GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 65 991
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 630
Аря за мен е тотален фейк.
АА според книгите е:
роден в  земя на сол и дим (Бурен Край), Таргариен, месия с мисия, човек който трябва да убие своя най-скъп човек. Аря не е нито едно от четирите неща. Родена е в ЗХ, Старк е, мисията и да убива, а не да спасява човечеството, не е убила любим човек.
Е, браво! Тъкмо се успокоих от написаното за очите на Санса и ти пак дърпаш дявола за опашката Sad.
https://www.imdb.com/name/nm3849842/mediaviewer/rm4092139520

Че тя Санса изобщо не й  най-скъпия човек на Аря. В началото на сериала това бе Джон, а към настоящият момент- Джендри.

Санса може да е най-скъпият / любимият човек или Джон или на Тирион.
Освен това макар да не е казано изрично се подразбира, че става дума за човек от другия пол, защото АА е убил Нисса Ниса, съпругата си.

9 души са отговорили че КнН ще е последният който ще остане на трона....

# 631
Хахаха, сериозно? Най-скъпият човек на Аря ѝ е Джендри... Стига, Джонка. Нелепо и детинско. Това да не ти е гимназистка няква. Аря е убиец.
Разбира се, че най- близките ѝ хора са Бран, Санса и Джон.

# 632

9 души са отговорили че КнН ще е последният който ще остане на трона....
Мхммм. Хаосът се натрупва...

# 633
Успях да ви изчета😀
Въпреки спойлерите мога да кажа, че епизодът ми хареса и направо подскочих, когато КнН хвана Аря.
Много неща ни се изясниха, така че мисля, че ще ни изяснят и ролята на Бран. Тя едва ли е само да седи и блее.

Иначе пророчествата са неща, които евентуално ще се случат, а легендите, които евентуално са се случили. Легендата за АА и Ниса Ниса евентуално се е случила, но това не е пророчество, че нещата ще се случат отново и по същия начин. Всяко време има своите герои, които след хиляда години се превръщат в легенда. Преди е бил АА и той е намерил начин да победи, в сегашното време (на филма) е Аря и тя също намери начин да победи, след хиляда години тя ще е легенда и някоя баба ще разказва приказки за нея.

# 634
Изгледайте хубаво момента с Мел и Аря. От разговора им се разбира че хората с кафявите и зелените очи вече са убити от Аря.

# 635
джиндъжър,
абе и аз Аря я мислех за убиец, но във втори епизод ми слезе точно на ниво гимназистка. А с тези заплахи към Джон, че ако предаде Старките ще види той, хич не съм убеден, че й най-близкият човек. За разлика то Джон Аря не порастна умствено и си мисли със старите шаблони - Старки-Ланистъри.

дотук в книгите се случиха всички пророчества, освен тези които тепърва ще се изпълняват

Пророчеството как Дани видя младия вълк да държи прерязаната си глава на сватбата си.
Пророчеството което Мелисандра даде "Сиво момиче на умиращ кон"
пророчеството, че ще се опитат да го убият "шест ками в тъмното, които идват за теб"
Пророчеството което Майги казва, на придружителката на Церсей, когато тя я пита ще се омъжи ли за Джйми -  "Смъртта ти е до теб". Момичето умира в същата минута.
и още ред други.
За АА също има пророчество, че той ще поведе хората в последната битка.

Освен това в самото начало на книгите имаше доста бъзици с Р.Джордан и намеци, че всичко се повтаря. Ако е така е логично новия АА да бъде човек подобен на първия АА.

Освен това Аря е фиксирана върху Церсей, отговорая и на определението за валонкар просто не мога да си представя, че няма да я убие.

Последна редакция: вт, 30 апр 2019, 00:06 от Лорд Сняг

# 636
джиди дотук в книгите се случиха всички пророчества, освен тези които тепърва ще се изпълняват

Пророчеството което Мелисандра даде "Сиво момиче на умиращ кон"
пророчеството, че ще се опитат да го убият "шест ками в тъмното, които идват за теб"

Първото е за Роб Старк,  последното приятелката на Цеца.
Тези двете пророчества,  кои са , че нещо не се сещам за кои герои са ...

# 637
"шест ками в тъмното" е предсказание за Джон Сняг . Може да не го предавам правилно. Мелисандра му предсказва, че 6 негови приятели от Нощния страж ще се опитат да го убият.
"Дръж вълка си наблизо"
"Момиче на сив кон" - не помня дали го има в сериала, Алис Карстарк, жени се за магнаря.
както й да е пророчествата се изпълняват. Мога да извадя още десетина пророчества.

Последна редакция: вт, 30 апр 2019, 00:30 от Лорд Сняг

# 638
Не съм съгласна, че в момента Аря е фокусирана върху Церсей. Много праволинейно гледаш на нещата. Виж какво си припомних тъкмо за пророчествата
- Born amidst salt and smoke, beneath a bleeding star. I know the prophecy. Not that I would trust it.[6]

—Marwyn, to Samwell Tarly

-  Prophecy is like a half-trained mule. It looks as though it might be useful, but the moment you trust in it, it kicks you in the head.[17]

—Tyrion Lannister, to Jorah Mormont

Не ми се коментират подробности от книгата в тази тема. Ако искаш да задълбаваме отново в темата за АА и ОП да ходим, където трябва.

# 639
Ееееехххх, Джоркатаааа 😫😪😭 Знаех си.
И какво сега, излезе, че Церса е по-голямо зло от НК- той умря преди нея. Нали искахте повече игра на тронове и по-малко Йекшън- ей го, престои тронът да се разиграе.
Аз съм доволна от битката, хареса ми. Разочаровах се, че КН умря, мислех, че има още хляб в него. Нямам търпение да изгледам и мейкинга на епидода.
Верно голяма чернилка беше епизода, то бива нощ, ама...
Оххх, да ви кажа мъчно ми става вече. Предвкусвам края 😖

# 640
Пуснах снимки от високо на ЗХ, върни се и си избери къде е била Аря, за да стигне на време/.

Гледал съм разположението още преди. Аря е в замъка, по коридорите пъплят мъртъвци, на двора също би трябвало да има тълпи мъртъвци, дървото се намира в средата на горичката и Бран беше обграден от мъртъвци и бродници. Питането ми остава, как се отзова изведнъж Аря там? Без да са го показали си остава фантасмагория съшита с бели конци.

# 641
  • 221B Baker Street
Да не съм се объркала нещо и това да е темата за книгите, а не за сериала?!

# 642
  • София
Аууу... КН го бяха барнали...на външен вид много добре. Даже се и усмихна на Денерис. Зомбитата.. много бързи бяха.
И сега край няма ги... вече.
Голямо беше мелето... Как се разпознава ха... Свои и чужди... Джора, за него единствено тъжа. И определено ми липсваше Брон в битката. Няма как да стане да ликвидира Ланистърите. Беше достатъчно близък и с двамата...
Залагам на Бриен... да ликвидира Церсейката или Аря с лицето на Санса.

# 643
  • София
The_Third,
Нито един уважаващ себе си режисьор няма да покаже този път на избрания герой, защото после няма да има 'Уау' няма да има изненада, нищо. Тиф пусна едни снимки, не е далеч. Тя е дребна, ловка, бърза, нощ е и пр. неща. Видяхте колко зомбита изби с копието, видяхте и вътре в замъка как се измъкна на няколко зомбита. Тя е Безлика, обучен убиец и би трябвало да владее това изкуство ала нинджа.  Peace

# 644
  • София
The_Third,
Нито един уважаващ себе си режисьор няма да покаже този път на избрания герой, защото после няма да има 'Уау' няма да има изненада, нищо. Тиф пусна едни снимки, не е далеч. Тя е дребна, ловка, бърза, нощ е и пр. неща. Видяхте колко зомбита изби с копието, видяхте и вътре в замъка как се измъкна на няколко зомбита. Тя е Безлика, обучен убиец и би трябвало да владее това изкуство ала нинджа.  Peace
Разбира се, че в това меле... лесно може да се промъкне.. незабелязана еле пък тя

Общи условия

Активация на акаунт