Любители на Котки - Тема 131

• 30 784
  • 763
  •   1
Отговори
# 540
  • на брега на морето
Чудесни котараци, Добри веднага ме спечели, просто тази шарка и цвят са ми любими.

Не чукайте, котката има ключ

Скрит текст:

# 541
  • Варна
Благодаря, благодаря, за първи път някой да хареса Добри, наистина. Обикновено на фона на Бобо остава в графата "обикновена улична котка" и толкова. А тук научих, че бил раирано кафяво таби и че не съм луда, че мисля че е красив.
Иначе красавицата у нас е... Грозньо, не мога да намеря по-хубава снимка в момента. Дворна аристократка, побойничката на махлата, която не пожела да стане домашна, въпреки неистовите ми усилия.

Много нежно и деликатно коте ми е тя.

# 542
  • Leeds, UK
Noproblems, разсмях се от сърце😁.
Много са ти хубави котачетата, а имената им са трепач.

# 543
Добри има много аристократичен вид!

# 544
  • Варна
Noproblems, разсмях се от сърце😁.
Много са ти хубави котачетата, а имената им са трепач.

Благодаря, Котьо, Happy Bella и Епона Simple Smile

Бобо - от Бълхичко, познайте защо Simple Smile
Добри - от "кое ще бъде най-доброто коте?"
Грозньо - от от 2014-та, когато беше казанно сиво-оранжаво диво-диваче с изцъклени жълти очи и беше "Марш оттук, грозния!"
Мартин - събуди ме на 1-ви март на прозореца на терасата с мартеница на врата (на секундата я евакуирах, а той позволи и ме целуна). само него не съм кастрирала, защото има други стопани и не позволяват, скарахме се заради него. Добре че поне са съгласни да го обезпаразитяваме и храним Simple Smile

# 545
Колко много новодошли четирикраки прекрасници и двукраки!  Добре дошли! Темата е много уютна и полезна. Има съфорумки с много богат опит и полезни съвети.

От няколко дни търся едно ла*но. Снощи послушах съвета за масло. Хапна с кеф и за няма половин час имаше 3 - 4, малки, твърди. Днес пак няма.
Да давам ли пак масло или да чакам?

Научи се да влиза под завивките с фунията.

Яденето е мъка - хапва малко сварено далак, дробчета или наденички и се врътва. Варя порцията, хвърлям първата вода, като заври - вадя месото, режа на ситно. Част от месото изваждам и слагам в отделна чиния, останалото с водата също го предлагам.
Опитах остатъците да ги претопля и пак да ги дам. Номера става 2 - 3 пъти.
Не мога да уцеля какво количество да варя и сега изхвърлих всичко от вчера.

Реших да дам половин пауч за проба. Изпи водата, хапна малко и се врътна.

Не знам какво да правя с храненето.

Тия дни ми се налага аз да давам антибиотика, да слагам капки и да промивам раната с риванол. Господарката му върши тези неща бързо сама, позволява й. С мен е мъка, и аз сама. Капките и промивката ми разрешава да ги правя, но хапчето е битка. Трудно ми е да му отворя устата и да я затворя да го глътне. Пада във фунията и опитвам пак.
Къде бъркам?

# 546
  • Стара Загора
Да ви обясня логиката на Чумито:
Така никой не ме вижда и никой не знае къде съм /като щраус общо взето/.  Много е шокирана, когато кучето и скочи на главата... Как я е намерила?  

# 547
  • Варна
Здравей, Зуки Су
Дано по-бързо се оправи Бегинс, прочетох за вашето нещастие
За хапчето - на моите, които вече не се лъжат с поставяне в кайма, пастет, пауч, процедурата е: 1) хващаш котката отзад за врата с лява ръка и дърпаш нежно вратлето максимално назад и нагоре, като в същото време с лакът си подпряла гръбчето, за да имаш опора (за да си отвори по-лесно устата, иначе стискат); 2) с дясна ръка вземаш хапчето и си слагаш мишницата между вратлето и предните лапи, да не те дере; 3) с пръстите, с които държиш хапчето отваряш нежно устичката отстрани, там по-малко боли като те хапне и си по-близо до гърлото; 3) изчакваш първия, макс. втория позив и пъхаш колкото можеш по-назад в гърлето (не го хвърляш, а внимателно пускаш, за да не се задави), идеята е докато конвулсивно преглъща, да глътне и хапчето, но трябва да уцелиш момента; 4) държиш устичката затворена и вратлето назад, докато глътне

Най-вероятно ще изплюе няколко пъти ,но накрая ще се примири.

Има ли обяснение защо толкова дълго продължава това лечение?

Последна редакция: ср, 10 апр 2019, 22:50 от NoProblems

# 548
# 549
Добре дошли на новите попълнения! Страхотни приятелчета имате!:heart:

Милите котенца как са се скрили, ще излязат, нашият две седмици живя под леглото, но той беше много стресиран, елате го вижте сега.Joy
Зуки, пробвай да му го дадеш с храна, заради фунията е, нямаш пълен контрол.

# 550
  • София
NoProblems, добре дошла, и веднага с полезни съвети! Супер! Котьовците са чудни, Добри си е красавец, как?!

И на бебето коте добре дошло, много сладко!

И не мога да се сдържа да не ви покажа как си поиграх с една снимка на замислена Мади Simple Smile :

# 551
Изненада! Намерих л**но с нормална консистенция и съм щастлива.

Никога не сме давали хапче в храна. Яде малко и не е сигурен начин.

Ноу Проблемс, ще опитам и твоя начин. Според доктора причината за толкова дълго лечение е възраст - 17 - 18 години.

# 552
Добре дошли на новите котенца и техните собственици! Прекрасни сте! Kissing Heart
Зуки, съвет не мога да ти дам, но пожелавам късмет и бързо оздравяване на господин Бегинс, много, мнооого ми е любим!
Епона, много благодаря за винаги полезните съвети! Flowers Hibiscus
Относно лазерчето - нашият няма все още. Доста мислих дали да му взема, но сега като прочетох мненията по-скоро ще се въздържа към момента. Умира си за въдичките и да си играем с него. Накупила съм му 5-6 с различни играчки на тях и издивява като ме види да взимам някоя от тях, голяма игра. Без да знам, сега от Епона научих, че явно играем правилно - винаги след като е тичал да си гони плячката го оставям да я хване накрая и той обикновено я захапва и я мъкне нанякъде да я скрие. Към момента само 3 въдици знам къде са. Другите са толкова добре скрити, че все още не съм ги намерила. Joy
Относно криенето, мислех, че само нашият е толкова изобретателен, но явно имало и други. Joy Започна ли да чистя у дома за него настава второто пришествие (прахосмукачката се води от безшумните, като цяло не се вдига шум с чистенето, но..) Най-голям ужас за него обаче представлява почистването на пода. Види ли ме, че започвам тича през глава и се скрива под стола точно така:
Скрит текст:
Забавно си мисли как щом той не ме вижда значи и аз не го виждам него. Joy
А ето го и в момента как се е опнал на леглото и спи:
Скрит текст:

Нямам идея защо, но напоследък спи само в подобни пози с вирнати лапи и по гръб. Преди спеше като нормална котка. Не разбирам топло ли му е, нещо не е ок ли?

# 553
  • España
Добре дошли на новите попълнения!
И Лиса се страхува от прахосмуката, дори и да не работи пак не минава покрай нея.
За нейно нещастие я пускам всеки ден, няма как с толкова косми.
В предната тема коментирахте оперативното  отстраняване на нокти, от няколко години тук е забранено.

# 554
Оставих го току-що. Милото не искаше да излезе от клетката.... Казаха да не очаквам обаждане преди ранния следобяд.

Общи условия

Активация на акаунт