Любители на Котки - Тема 131

• 30 875
  • 763
  •   1
Отговори
# 300
Миличкия Бегинс. Много си го милвайте, да чувства колко го обичате. Така ще му е по-леко

# 301
  • София
Горкият Бегинс! Animal Crying Cat Face Много силно му стискам палци скоро този ад да е само лош спомен.

# 302
Поглеждаме го често - да не свали фунията.
Трудно си отваря вратите. Отворих му да пие от казанчето на тоалетната. Той се качи на капака и реши, че е кон - изправя се на задните си крака и отмята глава назад. Направи го два пъти, но се отказа - фунията не пада.

Върти се около чинийките и хапва по малко.

Решил да спи. Отварям вратата, гледам задника му се подава под завивката, а той я бута, но не може да влезе защото се е закачила фунията.

# 303
  • София
Ох, горкичкият Бегинс!

BarbieDi, този котак ли те нападаше преди?

Майки е акал станиол. Беше надъвкал капачка на кисело мляко, без да разберем. Вече затискам капака на кофата за боклук с тежест Simple Smile

Понякога се катери по завесите, когато беснее.

# 304
  • София
Зуки Су Вярвам, че котан ще се оправи и ще махнете фунията и всичко ще бъде наред! Но, са животинки и понякога стават такива неприятни неща..

bloodsugar Много е важно ветеринаря да е добър. Аз, когато се интересувах за кастрация (в последствие така и не го кастрирах, попаднала съм на страшно добър и послушен котарак, нито ми е пикал, нито мяукал, единствено по възглавниците беше започнал да ходи и му взех една малка декоративна и той от време на време ходи на нея, но рядко, мисля, че около нас има женска и заради това е така на периоди). Та, отплеснах се, когато аз разучавах (не разбрах Вашето коте какъв пол е), за мъжките се разбра, че в момента навлиза нов метод - стерилизация, както при хората - операцията е по-сложна за извършване (не по-опасна за котарака) и само се запушват тръбичките при мъжките, без да има нужда от никакво рязане на някакви неща:))
Та, поинтересувайте се, а в краен случай, ако още имате проблеми с транспорта в последствие, бих помогнала с превоз.

# 305
  • Варна
Ой милия Бегинс, бързо да се оправя Hug
Пердетата са ми втора употреба, затова много много не ми е проблем, че са накъсани, а от вчера и откачени от едната страна Joy Joy Joy  , точи нокти навсякъде. Режа ѝ ноктите, ама само връхчетата ( дори мяза по-скоро, че само съм ги изпилила леко) , не го правя заради мебелите, а защото понякога, като си играе ни дере, или си закача ноктите ( които са като топлийки) за нещо и като се опитва да се освободи, ме е страх да не си извади целия нокът.
Този уикенд бяхме на село ( но не смея да пускам навън)

# 306
  • Велико Търново
Зуки Су, бързо да се оправя дядо Бегинс. Стана ми много жал как е резнат миличкият. Да го гушкате много😘

# 307
  • Стара Загора
Simantro, не е този. Моята Чума е друга бира. Тя ако го направи няма и да се изненадам.  Този си е техен, от бебе го гледат, глезят, обичат. Изключително гален и любвеобилен. Като плюшена играчка, ама какво се е случило е мистерия. Действам активно докато съм тук да ги убедя да режат топките.

# 308
Бегинс бързо да се оправя.

За кастрация - БестВет на Нишава.

# 309
bloodsugar, препоръчвам ти Бест Вет в Стрелбище.

# 310
  • София
И аз живея в района на Бест Вет и се чудех тях ли да изберем за ваксини и обезпаразитяващи продукти при Елза, или други, които са ни по-близо (но не помня името на клиниката, но също са на Нишава, обаче в частта й в Белите брези). Вече нямам колебания, че ще се спра на тях щом  и в темата ги препоръчвате. Остава проблема с напъхването на Елза в транспортната чанта, за да отидем на ваксина. Както и друг път съм ви споделяла тя много се гали и гушка, но не позволява да я вземем на ръце. Опитвала съм с помощ от баща ми да я хвана и напъхам в чантата, но не става - захваща се на "входа" на чантата и няма напъхване. Това, че ме издира цялата не го броя. Както и че после дни наред ме заобикаля и гледа страхливо. Напъхам ли я веднъж вътре е лесно - звънях в Бест Вет да питам и не искат предварително да й запиша час за ваксинация - така че директо им я нося. (Там как ще се справяме не знам, разчитам на професионализма на докторите, че ще успеят да я измъкнат и напъхат отново, иначе ще трябва да им я оставя да си я гледат.Laughing)
Веднъж вече я обезпаразитявах с препарат, който слагах върху вратлето, но го купих от другата клиника. Обаче минаха вече 3-4 месеца от тогава. Май е време за нов?

# 311
  • Варна
А, в клиниката се държат по съвсем друг начин. Кетя я измъкнахме от кутията с триста зора, а на обратно си влезе самичка, нямаше търпение даже. В момента, в който я пуснахме с доктора се промъкна вътре. А колкото до напъхването вкъщи - хващам ѝ четирите крака и така я пъхвам, иначе е мисия невъзможна, запъва се и тя като магаре на мост. А, и слагам кутията в килера или в коридора, някъде, където и да се измъкне от ръцете ми да няма къде да се скрие.

# 312
При нас клетката е в коридора на земята за да не я приема като заплаха. Понякога я облизва и души, но не влиза в нея.
Предните два пъти беше премалял от болка та проблеми нямаше. И в клиниката се държа добре.
Днес влезе, но след затварянето започва да си промъква лапите през решетката. И в клиниката на моменти ръмжеше. Като приключи доктора, Бегинс сам си влезе в клетката.

На два часа капем капки Торбадекс в очите и пробиваме раната с риванол. В 16 часа аз го вършех защото се смених с държача. Загледах памука - по него имаше две неща като песъчинки, като кафяви камъчета.

Сменихме му тоалетната от пясък на накъсани вестници. Още не е ходил.
Иначе яде по малко - кисело мляко, лакомство Феликс, консерва.

И пак се опитва да се чеше, но фунията пречи.

# 313
  • София
Това го откраднах от друга тема във форума. Laughing

# 314

Може ли чай? Joy

Общи условия

Активация на акаунт