Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 6 345
 • Мнения: 30 278
Andariel, нулевата толерантност е много лош инструмент. Аз лично бих направила доста неща, за да помогна на дъщеря си, но не бих дала знак, че импулсите на момчетата са нещо чудовищно и са невероятна и огромна опасност - защото не са.

Да, и изнасилването е импулс, но си има и начини да не се случи. Макар да има едни доктрини, според които мъжът следва да е толкова добре трениран, че все да пита за съгласие и ако жената каже не, ако ще да са разгорещени и ante portas, то мъжът трябва да спре, иначе е изнасилване. Ами абсурд е това.

Мисля, че има качествена разлика между импулсивно поведение, особено дечковско такова, и сексуален хищник, който премерено тества границите и всъщност изобщо не изглежда заплашително в началото. И също така мисля, че децата на практика нямат работа при мъже, които не са им роднини. Или ако имат - то винаги с още един възрастен, жена, или с електронно следене.

Едно време в училище ми бяха дали задача да следя за лошо поведение. Вярвай ми, за едни 10 минути всичките ми приятелчета ми се видяха като демони. Абсурдно, наистина - почна се едно неприятно ковладене за минимални грешки. Много токсично. Така и с т. нар. "сексуално посегателство", което е от много невинната част от спектъра.

# 6 346
 • София
 • Мнения: 39 639
А да ти е хрумвало, никое момиче не трябва да търпи момчешки импулси, които не е желало? Ти сериозно ли смяташ за дечковко поведение момчета да дебнат момичетата да ги цомбят?

# 6 347
 • Мнения: 30 278
Не трябва ами, аз например ритах по кокалчетата. Има си и други начини за справяне, ако е много неприятно - говори се с родители. Обаче да прекрояваш съзнания на 10-годишна възраст е още по-вредно и неприятно. Бих предпочела момичетата ми да търпят, отколкото да кукундрелясаме отрано цялото поколение момчета, с които после ще трябва да си изкарат живота.

Последна редакция: сб, 15 фев 2020, 16:40 от Не се сърди, човече

# 6 348
 • При семейството си
 • Мнения: 668
Сигурна ли си, че това са материалите? За четвърти клас?
Статуите на Афродита и Давид са най-малко притеснителното нещо във всичките двайсет страници.

Няма как да съм сигурна,. Това е, което намерих на страницата им. Другото “помагало” те (П.У.Л.С) самите твърдят, че е за възрастовата група 3-6 години. Интересно защо никой не поиска да покаже, разкрие обучителните им материали, ей така, за обективност.

# 6 349
 • Варна
 • Мнения: 10 319
В България от години се работи по разни програми с децата.
Обаче работят дипломирани специалисти-учители,лекари,полицаи,психолози.
Полицаят например може да обясни подробно и достъпно за всичко свързано с насилието и наркотиците.
А един лекар всичко за секса.Съобразно възраста  на децата естествено.

И лекции изнасят и материали раздават .Къде се случва това?
Преди две страници споделих, че са им тикнали по един презерватив в ръцете и толкова.

# 6 350
 • София
 • Мнения: 1 281
Дами, осъзнайте се, де.

Сексуално посегателство е "цомбенето", но това което ми е направило впечатление (при доста разговори с момичета в тази възраст), че някои го смятат не за такова и дори си го търсят. Приемат го като комплимент. Другата категория дава ясни сигнали, че подобни действия са неприятни и ритат и шамаросват здраво. Момчетата доста правилно разчитат сигналите (ако не веднага, то определено от втория път).
В тези случаи, все ми се струва, че намеса на възрастен не е належаща. Някак го приемам като част от израстването и начин да разбираш другите и да ги зачиташ. Намесата на възрастен, може само да тушира напрежението, но без да те научи сам да се справяш/разчиташ емоции. Утре вече, като пораснал човек обаче, около теб възрастен, който да "тушира", няма да има...
И, да - "моето тяло е мое тяло" (в стилистиката на ПУЛС), но като всички неща в живота, трябва да се науча да отстоявам и уважавам...

ПП- Коментирам подобни отношения САМО между връстници. Обаче, ако става въпрос за възрастни, си задавам въпроса, защо НПО-тата не вдигат вой за регистъра на лица "проявяващи интерес"   (колко политкоректно, значи) към малолетни?

# 6 351
 • Мнения: 10 750
Е, мисля, че темата е достигнала вече дъното.
Значи е абсолютно недопустимо възрастни хора в контекст на обучение дори да споменат за сексуално насилие пред децата, обаче е нормално и дори здравословно момчетата да цомбят момичетата.

Дойде и моят ред да кажа - упражнявайте си схващанията само върху вашите деца и само някоя майка  да има повод да  ми излезе с тая теория в реала, сигурация ще я размета по всякакъв начин.

# 6 352
 • София
 • Мнения: 39 639
Тоест пак се връщаме към класиката - момичета си го просят, а момчетата само разчитат правилно сигналите! Това, че са връстници не е оправдание - всеки може да си изфантазира някакви сигнали. Вие добре ли сте!

# 6 353
 • Мнения: 30 278
Факт е, че между мъже и жени винаги ще има сексуално напрежение. Никакви тренинги и доктрини за тялото си е мое не могат да спрат, от едно ниво нататък, изразяването на това напрежение. И добре че е така. Защото телата ни не са само наши, те са и междуличностни. И не е черно-бяло да-не, а е спектър дали ще попаднеш в зоните на сексуално напрежение. Или ще стоиш далеч от тях. Защото ако се навреш между шамарите, компетенциите и не-то може да не те измъкнат.

# 6 354
 • Мнения: 10 750
Ами учете си тогава децата, че телата им са междуличностни . Сега вече много неща ми стават ясни.

Съжалявам, че си изгубих времето с тая тема.

# 6 355
 • София
 • Мнения: 39 639
Телата са си наши, поне последно си бяха наши, преди да напишеш великата глупост, че били междуличностни.

# 6 356
 • Мнения: 30 278
Телата са си наши е само прогресивна теория. Не са, нито имат строги граници, всичко е в ситуациите и културата. Ако ще визуално - не може да спреш другите да те гледат.

# 6 357
 • Русе
 • Мнения: 10 236
Ами учете си тогава децата, че телата им са междуличностни .

Сирен не е средностатистически родител все пак. Тя е по широко скроена от над 99% процента от родителите в страната. Теоретично в изказванията  и винаги има елемент на провокативни авангардни идеи и мнения. Иначе не се сещам за някой, който да не скочи първосигнално при всеки по-такъв контакт върху детето му. Така че , обобщения не е уместно да се правят.

# 6 358
 • Мнения: 30 278
Силно предпочитам дъщерите ми да научат за сексуалното напрежение в дечковски, безвреден контекст. По-добре е от това да ги индоктринират с това за съгласието, и после някой мазен хищник да ги побутне към съгласие. Та уж всичко е точно, а после що има драма и "жива да не бях, защо му дадох".

Някой може и да иска да кастрира момченцата, но не се бори току-така толкова дълбок инстинкт. Петя ще писне и ще докладва на другарката, Марийка обаче може и да й хареса и да позволи. Кефът от това да ти се получи някъде без последствия надвишава в пъти страха от ковладене и доктрините не пипай. Цомбенето освен това е не само сексуално поведение, а и леко тестващо границите поведение.

Всички знаем, че накрая не най-кротките и благоприлични момчета обират момите. За сина си предпочитам да греши по посока повече опити за пробив на женските защити, вместо да ги гледа като някакви недосегаеми кралици и невинни ангели и да им пази свещената неприкосновеност.

# 6 359
 • София
 • Мнения: 39 639
Както казват по филмите - нямам повече въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт