Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 27 март 2019, 18:11 ч.

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 688
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • София-Младост
  • Мнения: 15 641
Понякога кисна, повечето пъти-не. Но когато кипне боба слагам 1 чаена лъж. сода за хляб и оставям да ври 5-10 минути. водата става жълто-зелена, изхвърлям я, слагам нова и повече не я сменям.

# 676
  • Мнения: 807
Кисна , но обикновено 2-3 часа . Хвърлям само първата вода като варя .

# 677
  • Русе
  • Мнения: 2 272
Скрит текст:
Здравейте! Вие винаги ли киснете боба преди да го сложите да заври? Аз го оставям една нощ да кисне, но се зачудих не е ли достатъчно да се сменят първата (и втората?) вода само? Или и дългото киснене и сменянето на водата са задължителни? Благодаря!

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/08/blog-post.html


# 678
  • Sofia
  • Мнения: 13 666
Мога ли да ползвам белият оризов оцет/който се слага в ориза за суши/за шкембе чорба,оцет с чесън?

# 679
  • Мнения: 1 447
Здравейте! Вие винаги ли киснете боба преди да го сложите да заври? Аз го оставям една нощ да кисне, но се зачудих не е ли достатъчно да се сменят първата (и втората?) вода само? Или и дългото киснене и сменянето на водата са задължителни? Благодаря!

да, кисне се. аз кисна 24 часа обикновено.

https://nadiapetrova.bg/2015/01/soaking-chart/

# 680
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 11 988
Мога ли да ползвам белият оризов оцет/който се слага в ориза за суши/за шкембе чорба,оцет с чесън?

можеш, ама той е доста по-слаб и доста ще трябва да сложиш.... незнам дали си заслужава  Thinking

# 681
  • Мнения: 839
Здравейте, в къщи не купуваме прясно мляко и се чудя ако го заменям с айран в разни сладкиши дали ще е ок? Сега се чудя на едни катми в които има 0.500 мл. прясно мляко и 0.500 мл.вода. Дали ще промени вкуса и текстурата ако заменя прясното мляко с айран?

# 682
  • София
  • Мнения: 1 729
Здравейте, в къщи не купуваме прясно мляко и се чудя ако го заменям с айран в разни сладкиши дали ще е ок? Сега се чудя на едни катми в които има 0.500 мл. прясно мляко и 0.500 мл.вода. Дали ще промени вкуса и текстурата ако заменя прясното мляко с айран?

За мен всичко с кисело мляко е по-вкусно. Просто намали малко количеството на брашното.

# 683
  • Мнения: 13 481
Здравейте, в къщи не купуваме прясно мляко и се чудя ако го заменям с айран в разни сладкиши дали ще е ок? Сега се чудя на едни катми в които има 0.500 мл. прясно мляко и 0.500 мл.вода. Дали ще промени вкуса и текстурата ако заменя прясното мляко с айран?

И вкъщи сме така, няма любители на прясното мляко, купувам само, ако ми дотрябва за нещо да правя. И в едно 90% от рецептите с прясно мляко го заменям с айрян - равни количества кисело мляко и вода, всичко си се получава чудесно.

# 684
  • Мнения: 376
Ще правя свински вратни пържоли с гъби, топено сирене и сметана.
Мога ли тази вечер да опека месото и гъбите в плик, а утре да разрежа плика, да добавя топеното сирене и сметаната и отново да запека във фурната?
И една торта правих с крем от мляко, жълтъци, нишесте, масло и халва.
Мога ли утре като стегне крема да я измажа и да сложа шоколадова глазура?
Ще "хване" ли глазурата?

# 685
  • Мнения: 6 801
Предпочитам прясно приготвена храна, за можене-може всичко по принцип, за качество-едва ли.Половин час е нужен за пържоли, не повече.Бих предпочела  вечерята с 40 минути   да закъснее, все ще се намери друго ,предястие, аперитив ,салата да отвлекат време.                                                                                                                                                                     

# 686
  • Мнения: 7 025
ами тя дори няма да закъснее. Ако приготвиш пържолите с марината в плик и сложиш в хладилника - те ща са овкусени, готови за фурната. Прибираш се, слагаш ги вътре за минутка и продължаваш по план да си се подготвиш.
Глазурата не знам дали ще ти хване, но винаги можеш да я залееш отгоре небрежно Simple Smile 

# 687
  • Мнения: 376
1000 неща са ми на главата и просто не знам кога ще успея да се прибера у нас.
Иначе ми е ясно, че току що изпечено е най-хубаво. Wink

# 688
  • Мнения: 434
Здравейте,може ли да ми дадете рецепта за шоколадов кекс?Аз съм правила само обикновен,но понякога не ми се получава,не се надига хубаво,стой като степцан,недоопечен и лепнещ,нещо явно не правя както трябва ?! Може би при разбиването или последователността на съставките и аз незнам.

https://recepti.gotvach.bg/r-23188-Кекс_с_шоколад_и_орехи

https://recepti.gotvach.bg/r-49786-Шоколадово-мраморен_кейк

https://recepti.gotvach.bg/r-76492-Американски_богат_мраморен_кейк

https://recepti.gotvach.bg/r-98566-Бананов_кекс_с_шоколад

https://recepti.gotvach.bg/r-104680-Ябълков_кейк_с_шоколад

https://recepti.gotvach.bg/r-107018-Голяма_поничка_с_рикота_и_шоколадови_капки
Направих кекса от първия линк ,само орехи не добавих .Много е вкусен и ми се получи.Залях го отгоре  с черен и нутела шоколад .
Благодаря 🌼

# 689
  • София
  • Мнения: 7 884
................
Направих кекса от първия линк ,само орехи не добавих .Много е вкусен и ми се получи.Залях го отгоре  с черен и нутела шоколад .
Благодаря 🌼

Браво!!

Общи условия

Активация на акаунт