GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 65 982
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 840
  • Вестерос
Дайте да разчетем текста до камата,на английски е, по-хубавяа снимка трябва

# 841
Защото е миналото, бъдещето и настоящето. Без него няма да има нищо, а вечна нощ без никакви спомени. Което иска.НК

Добре де, ами ако продължи да трепе наред всички други освен Бран какво ще стане? На кого е необходима памет, ако няма хора изобщо или те са незначителен брой? Както се видя - хората не могат да му дадат сериозен отпор - ако си стоеше горе на дракона, можеше само да си увеличава числеността на армията без да има каквито и да е проблеми. Какво пречеше първо да унищожи всички - после Бран щеше да е лесна плячка. Твърде бегло и неясно ми е за мен това обяснение.
Според мен Бран бъдейки всезнаещ е бил най-голямата заплаха за КН и затова е искал да го премахне възможно най-бързо. Това са си мои разсъждения.

# 842
  • София
Защото е миналото, бъдещето и настоящето. Без него няма да има нищо, а вечна нощ без никакви спомени. Което иска.НК

Добре де, ами ако продължи да трепе наред всички други освен Бран какво ще стане? На кого е необходима памет, ако няма хора изобщо или те са незначителен брой? Както се видя - хората не могат да му дадат сериозен отпор - ако си стоеше горе на дракона, можеше само да си увеличава числеността на армията без да има каквито и да е проблеми. Какво пречеше първо да унищожи всички - после Бран щеше да е лесна плячка. Твърде бегло и неясно ми е за мен това обяснение.
Миналото, бъдещето и настоящето са времево измерение, т.е. според мен се опитваше да унищожи самото измерение времето чрез Бран, за да настъпи вечна нощ.

# 843
Джони, там ти е грешката. Аз гледам сериала за подсказки за книгите, евентуално за интересни теории за обсъждане, като например Аря наистина да убие КнН . А ти гледаш, очаквайки зрелище и епичен финал. Приготви се за американски финал и го давай по спокойно. За всички е загадка Дългата нощ, не само за теб.

Камата не беше ли на Джофри?
Не съм сигурна какво знаят северняците за валерианската стомана.

# 844
Камата Робърт я печели на някакъв турнир или облог. Не помня вече. Няма нищо специално според мен. Просто кама от валирианска стомана.

# 845
Камата едно на ръка, ама Аря откъде знаеше баш къде да го бодне? Ако го беше намушкала на друго място, а не там , където са го боднали децата на гората, щеше ли пак да умре?!

# 846
Тифани А, ама че Мелисандра е знаела, или че зрителите са се досетили? Честно казано при първата среща между двете, когато Аря беше на стената, си помислих, че просто са се познали и Аря се е сетила предишния им разговор, че пак ще се срещнат, коментара за очите. 3-4 сезон ли беше, не помня. Но на мен този епизод ми беше като пъзел, който се нареди накрая. Тоест след като го изгледах втория път, ми се изясниха много жестове и знаци. Simple Smile

# 847
Камата идваше от Кутрето, който май.беше изгубил на някакъв облог. Джофри я взима и изпраща убиец. Оттам попада в ръцете на Кат, оттам обратно при Кутрето, който я даде на Бран, който я даде на Аря. Ясно защо Бран ѝ е дал камата. Смятам, че е толкова магична, колкото всяко друго оръдие от валерианска стомана.

Където и да го беше мушнала ефектът щеше да е същия. Просто се направи, че се предава изпускай камата и го надигра.

# 848
Е нали е е прободен точно на същото място от децата на гората. Така е създаден, редно е така и да умре. Ама Аря откъде знае къде? Явно чист късмет, знам ли...

# 849
Джони, там ти е грешката. Аз гледам сериала за подсказки за книгите, евентуално за интересни теории за обсъждане, като например Аря наистина да убие КнН . А ти гледаш, очаквайки зрелище и епичен финал. Приготви се за американски финал и го давай по спокойно. За всички е загадка Дългата нощ, не само за теб.

Камата не беше ли на Джофри?
Не съм сигурна какво знаят северняците за валерианската стомана.

джинджър ако гледаш за подсказки в книгите трябва да приемеш, че те имат нещо общо с филма. Щом  вече няма нищо общо с книгата освен самия финал - нещо казано от самия Мартин - искам филм който е издържан смислово. Зрелищата не ме вълнуват, не повече от всичко, но искам детайлите да са пипнати. Като се покаже една кама от валирианска стомана, да не изглежда като най-обикновена кама.  Епичен финал не съм казал че искам, не ми слагай думи в устата които не съм казал. Честно казано предпочитам трагичен финал, сигурно поне сто пъти го казах. ИСкам абсолютно всички да измрат - до последния човек.

ЕТо сега - искаш подсказка, би следвало да приемем че първата Дълга нощ ще протече като втората, а в нея  е нямало нито КнН, нито дракони - те са по-късно герои. Очевидно че ДиД си измислят, но си измислят лошо. честно казано не знам защо плащат на сценарни екипи.

# 850
  • София
На теб ако ти плащаха за критик, щеше да си милионер вече Mr. Green

# 851
"Обяснението" на Бран е едно голямо нищо и това си е факт. Ако тази линия остане на това ниво, ще е много нелепо, предвид че на всичкото отгоре Бран не си отваря устата да каже нещо кой знае какво...но здраве да е. Да се свършва сезона и туй то. Каквото- такова.

# 852
Благодаря.
Това като един вид застраховка на КН ли е?
Ако все пак човечеството оцелее - няма да има памет, но има Цитадела...

Паметта винаги може да се съхрани сравнително прилично. И нашият свят - без магия - не е съвсем безпаметен.
Мисля, че Бран беше заплаха с виденията си за миналото и бъдещето; със знанието как да се премахне източника на злото.
Да се играе с ясновидства, предопределеност, скокове във времето е много привлекателно за зрителя/ читателя, но и доста рисковано за автора/ създателя на поредицата. Цялата история трябва да се разгръща ритмично и да се покаже как са обвързани събитията в миналото с тези от бъдещето. Ако Бран не може да "побутва" нещата, всичко става безсмислено. Когато нещо си е наредено как ще се случи (без вариации), няма смисъл да се разиграва и да бъдем занимавани с подобен предвидим театър.
За момента тук се справят доста прилично.
Но сте прави, че е нужно да вдигнат завесата още малко.
Бран очевидно е въздействал на някои събития - провокирал ги е да се случат/ да тръгнат в определена посока. Например - привлякъл е камата някак. Промени Ходор - макар и неумишлено. Но Ходор стана напълно управляем. Вероятно сам е провокирал падането си - както коментирахте по-рано - и по този начин задейства куп други събития.
Нощният крал се е страхувал именно от тази негова способност - да насочва хора и събития.

Надявам се и аз любопитството ни да бъде добре нахранено.

# 853
Епичен не изключва трагичен. Желанието всички да измрът, изказано по този начин предпилага, че имаш нужда от няколко валидола 😉
Мартин може да си приказка квото ще. Аз не вярвам, че финалът ще е един и същ. Никъде няма дори загатнато, че първата дълга нощ ще протече като втората. Това ти си си го измислил.

# 854
Освен някак си Бран да е побутнал и създаването на НК, а после и традицията с враните...ПОНЕ това ни дължат Joy Лесно е за изпълнение, не е сложно дори и за най-тъпия американец...

Общи условия

Активация на акаунт