Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 225
 • София
 • Мнения: 55
Добре де, от едната страна 11, от другата 119, от трета 8мо, така остава една страна непокрита. Няма как да няма гранични училища от всички страни. А в район Студентски има точно две училища - 8мо и 55то, не е като да няма нито едно.
А в частта след Незабравка не граничи ли вече с Лозенец? Аз не виждам да има друг квартал там.

# 226
 • София
 • Мнения: 3 524
Не е така, миналата година дефинираха, че граничен е район на училище, което има общ булевард с другото, не е задължително да има 4 гранични, даже масово са с по едно.

# 227
 • Мнения: 1 265
В осмо до миналата година приемаха всички подали документи на първо класиране независимо от коя група са и с колко точки и никой на второ и трето. След трето класиране разпределяха децата в колкото паралелки е необходимо. Как ще е тази година нямам идея.

# 228
 • Макондо
 • Мнения: 11 816
Че никой ли не се отказва, та да освободи място? И как приемат всички, независимо от групата, няма ли повече желаещи от реалните места?

# 229
 • Мнения: 1 265
Че никой ли не се отказва, та да освободи място? И как приемат всички, независимо от групата, няма ли повече желаещи от реалните места?
r
Миналата година обявиха три паралелки. На първо класиране приеха всички 150-160 кандидатствали. Записалите се деца бяха повече от местата и по тази причина не приемаха на второ и трето. Салед последното класиране видяха колко деца са записани и сформираха 4 паралелки.
Между Следствената служба и Софиямед има няколко блока които се водят в Изток и районът им е в 119 или 105. Не съм сигурна, защото миналите години им сменяха района. Повечето искат децата им да учат в 8-мо, защото им е най,-близко и е единственото училище на пешеходно разстояние до тях. Направо ми е мъчно за хората.

# 230
 • Sofia, Bulgaria
 • Мнения: 30
Здравейте! Някой с впечатления от началния курс на 16 ОУ в Надежда 1?

# 231
 • Мнения: 10
Здравейте, не мога да си изясня един казус. Тъй като училището в което сме районирани е под всякаква критика, искам да пробвам да запиша детето си в съседно такова. Мога ли да кандидатствам в няколко училища едновременно? Да запиша на 1-во класиране детето в нашето училище и след това да опитвам за по-доброто на следващи класирания? Не става ясно колко точки имаш за местожителство в съседен район + изкарана подготвителна група в отдалеченото училище. И има ли въобще възможност да се кандидатства в други училища, ако вече си записан някъде, ако да, попълват ли се заявления, молби и тн. до някоя институция. Предварително ви благодаря за отговорите, и се извинявам, ако вече тези въпроси са обсъждани.

# 232
 • София
 • Мнения: 3 524
Съвсем ясно си става Simple Smile Във всяко училище, различно от прилежащото ви, сте в 4та група. В тази 4та група вече получавате допълнително точки за изкарана предучилищна или за съседен на прилежащия район. Имайте предвид обаче, че не всяко училище се води съседно на даденото ви, без значение, че е близо до него. Ако за едно и също училище имате допълнителни точки от предучилщна и за съседен район, това означава, че след като приемат ВСИЧКИ деца от първа, втора и трета група и стигнат да приемат деца от 4та група, то вие ще имате едни допълнителни 10т, които биха могли да ви извадят пред масовката. Никакви писма до никого не е необходимо да пишете, можете да подадете заявления ако пожелаете във всички училища. Тъй като приемането на документи за първо класиране вече е приключило, изчакайте да излезе класирането, запишете детето, където е прието, вижте кои училища ще обявят след края на записването свободни места, подайте заявления в тях за участване на второ класиране и ако приемат детето в някое от тях след второ класиране, просто изтегляте документите от предишното училище и го записвате в новото.

# 233
 • Мнения: 10
Благодаря за разяснението. Явно мисията "запиши детето в читаво училище" граничи с абсурда. До там сме се докарали, че когато избираш жилище водещ критерий не трябва да е средата, а къде си райониран за градини, училища и все..

# 234
 • Мнения: 567
Миналата година до трето класиране почти всички деца бяха приети в желано от тях училище. Така че не се отчайвайте от сега. Simple Smile Даже останаха места след последното класиране.

Общи условия

Активация на акаунт