Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори

Анкета

В какво бихте инвестирали спестяванията си в бъдеще?

Опции:

* Гласуването приключено: нд, 01 дек 2019, 09:28
* Може да изберете максимум 3 опции.

# 180
 • Мнения: 135


Епидемията тези дни може би се проявява повече във вируса на лошите новини, отколкото във фактическия мащаб на коронавируса. Но покрай епруветките и хората с маски, на екраните се появиха и червените графики на борсите, както и редовните снимки на ядосани и отчаяни брокери, които виждаме при всяка криза.
В такива моменти на залпове от лоши новини отвсякъде, човек започва да се притеснява дали не трябва да направи нещо спешно и точно тогава прави грешки с парите си.

Вижте кой е правилният подход по време на сривове и отговорите на някои важни въпроси в новата ни статия.

# 181
 • Мнения: 135
Извънредната ситуация, в която се намираме от месец март с ограничителни мерки, промени из основи ежедневието ни. Особено за хората, които по природа са активни и винаги тичат по няколко задачи. Сега обаче ни принудиха да поспрем. Всеки се опитва да се ориентира какви проблеми трябва да предвиди, как да действа още сега, за да предотврати последствията след края на пандемията.
В такива екстремни обстоятелства всички реагираме различно. Трябва да си дадем сметка, че сега имаме няколко шанса, които не трябва да изпускаме. Вижте с кои теми са свързани те от новата ни статия, която може да намерите ТУК.

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 10:32 от Редактор**

# 182
 • Мнения: 135


Прекалено голям ли е рискът от инвестиции в момента, каква доходност може да се обещае, дали да инвестираме самостоятелно или да вложим пари във фонд, който инвестира в акции?

Вижте отговорите на всички тези въпроси в новата ни статия.

# 183
 • Мнения: 135
Какво се случва при финансовата консултация? Вижте новата ни статия, в която ще разкажем за всички заблуди и митове по темата финансови консултанти.

# 184
 • Мнения: 135
Дали да инвестираме във взаимни или в борсово търгувани фондове? Какви са приликите и разликите?
Вижте в новата ни статия.

Прочетете и втора част, където разглеждаме въпроса кои фондове имат по-ниски такси и кои са факторите, които влияят върху доходността на инвеститора.

# 185
 • Мнения: 135


Когато един инвеститор погледне сайт с информация за взаимни фондове, той се сблъсква с много непознати понятия и данни, които не знае как да тълкува. Като се опита да се ориентира как да различи фондовете, вижда някакви категории, стратегии, зад които, въпреки описанията на финансовите инструменти, много трудно може да си представи какво точно се случва там.
В новата ни статия се спираме на практическите механизми, чрез които един човек инвестира във взаимен фонд и контролира след това инвестицията си. Вижте я тук.

# 186
 • Мнения: 135
Какво е пасивно и активно инвестиране?Инвестирането е ново нещо в България. Ако сравним със съществуването на #борси по света вече над 3 века, можем да кажем, че при нас сме още в началото. Разликата с предишните векове е, че във времето на дигитализацията всичко изглежда лесно – няколко клика с мишката или почуквания с пръст по телефона.

Прочетете цялата статия ТУК.

# 187
 • Мнения: 135


Да оставиш парите си да ги управлява друг – това не се прави с лека ръка. Немалко хора следват поговорката „На вълка му е дебел вратът, защото сам си върши работата“. Когато нямаш доказателства дали да се довериш и не си типът човек, който се осланя сляпо на другите, предпочиташ да си „чупиш главата“ сам дори и с най-трудните теми. 

Освен че взаимните фондове са още недостатъчно познати в нашата страна, още по-скрита и тайнствена е фигурата на инвестиционния мениджър – този, който управлява портфейлите от финансови инструменти на фондовете – това, в което се превръщат парите, които влагат хората.  Представата за тази фигура в повечето случаи идва от американските филми – костюмари с пури, които правят главно много пари за себе си. Изобщо „Вълкът от Уолстрийт“. Може всички да му се възхищават, но кой ще довери сляпо парите си на него?!

Откога има инвестиционни мениджъри в България и те „вълци“ ли са?

Прочетете статията ТУК.

# 188
 • Мнения: 135


Защо има толкова много инвеститори на финансовите пазари? Възходите или спадовете на пазара са повече? Какво означават термините мечи пазар и бичи пазар?

Прочетете новата ни статия, за да научите всичко това.

# 189
 • Мнения: 135


Има няколко опасни посоки, които могат да ни създадат проблеми в процеса на инвестиране. 
В новата ни статия ви споделяме за пет препъникамъка, които трябва да се имат предвид, когато се навлиза в морето на инвестициите. 

Прочетете статията тук.

# 190
 • Мнения: 135


Какво означава понятието "инвестиционен хоризонт", как да определим инвестиционния си профил и важна ли е възрастта по отношение на инвестициите? Отговори на всички тези важни въпроси можете да откриете в новите ни две статии.

Прочетете част 1 и част 2, за да разберете повече за спецификите на инвестирането, на които трябва да обърнете внимание.

# 191
 • Мнения: 135


Уолстрийт неизменно остава в представите на повечето хора като символ на печелившите борсови инвестиции. Американският долар все още е икона за поколения българи. Спомените от 90-те години се връщат в кризисни периоди. И затова не е случайно, че в тези извънредни обстоятелства, при които живеем в последните месеци, много хора се обръщат към американските борси и инвестициите, свързани с тях. 

Трябват ли ни много пари, за да инвестираме в САЩ и как на практика сe реализират инвестициите?
Вижте в новата ни статия.

# 192
 • Мнения: 135


Какво се очаква в икономиката вследствие на ефектите от пандемията, ще има ли инфлация или дефлация, какво да имат предвид хората за парите си, кои са перспективните сектори за следващите години?

Вижте отговорите в новата ни статия "Къде да търсим инвестиционен потенциал за парите си?"

Общи условия

Активация на акаунт