Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Проблем с плат

  • 536
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 337
Здравейте! Купих си блуза, която след първото пране запчна да пуска толкова много власинки от черните кръгчета, които се виждат на снимките, че е невъзможно да я нося. Те са плюшени, велурени или нещо такова. При обличане цялото ми лице става във власинки, а белият плат също е наситен с тях. Като я пипам власинките остават по ръцетеми. Второто пране влоши нещата. Прала съм я на ръка само, не знам дали да я пусна в пералня на ръчно пране или пране на бельо. Моля, дайте съвети какво да направя, искам да я нося, а не да я хвърлям. Купих я от ADiLiSK, бих им писала, но от посещенията ми в Турция разбрах, че малцина владеят елементарен английски, а турски не знам.
 

# 1
  • Мнения: 3 800
Цитат
Те са плюшени, велурени или нещо такова

Предполагам, че тези точки са от флок фибри, които не  е добре залепени за плата. Вероятно е с некачествено лепило, което не издържа на пране, или термичната обработка на лепенето нещо не е била както трябва. Не мисля, че може да се оправи.
Евентуално може да се опита фиксиране на точките с някакво водоустойчиво спрей лепило, но не вярвам да успееш.  Посипвала съм фибри флок върху диорами, трябва да се наелектризират, за да не лягат, а да стърчат, задължително пръскане с лепила, но доирамите не се перат, там е друго.
Съжалявам, че те разочаровам, но мисля, че при всяко следващо пране ще пуска все повече и накрая точките ще оплешивеят.

П.С.
Вместо да хвърляш блузата, ползвай я за мостра, щом толкова ти харесва. Намери подобни десени платове и дай да ти ушият същата по тази кройка.

# 2
  • Мнения: 337
Благодаря за отговора, за пръв път чувам за флок фибри. Като ги гледах тези кръгчета някак ми хрумна, че не са залепени добре и си казах, че бих ползвала безцветен лак за фиксация. Ясно, че няма да стане, но по пътя на логиката ми хрумна. Блузата я пуснах в пералнята на програма 'Бельо' и кръгчетата пооплешиваха. Пускат по-малко. Потърсих лепила, но не знам как със спрей мога да уцелвам кръгчетата. По-скоро ще я пера още, докато оплешивеят съвсем. Не съм очаквала, че дреха за 50 лв. може да излезе толкова некачествена. Дали в някакъв момент ще спрат да пускат напълно?

# 3
  • Мнения: 3 800
Цитат
Не съм очаквала, че дреха за 50 лв. може да излезе толкова некачествена.
Често търговците много надуват цените. Не съм чувала за ADiLiSK, но явно е некачествена стока. Добър производител, държащ на реномето си, никога не би си позволил да работи с некачествени платове, пък ако ще и без пари да са. На твое място бих пуснала тема и в съответните раздели - клюкарник или на пазар , за да предупредя хората да не купуват от тази измислена марка ADiLiSK. С двете снимки една до друга.
А на тях им пиши и си искай да ти върнат парите. Поне трябва да опиташ. Не трябва да ги оставяш така, без последствия. От къде я купи? Дай линк.

С безцветен лак няма да стане.
Възможно е да спрат да пускат, по-скоро да пускат съвсем малко в даден момент, но пък как ще изглежда блузата тогава?...  Виж, че има разлика между двете снимки - преди и след прането.
Ако искаш да минем на ЛС, че си отива на такъв разговор, други не се включват.

-------------------------------------
Не му е тук мястото, ама подпалих метлата да разбера повече за тази марка.

Виж колко лесно се лъжат хората по етикетчето, рекламата и т.н. !!!  Наистина се оказва много измислена история - въпрос на находчивост и малко пари за регистрация на марка! https://trademark.trademarkia.com/ctm/adilisk-006947733.htm Изтекла е през март, сега, ако искаш и ти можеш да подадеш заявление да си я регистрираш.
А световната регистрация по Мадридския протокол е турска https://trademark.trademarkia.com/wipo/adilisk-767633.htm  Има и държавите, в които важи.
Изписването е еднакво!:joy:

Като порових малко,  за ADiLiSK ми излиза информация, че е в Пловдив.
https://bg.kompass.com/c/adl-advantage-development-and-launching-ood/bgc34778404/ :
 ADL-ADVANTAGE DEVELOPMENT AND LAUNCHING OOD
36 Bul. Nikola Vaptsarov
R-N YUZHEN DISTR., AP. 8, FLOOR 3
4004 Plovdiv
Bulgaria
https://moovitapp.com/index/en/public_transit-Adilisk-Plovdiv-site_17618270-4897

Гугъл по подразбиране ми дава търсене в САЩ - adl clothing usa. Чак на това търсене ми излезе в Турция -  това https://www.adl.com.tr/en/t/hakkimizda - ADL - Adil Işık Group. Но на сайта им не видях твоята блуза. Доста са омотани нещата.
Ти какво знаеш за тази марка ?

Последна редакция: пт, 26 апр 2019, 17:37 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт