GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 65 918
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Разбирам обаянието, което КнН създава и разочарованието на доста хора, че е загинал едва в трети епизод, но това в крайна сметка е Игра на Тронове, а не Властелинът, и КнН е просто поредния второстепенен герой. В крайна сметка всички такива митични злодеи загиват именно така.

Всичко си имаше серията:
-Давид срещу Голиат, (Лиана)
-предателят, преживял катарзис, който се жертва за каузата, (Теон)
-безнадежността и надеждата, (запалването на мечовете от Мел и преминаването на рова от ъндед и съживяването им)
-хумор в напрегнат момент (Варис: "Е, поне вече сме в криптата") Laughing
-страх у до момента безстрашни герои (Сив и Аря)
-надъхването, което дава увереност едно дете да извърши геройство (Мел към Аря)
-епични сцени с дракони

Хареса ми като цяло. Само усмивката на КнН ми дойде в разрез с образа му, мислех, че е над човешките емоции, но е пренебрежим недостатък.

# 751
Не мисля, че армията на Севера (обобщено) е чак толкова малка. От Долината едва ли са тръгнали всички рицари, а Предела след унищожаването на Тирел мина под командването на Тарли. В момента Сам е баш главата на родата и като нищо могат да минат на негова страна, колкото са останали. Други велики домове от Предела изобщо не са споменати в сериала, така че не очаквам изненади оттам.
Каквото остана от войската на Тарли, подви крак пред Денерис. Някои веднага, други след инквизицията на Рандил и Дикон. Така че от чия страна да преминат към тази на Сам? Те вече са "за нашите".

Хора, гледам Гвендолин, гледам Бриен и се чудя специално ли я загрозняват за филма или просто си е такава без грим и с кофти прическа?

И пак за Сам. След развитието от последния епизод се сетих за официалния трейлър на сезона, който започваше с Ария и всъщност ми беше най-запомнящ се този момент. Сега разбирам защо е било акцент и прегледах отново трейлъра. Прави ми впечатление, че са вмъкнали в това все пак ограничено време и Сам. По тази логика може би и от него трябва да очакваме нещо неочаквано. Очакваното донякъде беше, че със знанията си (получени в т.ч. от книгите, които отмъкна) ще помогне за победата на НК, но от този храст не излезе  заек в осми сезон. Само каквото беше научил до края на седми. А всъщност имаше подсказка в предишни сезони, когато разгръщаше една от книгите, в която прочете за драконовото стъкло. Но не обърна особено внимание на камата от валирианска стомана, изобразена там. Същата, с която бе убит НК. Може и да е било единственото оръжие, способно да го убие? Та разсъждавам си просто, но не мога да се сетя от тук нататък с какво може да блесне.

# 752
А не, пресолиха манджата със Сив червей този път. От безизразната маска в началото, през разказа му, че никога не е бил най-силния, най-бързия и пр., но винаги най-смелия, защото не се е страхувал от НИЩО, и сега този ужас в очите, да оставим състраданието към братята му, но ужасът си беше там. Предполагам, за да ни покажат колко голямо е станало мазалото всъщност, че чак такива герои се разтреперват, от които не сме го очаквали. Но за мен беше не на място. Съсипа му целия образ до момента. Излъчваше точно страх в един момент, поне аз това видях.

Нали Сив Червей каза, че е започнал да изпитва страх откакто се е запознал с Мисандей. Нормално е да се притесни,че любимата му е обречена като гледа каква орда бясна ги напада.

И на мен ми се стори, че Аря скочи от дървото. Много ми е симпатична героинята й, но актрисата ми е доста грозничка. Съжалявам, но можеха някоя по-обаятелна да намерят. Не ми излъчва необходимата сила за персонажа си Мейсито.

Лианчето Мормон ако й бяха отделили по-голяма роля, щеше да е добре. Сладурка ми е тя.

# 753
  • Варна
Серията е пълна с клишета, разочарована съм, макар че не съм я гледала. Хаха.
Все пак някои неща ме изненадаха - страха на СЧ и на Хрътката. Уж са врели и кипели воини...  Като че ли се търси някакъв ефект в това, ама още не съм разбрала какъв.

И Аря - най-вероятно голямата изненада. Логично, но някак не пасва. КнН е магия, странно е да е унищожен от главорез. Чудно как не са се сетили хората предния път просто да наемат един безлик.
Другото - Мелисандра- защо се жертва? Необходимо ли беше да умре? И дали изобщо е умряла.
Надявам се че като изгледам, може да ми се прояснят нещата .

# 754
Кой искаше мейкинг. Да заповяда:

https://www.youtube.com/watch?v=ZJ1yC3yESLQ&feature=youtu.be

# 755
...
Другото - Мелисандра- защо се жертва? Необходимо ли беше да умре? И дали изобщо е умряла.
Надявам се че като изгледам, може да ми се прояснят нещата .
Ами аз останах с друго впечатление. Не се е жертвала, а само изпълни мисията си, спусната от Господаря (ама кой от двамата не стана ясно). После май реши да се отърве от него и свали огърлицата с рубина, а когато тя падна на снега, камъкът престана да свети. И поредната заемка - случка все едно е пила от фалшивия Граал. Simple Smile

# 756
The_Third,
Аря вече е била там, не знам колко пъти трябва да го напиша. ББ и КнН всички са се чувствали неуязвими и победители вече, най-лесно могат да бъдат изненадани в точно такъв момент. Аря е била там, скрита сред някое дърво. ББ не бяха далеч от КнН, т.е. няма голямо разстояние. Вече писах, че според мен Аря се е вмъкнала сред хаоса на битката, а не когато тя приключи и остана само Теон и КнН и ББ пристигнаха.
Това си е класически холивудски похват в който няма смисъл да се издребнява над детайлите, защото всичко е направено с максимална насоченост към шок и потрес сред зрителите.

Колкото и пъти да го напишеш няма къде да се скрие Аря. След сцената с Мелисандра, Аря се затича и следващата сцена е Теон обкръжен от мъртвите стреля по тях. Разстоянието между язовото дърво и околните дървета е едно поне 10-15 метра голо пространство. Когато убиха Теон мъртвите бяха в плътен кордон между язовото дърво и околните дървета. Виж снимката, която постнах. Опитваш се да ме убедиш, че Аря се е скрила на гола поляна в средата на битката между Теон и мъртвите. Или пък е направила 15 метра скок от близките дървета прелитайки над кордона мъртви. Съжалявам, но такава недомислица ми вади очите. Да убиваше Аря някой второстепенен герой да кажа какво пък толкова, но това е ключова сцена да я оплескат така.

# 757
За Мелисандра не става ясно защо се жертва. Може би това е било необходима цена, която трябваше да плати за магиите. Както имаше цена и за предишните, които направи. Може би чисто морална постъпка заради грешките, които направи и доведоха до толкова много невинни или напразни жертви.

# 758
  • Разпиляна във въображението
Все някой щеше да я убие - Давос или Джон. Последният не я ли беше предупредил? Тя си изпълни мисията.

# 759
  • Варна
Ъъъ, не помня дали го показаха в сериала, но в Харънхил Аря тренираше фехтовка точно на божието дърво - танцуваше по клоните нагоре-надолу. Дърветата може и да са далеч едно от друго, но короните им се допират, така че може от клон на клон да се е метнала. А и Теон и зомбитата бяха доста ангажирани един с друг.

# 760
Още няколко неща да кажа, след като прочетох толкова коментари и гледах пак някои сцени.

Епизода беше направен така, че да вдъхва безпомощност у хората. За това дотраките умряха почти толкова бързо колкото и им се запалиха аркховете. Може би трябваше да наблегнат на физиономията на Джайм, защото той се би срещу тях и знаеше що за враг са. Tака както я дадоха изглеждаше все едно търси някой в тъмното, не беше убедителен, нямаше ужас на лицето му.
За това и не стреляха по мъртвите когато кротко си чакаха до огъня, нямаше смисъл, по-добре да пестят сили.

Дани и Джон на скалата, диалога беше мега малумен. Наблегнаха на нея докато 2те армии се сблъскаха, аз видях злобата която изпита. Заряза плана и хукна да ги гори.

Сив Червей изрази това което им липсваше на другите, отгледан да бъде човек без воля и емоции изправен пред невиждан враг, който връхлита като вълна (world war z) Дали от страх или от това, че жертва хората си показа това което исках да видя у всички.

Хрътката беше другия с правдоподобна реакция, дали отново от огъня или от вдигането на мъртвите или всичко останало, отново беше обзет от страх.

Абсолютно тихите сцени вътре в замъка бяха гаф, но така ни подсказаха за танца на водата.

В криптите нямаше нужда от охрана, всеки способен да се бие беше горе. Изглежда Санса никога няма да приеме Денерис.

КнН си отиваше при Бран и само усилията на Дани и Джон го свалиха от дракона и го забавиха малко.

КнН е позоьор, обича да показва разни работи, но не рискува в пряк двубой с Джон, вдигна мъртвите и просто го остави да ги коли до безкрай, отново безщомощен. А те дори не го нападнаха истински ами само му се пречкаха. За това и беше цялата показност накрая, е подцени врага и си го получи

Не ми хареса поднасянето на тепсия на Джон на края, застана пред дракона и чакаше смъртта си отново безпомощен.

Гаф е и падането на копието баш до КнН, че и то оцеля на огъня. Денерис нямаше време да го схрусква с дракона.

Накрая Бран не прати Теон на смърт, тя просто беше неизбежна. Прости му още веднъж. А Теон с опита да направи каквото може. 

Някой сцени които можеше да се развият по друг начин:
Ако го нямаше Джора, Дрогон можеше да я опърли със все зомбитата които я бяха обиколили. Тя проблем с това няма. Но после трябваше да тича гола из бойното поле Simple Smile
Джон, можеше да убие някой друг ББ преди да види как КнН убива Бран и в миг след това пада покосен от Аря.
Бран е вече ненужен персонаж. единствено може би за да потвърди произхода на Джон, но пък и Сам оцеля.

# 761
  • София
,защото не се е страхувал от НИЩО, и сега този ужас в очите, да оставим състраданието към братята му, но ужасът си беше там. Предполагам, за да ни покажат колко голямо е станало мазалото всъщност, че чак такива герои се разтреперват, от които не сме го очаквали.
Излъчваше точно страх в един момент, поне аз това видях.
Неопетнените преди това бяха роботи роби, които се втурват по команда. Той вече има любима - Мисандей, и човешките страхове започват да изплуват. Simple Smile
Освен това, трябваше да жертват доста от неопетнените. На мен много ми допадна героят му в този епизод.

# 762
Церсей. Актрисата много изненадана и издаде някои неща за смъртта й.
Скрит текст:
Издаде, че или Тирион или Аря ще я убие , аз залагам на Тирион, защото Аря ще е много очевидно и очаквано.
Издаде , че ще е убита в подземието. Ще бъде брутално и много шокиращо,  но определено е по опитомената версия , защото сърце не им давалода заснемат първоначалният план.

Линк за който иска повече подробности: https://m.offnews.bg/news/Kultura_33/Lina-Hijdi-Tirion-ili-Aria- … ersej_631907.html

# 763
  • София
Повече и от спойлерите, обичам ей такива моменти зад кадър:
https://www.instagram.com/p/Bw2zFBsg56q/?igshid=1qxlx52w3cqtc
Все едно, че е скочила от Язовото дърво.

# 764
Разбирам обаянието, което КнН създава и разочарованието на доста хора, че е загинал едва в трети епизод, но това в крайна сметка е Игра на Тронове, а не Властелинът, и КнН е просто поредния второстепенен герой. В крайна сметка всички такива митични злодеи загиват именно така.

Проблема не е убийството му в серията, а много въпроси които остват. И не мисля че е второстепенен герой. Интрото на първа серия на първи сезон започва с тези зловещи същества.
Церсей. Актрисата много изненадана и издаде някои неща за смъртта й.
Скрит текст:
Издаде, че или Тирион или Аря ще я убие , аз залагам на Тирион, защото Аря ще е много очевидно и очаквано.
Издаде , че ще е убита в подземието. Ще бъде брутално и много шокиращо,  но определено е по опитомената версия , защото сърце не им давалода заснемат първоначалният план.

Линк за който иска повече подробности: https://m.offnews.bg/news/Kultura_33/Lina-Hijdi-Tirion-ili-Aria- … ersej_631907.html
Скрит текст:
След смъртта на Джофри трудно ще измислят мъчителна смърт за Церсей.

Общи условия

Активация на акаунт