше докторка и според нея за да не се разорим финансово пак минаваме на хапче.  
Този понеделник доктора проми раната и каза, че зараства чисто.
И тя, и той му гледаха зъбите. Смятат, че са здрави.
Като промивам раната с памук и риванол по памука остава малко кръв, алена.
Казват, че заради възрастта раната зараства бавно.
От самото око не тече секрет. Чисто е, само зеницата е малко по - присвита.

Стейси, като сестричка си ни. Защо не вижда? На колко е?

Ивекс, разбирам радостта ти. И аз днес намерих съкровище. Вашата кастрация и нашето око - от стрес не акат както ми обясниха по - горе. Радвам се, че има опитни споделящи форумки, безценни са!

Последна редакция: чт, 11 апр 2019, 23:56 от Не се сърди, човече

# 587
  • Варна
Зуки Су, радвам се, че писа
Бегинс е копие на първото ми коте, което е звездичка за съжаление и някак силно ме ангажира
Така, сепсис е отравяне на кръвта. Няма как да има сепсис, още повече така на око. Може да има евентуално остеомалация или възпаление на костта, но ако е запушен слъзен канал е малко вероятно. Джоб, за който беше писала преди, обикновено се образува при парадонтоза и могат да станат абсцеси, които трябва да се кюретит и затворят. Как са му венците на момчето?
При подобни случаи трябва да се намери огнището на инфекцията и да се изчисти. При хората се правят и промивки, но обикновено с кислородна вода.
Антибиотикът е добре да бъде с добра костна резорбция. Какво пиете в момента?

# 588
  • Варна
Зуки, от черно белите с бретонче! Grinning
Според нас вижда, но малко. Примерно съм я виждала в квартирата да следи паяк по стената, но в същото време се блъсва в препятствие. Примерно крак на изместен стол. Но се блъсва леко-останалите органи работят добре.
Ето днес-разговаряме за нея с ветеринаря и по едно време тя се засилва да избяга и стъпа във въздуха т. е. падна на земята от масата за преглед.
Понеже първите години си живееше само вкъщи, свикнала с мебелите и не правеше такова впечатление. Но нали започнахме да я вземаме през лятото с нас в квартирата и започна да ни прави впечатление намаленото зрение.
Още малко и пак ще е принцеса в лятната квартира. Когато е сама се отпуска и играе повече.

# 589
НоуПроблемс, почти нищо не ми е ясно. Първо животинче ни е и всичко е проба - грешка.
Зле съм физически и финансово иначе бих потърсила второ мнение.

Според стопанката му преди време е имал съсирена кръв под единия кучешки зъб. Два пъти го спомена на доктора. Според него всичко е наред.

Преди първия разрез окото беше затворено а бузата подута.
Втория път беше ужасно - окото беше под бяла пелена като отвориш клепача, зеницата беше огромна и черна.

Антибиотика хапче е Биофлоксавет.

Стейси, на колко е? И ние сме сиво бели с бретонче.

# 590
  • Варна
Ако нямаш нищо против, утре ще говоря с нашите ветеринари за Бегинс. Ние сме във Варна и тук има организации, които помагат, а също и клиники със разсрочено плащане. Мога да попитам за София, ако искаш.

# 591
Искам, да. Благодаря ти!

# 592
  • Варна
Искам, да. Благодаря ти!

Ще им звънна утре сутрин и ще ти пиша до обяд. Ако искаш на лични, да не спамя.

# 593
  • Варна
Зуки, Мага е сравнително млада. Тази година ще прави 6 години.
Бегинс е възрастен, миличкия дядо и е много мил. На сестра ми болонката е възрастна-на около 15 години. Скоро и тя беше на преглед и ваксина-много добре е за възрастта си. Ми племенникът ми беше детенце, като я взеха, вече е мъж.

Последна редакция: чт, 11 апр 2019, 23:53 от Не се сърди, човече

# 594
Добре. Ще чакам лс.
Благодаря ти!

Стейси, а има ли причина за намаленото зрение?

# 595
  • Варна
Зуки, причината според мен е преди да я прибера. Или от голямата инфекция тогава, или от травма. Няма конкретна причина, която да ни е известна Никога не е имала видима травма на очите.

Последна редакция: чт, 11 апр 2019, 23:51 от Не се сърди, човече

# 596
  • на брега на морето
Зуки Су, като казвам да пасираш храната на Бегинс имам предвид докато не се затвори напълно раната.Мисля, че е много добра идея да го заведеш на друг доктор, защото стар, стар котарак, ама досега да е оздравял. Потупвай лекичко с риванола.

Последна редакция: чт, 11 апр 2019, 23:46 от Не се сърди, човече

# 597
  • София
Азсъщо не връщам четирикрако или двукрако, влязло вкъщи, даже след като ми съсипе къщата. Основно  за Сиси говоря, ако се чудите, тя е главния рушител.

Руска синя

Тигърчето

Последна редакция: чт, 11 апр 2019, 23:47 от Не се сърди, човече

# 598
Абсолютно съм съгласна с последните два поста.
Ушатото е на лов. Joy Видя нещо в тъмното, стои на прозореца на терасата, наежил опашка и наострил големите ушаци, много е смешен.Joy Терасата е обезопасена...

# 599
  • София
Стейси, зениците на Маги винаги ли са така отворени или е само на снимката? При Мъро бях забелязала, че зениците са много отворени и имах съмнения, че не вижда добре.

possessed, разкошни са!  Hug

Последна редакция: чт, 11 апр 2019, 23:48 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт