Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Махане на памперс и биберон - 2

 • 19 245
 • 475
 •   1
Отговори
# 465
 • Мнения: 11 322
Доста може да се намери в нета за признаци за готовност, като не е задължително детето да отговаря на всички, но и ако не отговаря на повечето, няма как да се очаква успех за три дни. Най-важните са - да прави разлика между сухо и мокро, да усеща дискомфорт при мокро, да пишка на по-голям период (забравих какъв е), да може да се събува/обува при нужда, да може да комуникира, когато има нужда. На 2г. имах тридневен неуспех и се отказах, на 2.5 г. за 2 дни спря да се напишква, после още ден се учи да започне да пишка, защото задържаше. След седмица същото стана и с голямата нужда.

# 466
 • София
 • Мнения: 12 754
,Аз го махнах за два дни от раз,но тя става на 3г след месец.Съчетах го с тръгването на градина,там й слагат за следобедния сън,но е сух.И за акането също,ходи сама вече.
Но аз не давах зор и бе преследвах с има леко,нЕна ли и т.н.

# 467
 • Мнения: 10 040
Аз да попитам има ли детенце, на което му е отнело повечко време да се раздели с акото си?
Моят сякаш предпочита да ака навън, защото в повечето време сме на разходки. 2/3 пъти се изпусна от много стискане (часове/дни) и накрая не издържа. Голяма драма с тоалетната или гърнето. Тича, приплаква, сяда, става,  става супер нервен като му се ака. Не е имал запек и твърдо ако да го страх да не го боли, сякаш се притеснява нещо, но вече 3 седмици му е много, много трудно. Един път стиска цели 3 дни Flushed аз давам "разхлабващо", когато започне да пропуска ден, два. Не знам как да му помогна. Като се изпусна в гащите хвърляме акото в тоалетната и си обясняваме следващия път да каже на време или в торбичка и в коша ако е навън, или пък 3 пъти се изака на терасата Blush толкова му се ходеше, че нямаше време да стигне до тоалетната.

# 468
 • Пловдив
 • Мнения: 12
Здравейте. Не очаквах, че ще ми се наложи да пиша в тази тема, но имам нужда от съвет. Имам дъщеря на 2г.7м. Докато беше на годинка и половина я пробвах да я оставям без памперс, слагах и на гърне. Резултат никакъв, пускаше в гащите и отказваше да седи на гърне. Не съм насилвала. Опитах да бъда постоянна поне през лятото. Резултат никакъв. Върнах памперса до момента в който стана на 2г.( февруари), като през това време гърнето седеше на видно място и съответно я слагах но без резултат. Като стана на 2 започнах да я подготвям с идеята да я пусна на ясла, но отново без резултат. На ясла ходи 3 дни и затвориха яслата заради ИП. След това лятото аз си я гледах. От април до сега включително през деня е без памперс. Навън стиска, не дава да я изпишкам ( почва да реве , да се огъва назад, хваща се отдолу и ако не издържи се изпуска, но рядко навън се изпуска- повече стиска). В момента в който се приберем я слагам- седи 5 до 10 мин.и става отива в ъгъла и ми казва " виж пикая ", с акото по същия начин- в ъгъла след като е била на гърне. Слагам я но не върши работа в гърнето. Памперс слагам само за през ноща.
Купила съм дъска за тоалетната но отказва да седи. Купих гърне във формата на тоалетна чиния и седи в банята, има и обикновено гърне. Седи но отказва да върши работа там. Идва с мен в тоалетната,  кака й също я вика. Книжката за Каю я имаме плюс още една подобна. Дори сяда с нея на гърне но до там. Клипчето с коко мелън също го гледаме, обяснявам,но сякаш глас в пустиня. От 2 седмици ходи на ясла. Първите 3 дни беше до обяд. Лелята каза че е пишала в гърнето но се съмнявам. В момента в който я вземах и в къщи се напикаваше. След като започна да остава по цял ден ми я връщат преоблечена, явно не успява да устиска до момента в който й сложат памперс като ще спи и явно пуска там, после като й го махнат стиска докато я взема.
С голямата ми дъщеря махането на памперса стана на 1г.8м за една седмица без драми.
Обаче сега наистина не знам какво да правя.
Иначе разбира много. Говори доста неща и то правилно ги изговаря, дори сложни думи. Но пустия памперс не иска да се отказва от него. Моля за съвет/насока. Къде бъркам? Не й се карам в никакъв случай. Питам я имали пиш, отговаря "не" и до момента в който пусне в гащите. Пробвах да я оставям с мокрите дрехи, обаче се съблича и отива да си търси чисти дрехи или започва да скача в локвата. Вариант да върна обратно памперса няма, мисля че вече е достатъчно голяма затова.

# 469
 • Мнения: 11 322
Verche, по подобен начин се разви и при нас ходенето по голяма нужда. Махнахме памперса началото на май, може би чак преди около месец се разредиха драстично фалшивите тревоги. И пак има чат-пат по някоя. Точно, както описваш - става-сяда, може и половин ден да отнеме, докато не опре и не седне по спешност. Joy Никога не беше пропускала, тогава разреди някой път през ден. Не се е нааквала, но беше достатъчно мъчително. Юни месец се прибирахме от море. От Гърция до нас спряхме 25 пъти сигурно. И така и не се изака. Joy

# 470
 • Мнения: 245
Верче, същото и при нас, след няколко дни става на 3г. С това акане голям зор, стиска се, плаче, мрънка. Не и не.
Вчера на градината се е наакал в гащите...сяда на гърне, но отказва да ака на него, на тоалетната също не иска...махнала съм памперса от два месеца вече, но с акането отказът е категоричен.

# 471
 • Мнения: 10 040
При него не са фалшиви тревогите, като му се доака има една специфична походка Joy или почва да тича. Вчера, например, му се акаше обаче стиска. Днес от сутринта беше нервен, но не пожела. Пътувахме 15 мин с колата и като слязохме толкова се изнерви, едва успях да сваля гащите и да го гушна и вече беше свършил работата.
Въпросът е, че е супер мъчение за него, а и почва да тича където му видят очите от зор.

Забелязах, че ако му говоря, например му кажа да го оставим в тоалетната или дали иска да отиде - не става работата. Обаче ако се правя на разсеяна, не виждам какво се случва - сякаш става.  И предимно навън, като кученцата Joy събираме в торбички. Здраве да е, да върши работа, че иначе хич не му влияе добре.

Надявам се да свикне скоро.

# 472
 • Мнения: 1 117
Верче,  спокойно  ще стане.  Прави се на разсеяна.  Синът също имаше период да ака в гащите,  криейки се.  За пиш казваше и ходеше навън,  на гърне или на тоалетната.  Не ми се връща назад,  колко  време му отне да се отпусне.  Когато пътуеахне слагах памперс за плуване,  с уговорката,  че го слагам за всеки случай,  ако не мога да спра веднага.  За да не цапаме слиповете с колата или кучиту (лмбимите).  В един момент гледайки от сестра си и редовно разчаршафосфане дибидюз за смяна на наакани гащи навън,  в студа (декември,  януари,  февруари...) явно се пречупи. Имам едни миризливи торбички от Лидл,  в които (ако се сетех да взема,  че често забравях) прибирах нааканите дрехи,  да не вървя по пътя и да ухая Joy.
Сипи си половин чаша вино и бъди дзен.

# 473
 • Мнения: 10 040
Въртоглава, Joy да сипя, колко да сипя, като съм в 8 месец.
Мен не ме топли да пера, въпросът е, че ми е мъчно да го гледам да се лута като котка на валериан и да не може да се изака. Като е мн тежко положението дори отказва да пика от страх да не изтърве акото.
Днес май е акал на гърнето в яслата, но не беше най-сигурна госпожата.

# 474
 • Мнения: 1 117
Е аз затова писах половин чаша вино.  Joy.  Моите бяха банкетни бебета... На два-три месеца майка им по сбирки,  тренинги и банкети... Та за 8-те месеца бременност им се бяха събрали 3 чаши вино и още толкова бира и всичкото туй алкохол изпит от 4-я месец до началото на 8-я. Не е много за хвалба,  но беше с позволение на АГ-то. 
Говори с него за акото. Обясни му,  че си е негово и после може дам да си го хвърли,  щом желае и да си пусне водата.  Но то е отпаден продукт от храната,  която сме поели.  За да има място  за още храна,  трябва  да пусне акото да си ходи.  Иначе ще се разболее,  ще се пръсне като балонче.... Де да знам  хрумва ми в момента  това.  Пробвайте с бякакво пликче да му онагледиш процеса -  например малка торбичка да я напълните с пясък/пръст/кал и да я пълните докато се пукне.  Ти може без да те види да я дернеш с нокът отдолу и тя да се пръсне/скъса.  Идеята ми е да осъзнае процеса,  да не се стиска.  Ще го мине периода,  но той ще реши сам.  Дотогава стискай зъби,  обяснявай, че не е добре да стиска,  но не го насилвай.  И наблягай на разхлабващи храни.

# 475
 • Мнения: 10 040
Ще го оставя засега. Да видим в яслата какво ще стане, дали ще свикне на гърнето да го оставя. Той си е страшен характер  и в момента е на фаза отрицание на живота. Страхувам се, че с говорене и сочене на проблема ще го настроя на контра и да стиска повече.
Живи и здрави само. За другото имам пералня и сушилня.

Общи условия

Активация на акаунт