Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 10
Здравейте,

Знам, че доста хора имат или са имали подобен проблем и моля за съвет, ако някой е успял да се справи с него - Мога ли да направя нещо срещу свиренето на пиано в блока ?

Свиренето е само в допустимите часове, но ги изпълва изцяло - от 8 до 14:00 и от 16:00 до 22:00, с по 10мин почивка от време на време. Бременна съм, предстои ми да работя все повече от вкъщи в идните месеци, а и след раждането, живот и здраве, да излезна майчинство, не знам и с ревящо бебе как ще изтърпя и това нещо непрекъснато, имам нужда от тишина и  почивка в собствения си дом !!!

Изчетох всички подобни теми тук, както и новата наредба за обществения ред на територията на Столична община, но не откривам спасение. Съседите не са разбрани хора и опцията "поговори с тях" отпада. Точно до главата в спалнята са ми и тапите за уши леко излорат шума, но не го спират изцяло.

Наистина има ли спасение ?!?

# 1
 • София
 • Мнения: 15 234
Звукоизолация. Хем няма да ви пречат външните шумове, хем бебето няма да пречи на съседите през нощта.

# 2
 • Мнения: 10
Звукоизолация на всяка стая ли ? И за чия сметка ?

# 3
 • Sofia
 • Мнения: 9 661
Щом спазват часовете нищо не можете да направите, според мен.

# 4
 • София
 • Мнения: 666
Това е несериозно.
Като ти пречи - шумоизолация.
На съседите ти също няма да им е приятно ревящото бебе през нощта, ама едва ли ще пускат теми как да се отърват от него.

# 5
 • София
 • Мнения: 15 234
Е, вие преценявате къде е най-удачно да се направи.

# 6
 • Мнения: 39 104
Не искам да те отчайвам, но ако възпитанието им не е достатъчно, няма да се оправиш с тях.
Толкова часове на ден е тормоз. Да, законът ги разрешава, но ако са изпълнени наистина всичките, то значи няма никакво спокойствие, а все пак говорим за жилищна сграда.

Съветът ми е да прецениш хората, ако смяташ, че ще има ефект, говори с тях, но най-добре е да се консултираш с кварталния. Той ще те насочи за жалба, измерване на шума и т.н.
Също и тактично подхвърли въпроса на съседите, ако се съберете всички, можете да приемете решение, което да е валидно за вашия блок.

Искрено съчувствам, работя от вкъщи, имам дете, което учи и т.н., не мога да си представя 12 часа музика.

Моите разбирания са, че ако аз реша да правя нещо шумно, ще си организирам нещата така, че да навлизам в чуждото пространство максимално малко, т.е. ако ще свиря на нещо, ще си направя изолация. Няма да очаквам цял блок да се съобразява с мен.

Успех!

# 7
 • Мнения: 13 798
Щом спазват часовете, не можете нищо да направите, освен да си говорите с тях. Ако не са разбрани хора, няма да има ефект.

Разказвала съм как съседите затваряха кучето си в банята, когато ги нямаше и то квичеше до небесата, а детето беше бебе. Като ги помолих поне да не го заключват в банята, казаха - Да, бе, да вземе да ни изцапа. Че какво като квичи, нас ни няма, не ни пречи. Какво ми дреме за детето ти, това си е твой проблем....    Какво да отговориш на такива?!?

Много силно ли се чува музиката? Може да помислите за изолация....

Може пък хората да репетират за концерт....?!?  newsm78

# 8
 • Мнения: 10
Свиренето е от около година, но досега успявах да го изтърпя, защото не се задържах дълго в апартамента (работа, пътувания). В последните месеци обаче ситуацията ми се промени, не само защото съм бременна, но и защото работата ми вече позволява да работя от вкъщи, а повярвайте главата ми гръмва от това постоянно дрънчене и не мога и работата да си свърша.

Колкото и да разучавах онлай май наистина няма нищо, което да мога да направя, за да защитя спокойствието в собствения си дом. Наредбата от Декември 2018 е безумна, след като разрешава вдигане на толкова шум през толкова голяма част от деня. Според мен подобен шум трябва да е ограничен в рамките на 2 часа на ден, а когато е необходимо да се вдига повече шум да се иска разрешение от съседите за определен период (ако се готвят за концерт например или правят ремонт), но от 08:00 до 14:00 и от 16:00 до 22:00 около 300 дни в годината за мен е прекалено.

Значи аз трябва да разбия дома си, да го ремонтирам, да дам пари, защото хората нямат човешко отношение?

Така де ... Приемам съвети каква шумоизолация е най-добра за такъв случай (нямам гипсокартин никъде в апартамента). Ако имате опит моля споделете - какъв вид шумоизолация, колко процента е добре да шумоизолира, марки, фирми, от където да се закупи, как се поставя на стената, каква е цената на кв.м. ?

# 9
 • Мнения: 2 638
Абсолютен тозрмоз! Ти няма ли как да науеш една гадна, ама най-гнусната чалга, докато свирят или пък Рамщайн, а?!...Ей така, та блокът да полудее от изпълнителите? Пък да видим! Срещу простака не се върви с възпитание...все пак. Който иска да свири, да ходи да си наеме помещение за целта.

# 10
 • София
 • Мнения: 15 234
Виж тази тема – https://www.bg-mamma.com/?topic=1031178
С търсачката ще ти излязат още теми и мнения.

# 11
 • Мнения: 478
Надувай силно друг стил  музика, най добре метъл, чалга или народна. Да загуби ритъм.  И така ще започне да свири в часовете за почивка. И така викаш полиция. И пак така, и пак така.

# 12
 • Мнения: 5 100
Има някакво разрешение за децибелите, ако го надвишават можеш да пуснеш жалба при кварталният и в общината.
Не знам колко е силна музиката, но понеже предполагам че сте в ново строителство /само тогава хола е залепен до спалнята/ даже и тиха да е пак се чува. Можете да ги помолите да репетират със слушалки. Сина ми свири с такива и си позволява само по час да свири без. Тоест да се чува и от другите. То иначе и ние ще откачим.

Иначе за изолацията има различни варианти. Но двоен гипсо картон със 100 кг. вата би свършил работа.

# 13
 • Мнения: 13 798
Лошото е, че първо тази изолация струва пари и време, а и стеснява пространството. Може би има вариант за външна, не знам....
Наистина е много неприятна ситуация. Дори и авторката да пуска силна музика, какво ще постигне? Няма да е тишина и спокойствие.

# 14
 • Young and beautiful.
 • Мнения: 2 649
Това е несериозно.
Като ти пречи - шумоизолация.
На съседите ти също няма да им е приятно ревящото бебе през нощта, ама едва ли ще пускат теми как да се отърват от него.

Стига бе, бебето дали ще реве 12 часа на денонощие? Апартамента не е музикално студио в крайна сметка, да се съобразяват малко повече. Не случайно в Студентски град са ги събрали на едно място свирещите, че да не надуват главата на останалите.
И защо наистина жената да дава пари за ремонт, заради ненормалните си съседи, които грам не се съобразяват ли?

Предложи им зали за репетиции, да ходят там или мислете за продажба на жилището. Година търпиш вече, ама колко още ще ти издържат нервите? Като събудят бебето 5 дни подред и ще полудееш, така че го мислете отсега.

Общи условия

Активация на акаунт