Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 31

 • 43 105
 • 615
 •   1
Отговори
# 600
 • пловдив
 • Мнения: 20
Ние живеем в Белгия на 40 минути от центъра, преди 2 години правихме терапията доста време през 2 месеца.
Определено се събуди, дали от нея не мога да кажа със сигурност. Но имаше и отрицателно влияние, преди беше много кротък, хрисим, след нея стана много нервен, да не казам невротичен и най- лошото - върна му се епилепсията. Почти съм сигурна, че е от терапията. Но няма спор - има вече добри реакции, всичко вижда,  стана много оправен и самостоятелен. Гавор не дойде. Правихме я почти 2 години .
Жалко, така се надявах на добри резултиати.Аз също имам дете в спектъра и смятах след тях да изчакам и да отидем и ние.Може ли да споделите какъв курс направихте по колко дни и с какви почивки?

# 601
 • Мнения: 458
Определено си заслужава да се опита, не се отказвайте, имаше ефект, аз пак искам, но ме е страх заради абсансите, макар че в центъра казват, че няма проблеми, просто се слуша на по - ниски честоти. Ние правихме 1 година а не 2, обърках се. Та започнахме юни 14 дена, първа сесия всеки ден по 4 часа и половина с интервали почивки по 1час  и 30 минути. После август 4 дена , октомври 4 дена. Тук трябваше да спрем, нямаше епилепсия. После пак декември 4 дена/ тогава се върна заболяването/, февруари 4 дена и април 4. И това по цял ден, много беше уморително , особено ако детето не може да седи само с група деца, а трябва да го вардиш.

# 602
 • Мнения: 1 184
Сесиите, които сме правили ние, тук в България, бяха по 2 часа в продължение на 10 дена. В началото много се обнадеждих - върна се очния контакт, започна да се обръща на името си, да рисува - калинка, птиче, слънце, смислени неща. По време на почивката обаче тези умения плавно се изгубваха. Не знам къде беше грешката. Дали почивките ни бяха много дълго или като цяло при нея ефекта не е можел да се задържи в переспектива. Направихме 4 курса и спряхме, най-вече защото затвориха центъра.

# 603
 • София
 • Мнения: 2 212
Зле се отрази на моето дете Томатис и както в началото ни натискаха, дори не предложиха следващото ниво. Месеци наред циклеше над мелодиите и монотонно припяваше.

# 604
 • пловдив
 • Мнения: 20
Зле се отрази на моето дете Томатис и както в началото ни натискаха, дори не предложиха следващото ниво. Месеци наред циклеше над мелодиите и монотонно припяваше.
  В Белгия ли сте правили терапията?

# 605
 • Мнения: 76
Здравейте!Искам да попитам за вашите наблюдения с вашите деца , как им се отразяват телефони и телевизия , така казано екраните, става дума за дете на пет годинки абсолютно вманиачено да стои пред телефона,ако не му се даде го търси като наркотик , фиксира се на определени игри и може само това за това да говори, разбира се много ограничен говор за възрастта, но колкото може само това го вълнува.Може да откара часове без да се отегчи.С големи съмнения сме, че е от спектъра , затова пиша тука.Вие как процедирате , гледах видеа в които това се поощрява от психолози , а други го отричат категорично.И последно дали клиниката за обследване приема в момента , ние чакаме ред отдавна .

# 606
 • Мнения: 1 184
Как да им се отразява?! Зле. Все по-малко обръщат внимание на човешка реч, повикване по име и губят способност за споделено внимание. Може и детето ви да не е от спектъра, а просто да се е зомбирало.

# 607
 • Мнения: 215
Някой пробвал ли е да дава студено пресовано екстра върджин конопено олио?
Как се отрази?

# 608
 • Испания
 • Мнения: 25
Някой пробвал ли е да дава студено пресовано екстра върджин конопено олио?
Как се отрази?
  Аз давам от 1 г. такова олио на моя 10 годишен син, който е аутист и добре му се отразява. Наблюдавам промени в поведението му и в мисленето му. Сякаш му се поразмърда повече мозъчето му!

# 609
 • Мнения: 215
Благодаря!

# 610
 • London
 • Мнения: 2 851
Къде сте банда?  Ние сме добре... получих индивидуалният план драфта, тоест работния вариант на който трябва родителя да отговори дали го приема или има възражения и да посочи училище, което избира за детето. Отпускат за него 13 600 паунда на година за училището, включват в тия разноски и масажи, защото от училището казали, че е кламзи ( тромав  и падал често ), което е абсолютна лъжа. Той е адски атлетичен и да е паднал 1-2 пъти за година, ама явно е важно да има фондове и едни пари да се влеят.Satisfied Аз разбира се посочих специалното училище и сега ще чакам 2 седмици за окончателен план и да видим с това училище дето съм посочила какво ще става, може да го вземат или да кажат, че ще е в листа за чакащи, ако покриват посоченото в плана, но тъй като е специализирано за деца в спектъра това, че не е подходящо няма да е довод. Всячески и от община и специалисти искат да го държат в нормално училище, имал голям прогрес, правел четири задачи една след друга сам на чина напълно самостоятелно, имал голям личен прогрес и тн. Аз обаче си настоявам, че прогреса ще е какъвто трябва в специалното училище та така, ако трябва ще стигнем до трибунал където знам, че ще спечеля.Bowtie

Иначе сме добре от локдауна насам нямаме ни едно тръшкане, никакви ритуали навън за следване, различни места посещаваме, избира само като го попитам от няколко места къде му се ходи, като не може някъде се примирява, не упорства, като му кажа си тръгва без проблем. Влиза в положение, че на бебе му се спи, гладно е и тн. Абе пу пу....нямам никакъв дерт вече поведенчески, адски помага у дома, сам вдига голямото хенри, мушка го в коша, пуска го да чисти, прибира, подрежда, пране вади, мушка в пералня, раздига маса, помага в готвене, хвърля боклук даже тежък чувал сам изнася до контейнера. Такава душа е това дете.....само социалния разговор и контакт му е проблема....с нас как да е леко се отпуска ама с друг човек върти се, наизустени неща плесва да каже, все има нужда от мен да правя връзката и тн и тн. Но пък търси децата вече, присламчва се при хората, иска да общува, проблема е че не му иде свише много, много. Как да е.... да ми е жив и здрав. Споделям последната му рисунка, винаги се рисува сам принципно, но сега е добавил и брат си в подводница са....  това е доста показателно, че не иска вече да е сам хихи, малкия му е спечелил сърцето.

# 611
 • Мнения: 4
И аз много ви се радвам La Catrala Smile, следя ви, нищо, че почти не пиша.
Рисунката е много мила, виждам далечна прилика с нашите марсианоподобни човечета Laughing, жалко, че тя ги рисуваше на дъска.
По мое мнение ние се движим напред, от известно време е станала някак по-сговорчива Laughing Всичко разбира,  но не си казва нищо, повтаря думи, ако я питаме това какво е - казва, но сама не инициира никаква реч.
Липсват ни контакти със себеподобни Smile

# 612
 • Мнения: 2 105
Отдавна не съм писала тук.Голямата е почти на 12 г. А малкото сякаш тръгва по пътя на кака си.Все още е с разстройство на рецептивната реч, но няма очен контакт и ред други маркери.
Тъжно ми е, че някои майки си мислят, че аутизмът се лекува със стволови клетки от пъпна връв.Ами само е експериментално и недоказано още.Не ми се спори, нито искам да се конфронтирам с който и да е.Който разбрал-разбрал.
Това , на което залагаме е работа, търпение и много любов.

# 613
 • Мнения: 458
Ох Алекс, помня те от преди 3  години, как е голямата? Дано бебето напредне, уф от къде идват тези проблеми........

# 614
 • Мнения: 2 105
Каката е добре.Всеки ден работим с нея заедно с майка.Не е лесно, но друг начин няма.Детският психиатър каза, че ако потвърди аутизъм при Симонка след време ще ни изпрати да направим генетични изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт