Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 2
Здравейте,наистина съм в дупка и даже не зная как да започна историята-бях с един мъж цели 7 години,като се надявах нещата да се променят-т.е той да пребори себе си,че обича циганка-за жалост не стана и аз преди месец вече си казах,че достатъчно съм подценявана и приключих отношенията ни.След 2 седмици някъде ме запознаха с един мъж-чаровен,знаещ какво иска от живота,покани ме на кафе-съгласих се.Беше много красива среща-цвете,хубави думи, които не бях чувала от доста време.Започнахме да се виждаме по-често ,хареса ми доста,започна да крои планове за нас,семейство,дете.Съответно аз бях длъжна да го информирам че съм циганка....и до там...край...не ми даде шанс да говоря-стана и тръгна.Писах няколко пъти,но без ефект.Наистина не зная на себе си или на него да се ядосвам повече-но факт е че ми омръзна да се въртя в тази въртележка-работя ,плащам данъци,не съм откраднала нищо в живота си,защо да ме причисляват към тези необразовани хора..Ако някой ми каже нещо обнадеждаващо,ще съм благодарна...

# 1
  • София
  • Мнения: 534
Здравейте!

Не мога да знам със сигурност дали причината, която описвате, е определящата за този мъж да прекрати контакта с Вас. Но думите Ви ме накараха да се замисля за предразсъдъците и нагласите, които съществуват във всяко общество. Хората често генерализираме и поставяме общ знаменател за цели групи и общности, независимо от признака на различие. Което от друга страна ограничава нас самите да видим алтернативата - различие в различието.

Възхищавам се на смелостта Ви да бъдете честна и открита. В практиката ми постоянно срещам примери за обратното – неговорене и несподеляне между членове на семейство, между партньори, между приятели. Но и много често – хора, които са нечестни към себе си.

Разбирам, че Ви е тежко, но да бъдете честна е нещо, което дължите на първо място на себе си и Вие сте направили. Защото именно честността изгражда доверието между хората и зрелите отношения. Нещо, което ако правилно разбирам, е важно за Вас да съществува във взаимоотношенията Ви.

Сърдечни поздрави,
Славея Дънева - психотерапевт

# 2
  • Мнения: 2
Благодаря Ви за отговора

Общи условия

Активация на акаунт