Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: 29 108
Да не би да дава някакви уроци?Единствено решение е, ако лицето съдейства, да се закупи електронно пиано и да репетира или дава уроци със слушалки
Останалите съседи на какво мнение са? Етажната собственост трябва да натисне
Противодействие с шум е просташки вариант, но вероятно би бил най-ефективен

# 16
 • Мнения: 10
Да им отговарям с музика не мисля, че е вариант - това е временно решение, да не говорим, че аз пак няма да мога да си върша работата или да си почина.

Ако бяхме под наем, може би наистина щях да се замисля да сменя квартирата, но да продавам жилището си, да купувам ново и да си създавам всички тези главоболия, заради някакви хора, без възпитание, за мен е безумно. Също така с това, че чакам бебе през Септември, въобще не е подходящия момент.

Много ми се иска някакъв вид жалба, подписка от блока към общината или каквото и да е, по съдебен път дори ако трябва, да може да реши проблема.

# 17
 • Мнения: 2 271
Да не би да дава някакви уроци?...

ако я хване да дава платени уроци да провери плаща ли си данъците за бизнеса и има ли разрешение да обръща предназначението на протранството от жилищно в комерсиално. също ако се разбива някакъв бизнес то не може да не се изка разрешение на съседи дали не пречи и да се вземе разрешение от общината за промяна на предназначението на помещението.

# 18
 • Варна
 • Мнения: 16 612
Като събудят бебето 5 дни подред и ще полудееш, така че го мислете отсега.
Бебето едва ли ще се събуди от свирене на пиано, на бебетата изобщо не им пука шумно ли е или не, особено пък, когато става дума за музика, идваща от съседите. Проблемът е, че свирят целодневно и нарушават комфорта на възрастните. Но и на мен не ми хрумва вариант за действие, освен действително да проучиш дали на останалите съседи им пречи и да се действа по тази линия, с някакво решение на собствениците.

# 19
 • Мнения: 13 770
Знам, че не може нищо да им каже, ако спазват часовете.

Няма как да провери дали жената дава уроци и дали плаща данъци. Второто не е обществено достъпна информация.

Дори и да ѝ дойдат на проверка, може да каже, че свири за репетиция, но спазва наредбите.

Само ще се обтегнат нещата.

Както споменах за въпросното куче по-назад. Та, тогава звънях до Общината и попаднах на наистина любезна служителка, която ми влезе в положението, но ми каза, че абсолютно нищо няма да може да се направи, дори и да пусна жалба. Хем кучето не спазваше вечерен час.... Служителката ми обясни, че тя лично има подобен проблем в техния вход и няма оправия. Каза, че мога да пусна жалба, но ще е глас в пустиня.

# 20
 • Мнения: 2 271
ха не може да им каже!

# 21
 • Мнения: 1 298
Съчувствам ти... Съседите от другия вход, залепен за нашия апартамент свирят на пиано.. Не го издържам това... И пак е малко и ме дразни, а представа си нямам каквко е по цял ден. Но пък и нашите хубавци все свирят в събота/неделя от 2 до 4, баш в часа за почивка. Все едно нарочно... И вечер от 9 до 10... Добре, че детската стая няма стена с този апартамент и почти не се чува. Едната вечер си правиха пиано купон до 7 сутринта.
Ние сме нови в блока и се чудя като дори не знам кой точно свири и е от другия вход, до който нямаме достъп, дори и да се обадя на полиция, как ще влзят, как ще разберат кой е, щото може да са на същия етаж, може на долен, горен.. Първо мислехме, че са съседите отгоре, а то се оказа, че дори не е в нашия вход...

# 22
 • Мнения: 13 770
ха не може да им каже!

Може да им каже, но не и официално, т.е. ако спазват часовете, не нарушават наредбите, могат да си свирят. Така както, ако ти правиш ремонт, можеш да пробиваш с бормашината или да къртиш мазилката.....колкото и да е неприятно.

# 23
 • SF/HH
 • Мнения: 544
Дано поне свири добре  Simple Smile
Явно жената е профи, трябва да свири ежедневно.
Аз бих поговорила с нея. Изолация на стаята в която свири, намляване на часовете, има и инструменти със silent функция... Може би има вариант.

# 24
 • Мнения: 6 621
Нищо не можете да направите,ако съседа спазва часовете.Жалба няма да помогне.Освен да поговорите за някакъв компромисен вариант.

# 25
 • Мнения: 10
Детето, което свири се води виртуоз и изнася концерти. Но репетира вкъщи. Съседите щом досега не са се оплакали значи нямат проблем или просто не прекарват толкова време вкъщи, както бях аз преди.

Живеят точно под нас - как да шумоизолирам пода? Да вдигна целия паркет и да го нареди след това пак ли?

# 26
 • Варна
 • Мнения: 3 664
Свиренето е само в допустимите часове, но ги изпълва изцяло - от 8 до 14:00 и от 16:00 до 22:00, с по 10мин почивка от време на време.
Детето, което свири се води виртуоз и изнася концерти.
Това дете не посещава ли училище, не учи ли?
Колко е годишно?
Само ли живее?

# 27
 • Мнения: 9 874
Намек  за решение Wink

# 28
 • Боса по асфалта вървя си ...
 • Мнения: 14 504
Модерните електронни пиана и синтезатори имат опция за контрол на силата на звука и да се сложат слушалки, така че само свирещият да чува. Но се иска добра воля и тези опции да са на лице.

# 29
 • Мнения: 10
Свиренето е само в допустимите часове, но ги изпълва изцяло - от 8 до 14:00 и от 16:00 до 22:00, с по 10мин почивка от време на време.
Детето, което свири се води виртуоз и изнася концерти.
Това дете не посещава ли училище, не учи ли?
Колко е годишно?
Само ли живее?

Със сигурност не живее само, но отговор на другите въпроси нямам. Също така нямам представа дали от година свирят все по толкова голяма част от денонощието или сега е такъв период. Аз от началото на годината прекарвам повече време вкъщи през седмицата и сега го разбрах. Иначе съм се опитвала да говоря с тях преди време когато го чувах само вечер и отговора беше, че в позволените часове могат да правят каквото си искат. Възможно е да са започнали да дават уроци наистина, за да е през толкова голяма част от деня. Нямам представа от кога е така, но щом досега не съм чула оплаквания от други съседи значи те го приемат или просто не са си вкъщи, за да му се насладят изцяло.

Общи условия

Активация на акаунт