Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

лекарката ни каза, че трябва да спрем нощното хранене

 • 699
 • 9
 •   1
Отговори
 • Мнения: 397
Тъй като Сашко - 4 месеца - много бързо растял - 800 гр. и  6 сантиметра за един месец - аз обаче допускам, че не го мерят както трябва   той че расте, расте, то се вижда и с просто око. Бързият растеж му бил предизвикал рахита. Детето обаче още се буди  в 3 часа вечерта и плаче. Не иска никаква вода и през деня и вечерта, изобщо отказва да пие от биберон.
От друга страна аз се притеснявам, че млякото ми може да намалее и така. Та сега се чудя дали наистина причината за рахита е нощното хранене.

# 1
 • София
 • Мнения: 1 352
Честно казано за пръв път чувам такова нещо. Не мисля че ако му спреш нощното кърмене ще започне да расте по малко Rolling Eyes
Може да спре да наддава на килограми, но едва ли на ръст Confused:  Sign Exclamation

# 2
 • До хладилника, който обичам
 • Мнения: 22 079
Ала, ясно е вече, че педиатърката ти не умее да работи с кърмени бебета що се отнася до адекватни съвети за кърменето. Защо й се връзваш? Прочети пак малко стари теми и неща от Библиотеката, за да се убедиш за пореден път. Ако на теб не ти тежи, кърми го - още повече, че между сега и следващите 1-2 месеца ще започнат да го мъчат първи зъбки, и ще се успокоява нощем много добре със сукане.
Нали Миланова ти е казала, че рахит вече няма? Защо се тревожиш? Мисля, че другата ти педиатърка просто се презастрахова или дори (не мога да не си го помисля!) се опитва всячески да те стресира, за да захраниш с твърда храна и да отбиеш детето!

# 3
 • Мнения: 372
Защо не я смениш тази твоя педиатърка?Досега все ти дава съвети ,който са некомпетентни по отношение на кърменето.Дори да ти е позната това не е оправдание,да стоиш при нея и да правите експерименти с детето.Аз моята също този месец я сменям макар ,че вече ми е нещо като приятелка.Но детето ми е по-важно от това какво ще си помисли тя и т.н....

# 4
 • Мнения: 397
Аз не я сменям, тъй като си мисля, че може би само по отношение на кърменето не е компетентна. Препоръча ми я човек, на който имам много голямо доверие и според нея нашата педиатърка много чете и е наясно с най-съвременните методи на лечение. Засега си мисля, че най-вероятно тя самата не е кърмила и затова не е наясно с кърменето и не проявява интерес в тази област. Може би като диагностик никак не е лоша, няколко пъти се налагаше да се съветвам с нея за разни обриви и др. подобни и съм получавала от нея много добри съвети. Ако преценя за в бъдеще, че и в някоя друга област е некомпетентна естествено, че ще я сменя. Освен това ми харесва това, че имам нейния джиесем и мога да й се обаждам по всяко време, когато нещо ме безпокои. Общо взето оставам с впечатлението, че всички лекари  в България в по-голяма или по-малка степен са привърженици на старите методи за захранване и гледане на деца, така че моята лекарка не е изключение, това обаче не значи, че тя във всяко едно отношение е некомпетентна. Освен това засега не съм открила по-добър педиатър, който да работи със здравната каса, така че ако реша да я сменя, не знам с кого да я заместя. Ако открия по-добър лекар от нея, на когото имам по-голямо доверие сигурно ще я сменя, но засега имам намерение да ползвам нейните услуги. Общо взето покрай болестта на майка ми успях да се запозня с много лекари и стигнах до извода, че съвършени лекари няма, както няма и съвършени хора и че най-добре е да се действа по двойна, тройна, четворна и т.н. системи - когато става въпрос за сериозен проблем, трябва човек трябва да търси информация от колкото се може повече източника. Така например аз отидох при 5 лекари по един безпокоящ ме проблем - разшита епизотомия - първият лекар, който констатира проблема ми каза, че трябва да се шие, ами добре казах си аз, щом трябва да се шие ще се шие и отидох при хирург. Та хирургът ми каза - ами няма нужда да се шие, това е съвсем дребен проблем. На кого да вярвам сега? И понеже съм си човек, който трябва до дъно да разнищи нещата, отидох при още трима лекари, от които двамата ми казаха, че не трябва да се шие, а единият трябва. Накрая теглих една черта - оказа се, че от пет човека двама смятат, че трябва да се шие, а трима, че не трябва. Тримата, които казаха, че не трябва, аз по принцип смятам за по-добри лекари от двамата, които казваха, че трябва. И накрая взех съответното решение. Вярно е, че малко скъпичко излиза петорната система, но все пак си мисля, че дава добри резултати. Grinning

# 5
 • Мнения: 372
Това за петорната система ми хареса,само както казваш финансите да са достатъчно.              Stuck Out Tongue

# 6
 • Мнения: 3 369
Глупости, Гошко първите месеци наддаваше по 1200 гр и по 5-6 см. И двете му лекарки бяха доволни и не са споменали нищо за бързо наддаване и спиране на нощното хранене.

Не съм спирала и не смятам да спирам нощното хранене.

# 7
 • София
 • Мнения: 572
Според мен най-голямата тъпотия е да насилваш детето си за каквото и да е.Щом е гладно нощем ,трябва да яде.Педиатърката стои ли гладна? Grinning Кари много отдавна се отказа от нощното хранене сама.Аз я хранех докато сама не се отказа.

# 8
 • Мнения: 4 402
ама този рахит имал неподозирани причинители! Wink
не бих давала вода на човек/малък или голям/, който е гладен. кърми си детенцето през нощта щом е гладно и не се притеснявай:)

# 9
 • Sofia
 • Мнения: 1 121
за пореден път съм поразена от твоята педиатърка:((( Imp

Общи условия

Активация на акаунт