Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 139

  • 44 074
  • 898
  •   1
Отговори
# 780
  • München, Deutschland
  • Мнения: 4 421
SilverDream, аз поне знам, че дъмитата са от нещо като стиропор. За твоя сигурност и сигурност при транспорта, ти предлагам такъв вариант - както се закрепват многоетажни и сватбени торти. Чувала съм, че хората закрепват с тези дебелите сламки, тук са нещо като дебели дървени шишчета. В твоя случай, вместо в долния етаж на тортата, ще ги забиеш в дъмито.

https://i.pinimg.com/originals/6c/e5/74/6ce574dc5e37e8ea743a496aac911517.jpg

Моят скромен опит с едва 2 триетажни торти Simple Smile показа, че трябва да са наистина дебели пръчиците, иначе се огъва всичко, плъзгат се етажите... За мен, сламките не са добър вариант за тежка торта с повече кремове. Разни галимации с 3 дървени шишчета едно до друго, за да са по-дебели, не бяха съвсем успешни. Накрая моят приятел ми намери една куха метална пръчка, която увихме във фолио и закрепихме нещата... Така че помисли какво дебело нещо можеш да използваш, да не стане като при мен. Тъй като дъмито е по-твърдо от етаж на торта, това ще ти даде здравина като забиеш клечката в него.

Инженерно погледнато би било като схема на запъната греда, на която действа момент в много посоки, в този смисъл колкото по-дебела е гредата в напречно сечение, толкова по-добре за страничните ускорения - с други думи - колкото по-дебела е клечката, толкова по-малък става шансът тортата ти да се плъзне по подложката. Wink

Броят на клечките се преценява на око и от опит, но за някаква ориентация, виж горе на снимката, доста клечки се слагат. Клечките се забиват в такава сълбочина, че да не стърчат отгоре, разбира се. Слагат се след като тортата е готова, естествено преди да измажеш, сложиш фондан и приведеш в търговски вид. Simple Smile

# 781
  • WonderLand
  • Мнения: 3 361
Chrissy, много благодаря за идеята, наистина така май ще е най-добре. Реално тортата ще е малка, само 12 парчета, но дамата за която ще я правя иска повече обем, затова ще я сложа върху дъми, но дъмито е мнооого леко, точно стиропорено е, а самата торта ще е по-тежка и центъра на тежестта ще бъде по-високо и затова се притеснявам най-вече за транспорта. За сега плана ми да залепя дъмито за подложката, върху дъмито да сложа друга малка подложка за торта (реално не знам дали е нужно, но предполагам така ще е по-добре), ще прекарам шишчетата през малката подложка и дъмито и така ще сглобя тортата, защото ако първо я сгобя, а после тръгна да слагам шишчетата няма да мога да пробия подложката. Ако пък пробия подложката предварително има шанс да не нацеля някоя дупка и тогава ще стане едно грозно човъркане на тортата и всичко с подпорите ще е безсмислено. Накрая ще скъся шишчетата и ще докарам вид. Пък блатовете ще сиропирам по-малко. Надявам се плана ми да не издиша 😵🤓

# 782
  • Euskal Herria
  • Мнения: 21 758
Ако това ще ти е от полза:
https://www.facebook.com/%D0%9A%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D1%81% … /1590953124471503

Ще сложа снимките от публикацията, може да свършат работа на някого:
Скрит текст:










Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 13:53 от 𝒀𝒂𝒏𝒂𝑫𝑮

# 783
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Силвърче, към правилни действия си се ориентирала. Flowers Hibiscus
Обикновена тортена подложка под самата торта трябва да има, така е, за да не легне тортата върху стиропора.
Залепи добре всички места на съединение - подложка - дъми, дъми - подложка на торта и т.н. - примерно с айсинг.
Можеш да оставиш шишчетата, забити в дъмито и долната подложка, по-дълги, като допълнителната дължина отговаря на височината на тортата, минус 0,5 - 1см.
Отбелязваш на лист хартия (най-удобно е на паус, но става и без прозрачна хартия) разположението им и според белезите, пробиваш дупки в подложката на тортата преди да си закрепила подложката към тортата.
След като всичко е готово, измазано и облечено, просто нанизваш тортата върху шишчетата, през съответните дупчици, като предварително полагаш малко айсинг върху дъмито.
Малко сложно изглежда написано, дано да ти е станало ясно. Expressionless
Еквилибристиката с нацелване на дупчиците не е толкова сложна когато тортата не е твърде тежка. Laughing

Допълвам: горното е за екстрени случаи. Simple Smile Ти, вместо сложните процедури, можеш да пробиеш подложката и да я използваш като шаблон, през който да промушиш шишчетата в дъмито и основата. Оттам нататък - както е описано по-рано.

При пренасянето, няма как, трябва да се мисли за по-внимателно каране. Ако тортата няма да е много висока, не би трябвало да има проблем.
Зависи и колко ще е широка долната подложка.

Засега - пожелание за успех и очакване да се похвалиш. Sparkling Heart

Боже, Криси, с тези инженерните неща, които си споделила....Head Band Имаше в училище някои „науки“ , които никога не успях да обикна. Целувки! Flowers Hibiscus

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 20:15 от nelka.nelka

# 784
  • WonderLand
  • Мнения: 3 361
Нелка, гениално 🤗💕 така не се бях сетила да го направя, но ето, че получих страхотни съвети 💋

Макар и малка да е тортата винаги изпитвам ужас когато трябва да транспортирам нещо за чужд човек. В главата ми какви ли не сценарии се развиват, защото си представям аз как бих се почувствала ако за мой празник очаквам нещо, а то се развали при транспортиране. Аз напоследък все за деца правя разни неща и сърцето ми се свива докато не разбера, че всичко е стигнало успешно. Обикновено хората се изумяват от това как съм изпратила или опаковала тортата или меденките 😂 Сигурно ме мислят за откачена, 100%

# 785
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Оооо, и аз веднъж изпращах едни меденки на няколкостотин километра. Бях ги опаковала, като че щяха да пътуват до Луната. Laughing Ама и бяха цял кашон, та ...

Силвърче, когато си готова с тортата, изцяло готова, пробвай как лежи цялата конструкция върху масата/плота. Опитай да я побутнеш с движение, подобно на онова, което би действало върху нея по време на превоза. Ако тортата стои стабилно на плота, то тя ще се чувства добре и в багажника.
Сега, ако е конструкция от 30 см върху основа от 20, да, рискът е налице. В такъв случай е най-добре друг да кара, а ти да си в бойна готовност на задната седалка и да поддържаш, ако се наложи. Innocent

# 786
  • WonderLand
  • Мнения: 3 361
Joy Точно последнитеми меденки пътуваха в кашон с повече балончета отколкото бяха меденките 😂

Тортата няма да е хич голяма, 20см диаметър и общо 20см височина + фигурките, като височината ще е 10см дъми +10см самата торта (+- 1, 2см).  Реално си е малко торте, но пак се притеснявам. Иначе аз не съм шофьор, любимия ще кара, а той е изключително внимателен винаги. Аз само ще пазя тортата и ще притрепервам 😅

# 787
  • Видин
  • Мнения: 237
Да споделя нещо от мен


# 788
  • Мнения: 4 158
и аз така веднъж с едни трюфели....до люксембург Wink
Нелка, няма ли да ни зарадваш с някоя прелест?!?
къдрокоске, чудесни са ти тортите, особено втората е много стилна.

# 789
  • WonderLand
  • Мнения: 3 361
Къдрокоска, и на мен много ми харесват тортите 💕

Момичета, вие обичате ли да си хапвате тортите, които сами сте правили? Аз имам чувството, че докато опитам кремовете и вече съм "преяла", но виж торти, които не съм правила аз винаги ми изглеждат много апетитно.

# 790
  • Edinburgh-UK
  • Мнения: 576
Момичета ,нямах време за тортата и днеска я направих набързо .Намерих компот от череши и като почнах да чистя черешите от костилките ,черешите се разпаднаха .Станаха на пюре .Бързо тичам до магазина да търся замразени череши .Намерих и направих с тях тортата .Ето една снимка

Утре ще я опитаме .Не намерих черешов ликьор за съжаление .
Извинявайте ,не съм ви чела ,но по късно ,ще ви прочета .

# 791
  • Мнения: 171
Не мога да се сдържам повече и ви показвам тортата за моя мъж. Исках да изчакам до довечера, за да я снимам с всичката украса - балони, банери и тъй нататък, ама ще пусна нови снимки утре Grin



Блатовете са червено кадифе, но със синя боя - 3 броя. Тръгнах да изрязвам един, но беше станал хрупкав по края и започна да се рони. Другите ги оставих оригинални, изрязания мушнах в средата Laughing Експерименти да искаш с тая торта. Френските макарони не станаха толкова добре, колко очаквах. Но не станаха и много зле, слава богу! За сметка на това май ще са само за украса, защото оцветяват ужасно много. Вчера докато тайно в отпуск украсявах в мама си хапнах един и чак следобед видях, че цялата ми муцуна е синя. За малко да ме хване рожденикът Grin Надписът ми дойде малко нисък, на свещите се наложи да забуча няколко клечки за зъби, за да ги закрепя. Линдорчетата и ягодите се оцветиха изненадващо добре. Много ми харесва синята перлена боя. Мислех кремчето на кадифето да е само между блатовете, а отвън да мажа с маслен. E да, ама първият стана тоооолкова вкусен и стегнат, че реших да го ползвам и за измазване. Докато оставих сглобената торта да стегне обаче той взе, че се втечни. Не фатално, но определено не беше с първоначалната си консистенция. Белият слой го измазах много добре, имайки предвид, че съм адски зле с мазането на торти. И инструмент нямах за тая цел, та отрязах корицата на един твърд тефтер и ми свърши перфектна работа. Fault line слоя вече си признавам, че ме домързя да го доизпипам и ме беше страх да не предобря нещата баш накрая с този течен син крем. То се вижда. За сметка на това съм поставяла всяка златна люспа (мое дело) една по една с пинсета. Цял ден облизвах лъжици, бъркалки, шпатули, ама като почнах да облизвам и пинсетата вече се замислих дали съм добре с главата. Украсата, като оставях да престои по близо 30ина минутки между слоевете, ми отне около 7 часа. Почти един работен ден. Бях като парцал накрая, но бях щастлива! Сигурна съм, че ще му хареса и ще го изненада. Лъжа го, че още не съм измислила торта за събота. Със синия крем украсих и едни мъфини, но определено не стои достатъчно стегнат. Надявам се само да не се е разтекло през нощта Grin Не е точно като първоначалната идея, но все пак съм само един аматьор, който готви с любов.
Чааак вечерта се сетих, че 2 големи пакета масло ме чакат на стайна температура, за да се превърнат в крем. Забравени в кухнята на мама. Та й звъннах да си ги прибере на хладно.

# 792
  • München, Deutschland
  • Мнения: 4 421
Момичета, чудесни торти!

Светле, страшно вкусна изглежда, да пратиш едно парче и насам? Laughing

Томи, смях се с твоите премеждия, но се е получило чудесно. Пожелавам ви чудесен празник, сигурна съм, че рожденикът ще си хареса тортата. Wink

# 793
  • WonderLand
  • Мнения: 3 361
Томи, много е хубава тортата, сигурна съм, че ще е и мнооого вкусна 😊

# 794
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 1 129
Страхотни торти, ние в къщи сме далеееч от такива украси Rolling Eyes
След 10-тина дни ще имаме рожденичка и дъщеря ми е решила да правим тортата в къщи/и РД ще е у нас/ та сега пробваме блатове и кремове. Току що изпекох половин доза пандишпанов блат. Ще го прибера в хладилника и утре ще правя крема. Ще го срежа на 2, блатовете да ги сиропирам ли?

Общи условия

Активация на акаунт