Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 18 апр. 2019, 11:01 ч.

Рекламни каталози в детската градина

 • 492
 • 30
 •   1
Отговори
 • Мнения: 365
Здравейте,
Моля за мнения, според вас редно ли е в детската градина в 3та група да се раздават на децата каталози от издателство на детски книжки, за да може всяко дете да избере книжка, да получи парички от родителите си  и госпожата да ги заведе в книжарничката та всеки да си закупи желаната книжка?
Образователно ли е? Законно ли е? Какво се цели?

# 1
 • Мнения: 343
Здравейте,
Моля за мнения, според вас редно ли е в детската градина в 3та група да се раздават на децата каталози от издателство на детски книжки, за да може всяко дете да избере книжка, да получи парички от родителите си  и госпожата да ги заведе в книжарничката та всеки да си закупи желаната книжка?
Образователно ли е? Законно ли е? Какво се цели?


По-скоро учителките печелят от цялата работа някакъв процент.Не,че е лошо децата да имат културата да четат,но не по този начин.Това си е бизнес.

# 2
 • Варна
 • Мнения: 16 511
Според мен няма проблем да се дадат каталозите на децата, с цел да стигнат до родителя. И после, АКО родителят прецени, да отиде да закупи каквото искат той и детето. Ама тая работа с пари на деца в трета група и после госпожите да ги влачат по книжарници, не ми се струва много удачна.

# 3
 • Мнения: 12 656
То не е задължително все пак.  Peace

При нас в училище го имаше същото - представяли им книжки и, който родител желае, дава пари по детето. Като не иска, не купува.

Това е като с допълнителните дейности - не са задължителни и се заплащат.

# 4
 • Варна
 • Мнения: 16 511
Не е задължително ама много хитро играят по тънката струна. Нали детето като види, че другите деца имат ще поиска и то. И родителите се принуждават да купуват. Все пак трета група са си деца, обясняваш, понякога те разбират, понякога не, а понякога (даже доста често) те разбират отлично ама си искат своето.

# 5
 • Мнения: 12 656
Специално за  книги, нямам драма аз. Даже книгата, която купихме от училище, я чете с огромно желание, понеже "сам си я е избрал".
Ако беше нещо вредно като сладкиши или пък някакви ненужни играчки, разбирам да имат против родителите.

Дали ще му купя аз книга или ще си я избере от някакъв каталог и ще идат с госпожата, какво е значението?

Ако пък родителите не желаят или нямат възможност да купят, просто казват, че тези книги не са подходящи или че ще поръчаме на Дядо Коледа и така....

То в градината и училище си е постоянно изваждане - театри, снимки, разни материали и т.н.

# 6
 • Мнения: 38 735
Пак са книжки, при нас бяха шампоани.
Не е законно развитието на ккаъвто и да било бизнес в градината, сигнализирайте, за да не се повтаря. Беше преди много години и не помня къде писах сигнала, но през следващите 4 г. не е имало повече проблеми.

# 7
 • Варна
 • Мнения: 16 511
В нашата група пък бащата на едно от децата явно има някакво заведение и беше оставял флаери по шкафчетата. Ей как побеснях тогава! Но не знаех, че е незаконно, иначе щях да подам сигнал много бързо.

# 8
 • София
 • Мнения: 108
Абсолютно съм против подобни неща, защото просто ни изнудват. То не бяха тестове за какво ли не, календари, картички със снимки на децата, последното е албум, защото сме били 4-та група и трябвало да имаме за спомен. Аз не исках да поръчвам, но г-жата буквално ме изнуди, не можело моето дете да няма, ето другите поръчвали. Същото беше зимата със ски-училище в Банско - запиши го, та запиши го. Еми аз си преценявам дали да го пусна или не, сега беше зеленото, ама няма ли да го запишете  -  еми няма. Лошо им става като откажеш, не разбирам защо. Първа си плащам таксите за детска градина и допълнителни дейности, но за тези неща аз преценявам и желанието на детето. Отблъсква ме подобен натиск, не разбирам защо настояват!? Оставам с впечатление, че те нещо са заинтересовани от цялата работа, което никак не е приятно. А и почти всека седмица се плаща за театър, или 3 или 4 лв. - пак си плащаме, без възражения, нищо, че някой път в постановките играе чичо Гошо, дето премита двора, детето го познало, направо щях да падна, като ми разказваше!

# 9
 • София
 • Мнения: 14 267
Не е законно.

# 10
 • Варна
 • Мнения: 16 511
При нас пък няма вече театър, за което аз лично силно съжалявам. На дъщеря ми й липсва. И при нас има албуми, защото сме 4 група, но слава богу, няма никакъв натиск. Госпожите показаха две мостри, обясниха разликите, информираха ни за цените и ни ги тикнаха в ръцете да си ги разглеждаме и да решаваме сами.

# 11
 • Мнения: 931
Това с книжките е незаконно, но е и пълна липса на оценка на моралната страна.

# 12
 • Мнения: 8 049
При вас поне каталози носят. На моите деца им бяха дали направо книжките и казали мама и тате да ви сложат пари в раничките. За късмет вечерта имахме родителска среща и върнах книгите на госпожите.

# 13
 • Мнения: 1 494
Ужасна работа. За законно не знам, но със сигурност не е редно, и не е морално.  Някой си прави реклама в тази ДГ не без помощта на екипа. Взима или не взима %, все едно, важното за мен, е, че вместо да работи, някой дистрибутира книжки. Не можеш да използваш работното си място за други дейности, освен договорените, тези, за които ти плащат. Директорката трябва да преустанови това нещо (а, може точно тя да е инициаторка).
Ако съм родител в тази ДГ, една книжка няма да купя! И ако всички не купят, сте решили проблема.

# 14
 • Мнения: 4 856
А пък аз се чудя защо все хората са против. Такъв ли смотан стана живота, че все с негативното напред. Да се караме, да се жалваме, да съдим.
Защо госпожата искала детето да отиде на зелено училище? - Ами нашата госпожа сподели преди години, че едно дете не били пуснали родителите. Най-несамостоятелното. Най - не комуникативното. Говорила с майката 3-4 пъти...тя не та не. Ами детето ще се научи да се справя с повече неща покрай другите. Ще спи в една стая с други деца, ще станат по -близки. И все такива хубави за детето неща,  който майката орлица не вижда.
Имало каталози на книги в ДГ ами защо не попитахте госпожата. Може пък жената да иска да ги запознае  с някакво творчество. Ако не ви хареса начина преложете вие като родител да заведете децата в книжарница заедно с нея.
Предполага,  че щом толкова се противите...най-вероятно купувате редовно на детето си и знаете какво ново и подходящо е излязло.
И последно...колко точно ще забогатее госпожата от книжките. Щом така настървено реагирате сигурно са онези по 4 лева.

Общи условия

Активация на акаунт