Любители на Котки - Тема 131

• 30 784
  • 763
  •   1
Отговори
# 120
Добре дошъл на Макси Simple Smile Много е чаровен!

# 121
Олеле, какъв красавец е Макси. Heart Eyes
Добре Дошъл да е в темата.

# 122
  • София
Записвам се в новата тема с грандиозна случка от сутринта. Котката си свърши голямата работа върху леглото ... Rolling Eyes  За първи път ми се случва такова нещо, шокирана съм. Към момента не маркира, но забелязвам, че яде по-малко и предполагам, че е влюбен? По договор трябва да бъде кастриран до навършване на 10 месеца и ми се искаше максимално да отложа манипулацията дотогава. Струва ми се обаче, че не зависи от мен и вече е време за кастрация

welcometoheaven , без да желая да те стряскам, но изхождането няма общо с маркирането при мъжките котки. Най-общо казано, когато една котка внезапно смени мястото на тоалетната си, това означава, че тя изпитва болка при ходене до тоалетната, и подсъзнателно свързва тоалетната си с болката. В стремежа си да се оттърве от болката, тя започва да търси друго място. Още повече, че си забелязала и че яде по-малко. Затова аз на твое място моменталически бих се занесла заедно с котката при ДОБЪР ветеринар. Горещо ти желая да няма нищо, но се съмнявам. Как изглежда котарачето, има ли бодър вид? Или е унил? Защото разгонените котки може и да маркират, може и да не ядат, но винаги си личи, че са в "приповдигнато" настроение. Най-добре идете на вет, дори и да няма нищо, ще си спокойна и тогава ще търсиш причината за тази "изцепка'' в поведенчески проблеми.

Sharky*,BundleOfLove, имайте предвид, че тези иначе толкова чаровни нашийници са много опасни. Котката на мои близки се беше самообесила в гардероба им. Помислете си добре дали е хубава идея да рискувате. Сигурна съм, че си обичате животинчетата и не бихте искали да им се случва подобно нещо. Има произвеждани и нашийници, които в случай на опасност се саморазкопчават, но не знам дали се внасят в България. Помислете само, за да започнат да произвеждат такива нашийници, трябва да се е случвало доста често котките да умират по този начин. Ако толкова държите на нашийниците, търсете такива. Дори и да няма, все пак с интереса си ще предизвикате внасянето им.

# 123
Гледам снимките на чаровника Макси и ми направи впечатление нашийника. На каква възраст може да му се сложи на котан нашийник? И може ли като на кучетата, нали имало нещо като дистанционни поводи? (Продължавам да се страхувам, когато котьо е на балкона, защото е само 2 етаж, има много удобен улук за слизане, а в двора под нашия има два големи самоеда, които вече два пъти са прегризвали гърло на котка; втория път даже го имам сниман...тогава, в борбата ми с вятърните мелници установих, че София си няма действаща Наредба за домашните любимци.)

Приветче Simple Smile

Много ти благодаря. Благодаря и на останалите Simple Smile
За съжаление Макси не го приема, а към него имаше табела с номера ми за всеки случай.
Опитах се да го накарам поетапно да го приеме, ноооо... един съдбовен ден за нещо бях отишла в едната стая за минути и като се върнах в другата стая, където лежеше той, видях с ужас как зъбите му са се врязали в нашинийка и имаше слюнка навсякъде, муцунката му беше широко отворена и се гърчеше от паника... веднага го махнах и оттогава е без... Изкарах си акъла, мъчил се е горкото за минути...

Един съвет от мен, колкото котето е  по - малко му го сложиш, ще се адаптира веднага... но по - добре без...

# 124
  • София
Барни има чип, ако случайно се загуби, все се надявам да е "разкриваем" по чипа. 

Беше ми интересно дали няма някакъв безконтактен начин за ограничаване на периметъра на движение (ММ не иска да слагаме мрежи, да не станел "в клетка").

# 125
Здравейте,

Отдавна не съм писала, но имам нужда от съвет, по-скоро окуражаване. Утре трябва да заведа котето да го кастрират и съм на път да се откажа да му го причинявам. Говорих с една колежка, която има две и ми обясни, че котките не го мислят като нас това, че няма да имат възможност за поколение, че ще ги осакатим по един или друг начин, но мен си ме гложди. Той е толкова добър и спокоен, не виждам защо да го правя. Не е женски, момче е, не маркира, не се държи агресивно, напротив - много е спокоен и живее изцяло в апартамент, доста е и социален понеже пътувам за по 1-2 седмици и като имам възможност винаги го взимам, но с други котки няма контакт. Как да се убедя, че това е добро за него? Просто сърце не ми дава. Cry
Ето го спящия господин:
Скрит текст:

И още един въпрос имам: как е най-правилно да му поддържам козината? Сресвам го всеки ден, всяка вечер си има ритуал той и се къпе на чешмата в банята, но козината стои гадна, като на клечки.

# 126
  • София
Моят пух го кастрирахме на 5 месеца (сега е на 7), за тези два месеца, които минаха от процедурата,  отчитам, че е станал доста по-мил и гальовен, от поне месец нямам белези от зъбки и нокти, не оножда всеки заоблен предмет, не мирише на спермичка. Мисля, че е най-доброто, което можехме да направим за него. ММ и синът ми се опитаха за му "опазят" топчетата, от мъжка солидарност, но сега са съгласни, че е било верното решение.

# 127
Благодаря, Шарки, за мнението, но мен точно това ме “бъгва”. Той е много спокоен и гальовен, само се гушка в мен, спи в мен, никога не ни е драл или хапал. Като беше по-малък се е случвало в игра без да иска да одраска, но нарочно и целенасочено - не. Не маркира вкъщи, също, ходи си в неговата тоалетна. И затова не знам дали да го водя утре за кастрация. Просто ме е страх да му го причинявам, а и не искам, де. Та сега не знам какво да правя ...

# 128
  • София
Не го боля. Поне не видимо. Беше само леко успан, когато го взехме от клиниката, след час вече си беше нашето бебче. А аз какъв страх брах...

# 129
  • София
Добре дошъл на чоровния Макси!  Hug Hug Hug
един съдбовен ден за нещо бях отишла в едната стая за минути и като се върнах в другата стая, където лежеше той, видях с ужас как зъбите му са се врязали в нашинийка и имаше слюнка навсякъде, муцунката му беше широко отворена и се гърчеше от паника... веднага го махнах и оттогава е без... Изкарах си акъла, мъчил се е горкото за минути...
Абсолютно същото се случи преди години с Мъро, когато му бяхме сложили мартеничка. И се случи посред нощ в леглото на детето. Кошмарно беше! Всичко беше в кръв, а дъщеря ми се уплаши страшно много! Но пак е бил "малкия дявол" в сравнение с разказаното за гардероба. Sad

С., колежката ти е напълно права! При котките няма чувства в това отношение. Но в случая можеш да отложиш. Момчетата не се нуждаят от кастриране, за да им опазим здравето, както е при момичетата. Докато не започне да маркира, спокойно можеш да изчакаш. А когато започне, няма да имаш голям избор. Така мирише, че при първа възможност ще запишеш час. Освен това видимо се мъчат - стават неспокойни, не се хранят добре, дори намират начин да бягат от къщи.

За Наско мога да кажа, че съм с противоречиви чувства към кастрацията. Имаше положителен ефект само по отношение на маркирането. Иначе бие останалите в пъти повече, а на нас не ни дава да го гушкаме. Sad  Поне се храни добре, че имаше периоди, в които не му беше и до ядене.

# 130
Здравейте отново,

Макси също е кастриран.
Преди да го кастрираме беше мноооого див, палав. Все в драскотини бяхме от него...
Тичаше като куче, катереше се като катеричка по колоните на стените и ни хапеше като хамстер.
Когато го взехме от зооклиниката беше видимо дезориентиран, горкото не знаеше къде се намира.
Ветер.лекар ни каза, че той много ги е съскал преди операцията. Едвам са го укротили.
След 1 ден нищо му нямаше, но постоянно гледаше долу и се чудеше.
Сега Макси е съвсем друг, има котешка традиция за около 5 мин. да тича наляво - надясно от единия край на апартамента до другия край и след това има мър - мър.
Ако се посегнем към корема му почва да ни драска, че не му е приятно.
Иначе си е нашият див, но вече гальовен Макси.

Много готини котета иматее Purple Heart

# 131
  • на брега на морето
Така мирише, че при първа възможност ще запишеш час.
До нас има двор, в който живееха и онождаха котките няколко улични и съответно некастрирани котарака. Понякога дворът миришеше нетърпимо на маркирано.

# 132
Каишката на Лъки е мн близо до врата му, т.е. почти няма свободен ход, буквално е вътре в козината му. Мисля, че е точно от тези нашийници, за които говорите. Ако се дръпне рязко, се откопчава, случвало се е да го сваля сам. Нямало е проблем вече почти 7 години, но, да, до някаква степен, риск си е.

# 133
detelistna.4etirilinka , благодаря ти. Заведох го и не откриха проблем. Не е унил, напротив, доста е енергичен, на моменти и погледът му е налудничав Grinning, ходи и в тоалетната преди малко. Остава да разбера какво точно не му харесва, след като нищо вкъщи не е променяно...

# 134
  • София
detelistna.4etirilinka , благодаря ти. Заведох го и не откриха проблем. Не е унил, напротив, доста е енергичен, на моменти и погледът му е налудничав Grinning, ходи и в тоалетната преди малко. Остава да разбера какво точно не му харесва, след като нищо вкъщи не е променяно...

Ох, страшно много се радвам! При тези наши мъркащи и мяукащи любимчета е толкова сложно да разбереш ако имат проблем. Затова, при първо съмнение, най-добре е да се заведе на лекар веднага, защото понякога се случват спешни състояния (чревна непроходимост например), когато всяка минута е от значение, и докато седим и се чудим да го заведем на лекар или не, току-виж станало късно. Затова, повтарям, много се радвам, че е здравичък. Така, а сега можеш да си помислиш напоследък дали сте правили промени в дома. Примерно, дали не си сменила тоалетната му с друга. Или, дали не е дошъл в къщата ви нов човек (който не му се харесва). Или пък, де да знам какво още... Дано е само еднократно, но, ммм, леко се съмнявам... С една дума, търсете причините. Успех! А, и си го кастрирайте де, няма да му навреди.

Общи условия

Активация на акаунт