Песен за огън и лед 29

• 17 491
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
  • Русе
Съмнява ме, струва ми се, че дори по време на зенита си не биха могли да си позволят да хабят дракони така.

--------------------------------

Между другото, една образна картинка:

След десетина дена сериалът приключва. Мнозина са разочаровани, други гневни, трети просто тъжни. Светът ври и кипи, интернет е залят с какво ли не.

Един ден след излъчването на последния епизод Мартин публикува клип, на който е седнал зад бюрото си.

- Разочаровани сте от финала? - казва възрастният автор. - Нищо чудно. Това беше глупост, пришпорена недомислица. Изобщо не беше достоверен с истината, не съответстваше на персонажите. Не беше моят финал. Истинският, верният край на историята, на това дълго и драматично приключение.

И потупва доволно намиращия се на бюрото ръкопис, който е толкова дебел, че спокойно притежава собствено гравитационно поле.

- Ето това е моята творба, моето собствено дете. Тук е развръзката, цялата история, всичко онова, което искате да узнаете, което искате да се случи и което се боите, че може да се случи. Това е единственият истински край на сагата, който през всичките тези години очаквахте.

Въздъхва уморено, но и доволно, положил длан върху ръкописа. Камерата плавно се отдалечава, разкривайки поставен до бюрото му варел.

- Но няма да го узнаете. - отсича заядливо авторът, помита ръкописа във варела и драсва клечката.

--------------------------------

Ето това би му завоювало вечно място в аналите на историята с по-голям успех от какъвто и да било друг край. Любопитно е обаче колко време след подобно действие би оцелял.

Последна редакция: сб, 11 май 2019, 02:44 от Koronis

# 256
може би са разполагали с хиляди и хиляди дракони и драконите не са представлявали за тях ценност?

.............
Коронис, ако не съм ти казвал - когато искаш можеш да си много забавен

# 257
  • Пловдив
Коронис що тъй правиш, само при мисълта, че може така да направи Мартин и ме удари депресията Sad Дано не е изперкал до там, че да ни остави без неговото виждане за края.

# 258
  • Варна
Инквизитори..
Аз се страхувам, че финала може да ми хареса, а после при Мартин да не е същия..

# 259
Защо да хабят живи дракони? Те са им трябвали за битки.

# 260
  • Вестерос
Абсурд Мартин да нарави така,ще стане един от най-мразените. Феновете дали няма да му досадят 15 мин след видеото...

# 261
Няма да направи така. Не може да е толкова зъл.😈

Вече и аз се съмнявам, че endgame - а за главните ще е един и същ.

# 262
Е добре, повече челите, я разяснете какви толкова магии са владеели Таргите?

# 263
Подчинили са драконите - не се знае как.
Във валирианската стомана има магия.
И друго не се сещам.
Edit: от wikia:
Valyria
All Valyrian magic was rooted in blood and fire. It is said that they could set dragonglass candles to burning with strange, unpleasantly-bright light. With the obsidian candles, they could see across vast distances, look into a man's mind, and speak with one another though they were half the world apart. It is often said that the old wizards of Valyria did not cut and chisel stone, but worked it with fire and magic as one might work clay. The people of Valyria were strong in magic, and they used their powerful wizards and their dragons in conjunction with their armies to conquer most of western Essos. Dragons were controlled by whips, dragon horns, and sorcery.

In the flesh pits of Gogossos Valyrian bloodmages mated animals to slave women to bring forth half-human creatures.

Последна редакция: сб, 11 май 2019, 09:55 от EsmeWeatherwax

# 264
Благодаря Есме. В Светът имаме ли пример на някой Тарг, който е владеел някакви умения или е имал някакъв рог?

# 265
Умения има тази Таргариен, която сънува края на Валерия и по тази причина те успяват да се спасят. В момента не се сещам как се казваше...

# 266
Умения има тази Таргариен, която сънува края на Валерия и по тази причина те успяват да се спасят. В момента не се сещам как се казваше...
Денис или Денерис.
Интересно е, че има пророчески сънища. В сагата Джоен Рийд е зеленозрящ и сънува бъдещето, но не буквално.
Благодаря Есме. В Светът имаме ли пример на някой Тарг, който е владеел някакви умения или е имал някакъв рог?
За Света не знам, но в момента Юрон има.
Чудя се дали има някаква връзка между рога на Зимата и този, който призовава дракони.

# 267
  • Чужбина
Трон-Банда, някъде назад в темите правили ли сте сравнение м/у персонажите в книгите и тези в сериала?

Да се връщам да чета, че да не досаждам.

Вие сте прочели Светът и четете Огън и Кръв. Кога ли ще ги почна?  newsm78  Thinking

# 268
Елеонора- светът съм го чела наполовина, а огън и кръв не съм си го купила даже. Така че и аз съм назад с инфото.

# 269
  • Дивата природа
Книгата за Тирион забавна ли е? Извинявайте ако сте коментирали, следя ви отскоро. Само нея нямам и не съм чела и се чудя дали да я поръчам след като е намалена.

bard.bg ; ozone.bg ; store.bg ...
Тирион Ланистър - мъдрият шегобиец
от автора Джордж Р. Р. Мартин и илюстрирана от Джонти Кларк.
Джобен формат с размери 12 х 17.2 см и твърди корици.
Мъдрите цитати са разделени в няколко теми - За: джуджетата / силата на думите / любовта / семейните ценности / хората / музиката / храната и виното / кралете / политиката / изкуството на войната / изкуството на оцеляването / драконите и други митове / религията.

=> цитати на Дяволчето, по категории, афоризъм/стр, графично оформление + карикатури:
Скрит текст:
Сборникът е издаден 2013, а преведен на български през 2017 г.
Някои мъдрости са и в сериала - реплики в първите сезони са от книгите...

Колекционерите на поредицата ще се радват на придобивката, но може да се подари и на личност с изтънчен вкус, незаинтересован от Martin-овия ©вят (*макар някои сентенции да тежат повече, когато четете и/или гледате и знаете от какви сцени са породени).
Напомня "Мъдростта на вековете".

Общи условия

Активация на акаунт