Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 120
 • Мнения: 78


Как да спестим за отпуската на живота си?
Казвам „отпуската на живота ми“ и вече аз започвам да си представям зелен остров под слънцето, бели пясъци и други картинки, които ни карат да въздишаме. Но всъщност нямам предвид това. Във времето на отпуските реших да споделя нещо, което научих от хората, които често консултирам как да използват парите си по-работещо за живота си. Става въпрос за нещо, което вълнува милениълите (поколението, родено през 80-90-те), които срещам често, като идват на финансова консултация при мен и разговаряме за проблемите, които ги вълнуват.   
Прочетете целия материал ТУК.

# 121
 • София
 • Мнения: 8 543

Стремежът да намериш подценената инвестиционна възможност на финансовите пазари е основна грижа и усилие на големите инвеститори, а и на спекулантите. Но това не може да бъде цел и очакване за всеки човек, който просто иска да съхрани пари във времето, за да ги ползва за живота си.
Радвам се, че сме на едно мнение. Така е, но все пак е отправна точка за тези, които не искат непременно да приберат пари след 4-5г. Все пак може да се "спестява" и дългосрочно.


# 122
 • Мнения: 78


„Имам чувството, че ремонтът не свършва с години“ – скоро ми каза един приятел и аз много добре го разбирам, защото казвах същото допреди година. Всяка година, като дойде лятото, започвах да планирам ремонт, който след това ми се струваше безкраен и все недовършен. Вкъщи все бяхме недоволни, че не е станало всичко, което искаме, но още по-неприятното бе, че парите потъваха като в черна дупка – спестявания, кредити…

Прочетете целия материал ТУК

# 123
 • Мнения: 78


Какво са „черни дни“?
Ние, по български, много често взимаме лупата на страха и започваме да увеличаваме ли, увеличаваме потенциалните опасности до безкрай. Какво са „черни дни“? Като се започне от съвсем нормалните ни извънредности да се счупи нещо, което трябва да се замени веднага; да се създаде проблем с колата и да се наредим пак при монтьора; да падне някой от семейството и да си счупи крак или да хване вирус, който изисква купчина лекарства по-дълго време – и като наберем скорост, започваме да си представяме големи неща като: уволняват ни всички едновременно; разболяваме се смъртоносно и пр. Всичко може да се случи в живота. Но съгласете се, че няма как днес да успеем да се подсигурим за абсолютно всичко възможно до края на живота си. Но пък това не значи да не се подготвяме.

Прочетете целия материал ТУК.

# 124
 • Мнения: 78


Можете да отделяте само по 50 лв. на месец ли? Ако си мислите, че не е достатъчно и никой няма да иска да Ви помогне, за да спестявате, не се заблуждавайте повече – на някои от Вас сигурно вече им е известно, че има спестовни планове, чрез които можете да спестявате за средносрочен и дългосрочен период с по 50 лв. всеки месец автоматична вноска. 
Тези спестовни планове обаче са вложение, което се инвестира във взаимни фондове. Можете да ги срещнете като инвестиционни планове, систематични планове и други. Всички те са вложения във взаимни фондове. Понеже взаимните фондове не са много широко познати, добре е да имате предвид какви въпроси да задавате, ако се изправите пред избор на спестовен план за някоя от сериозните Ви цели за бъдещето.

Прочетете целия материал ТУК.

# 125
 • Мнения: 339
Какво е мнението на еланци?

Експат Капитал: Очакваме ръст на SOFIX от 25% през следващите 6 до 12 месеца

https://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/ekspat-kapital-oc … 12-meseca-289135/

# 126
 • Мнения: 78
Какво е мнението на еланци?

Експат Капитал: Очакваме ръст на SOFIX от 25% през следващите 6 до 12 месеца

https://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/ekspat-kapital-oc … 12-meseca-289135/

Смятаме, че някои компании на БФБ имат потенциал за такъв ръст.

 
Успех с инвестициите,
Радостин Бакърджиев
портфолио мениджър, ЕЛАНА Фонд Мениджмънт

# 127
 • Мнения: 78


Всички се вълнуваме от началото на учебната година. Но както преди, по време и след началото – тя е свързана с разходи, за които трябва да намерим средства. Няма как – децата са ни най-важни, образованието им и развитието им е приоритет.

ТУК можете да видите наши предложения за фонд „Ученик“.
Споделете с нас Вие спестявате ли за разходите за учебната година или се опитвате да ги посрещате в движение по друг начин? Какви съвети бихте споделили?

Последна редакция: пт, 13 сеп 2019, 13:19 от Pедактop

# 128
 • Монреал
 • Мнения: 1 318
Абсолютно съм сигурен, че не наруших никакво правило с поста, който изтрихте. Толерират се само коментарите в подкрепа на рекламодателите?  Коректно е да се упомене в правилника.

Общи условия

Активация на акаунт