GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 66 100
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 525
Аря изскочи отнякъде, ама как стигна дотам без никой да я види, след като в ЗХ я надушиха по кръвта?
Това че Бран просто знаел бъдещето не го приемам, защото съществуват паралелни вселени. КнН хвана Аря, тя можеше да не успее. Бран е нямало как да знае предварително, че тя ще успее.
Сега всички викат - Аря президент :DD

# 526
Какво  е ББ ?
Не са подушили кръвта на Аря , а я чуха , как капи кръвта по пода , тя затова се притесни.
Радвам се ,.че КНн падна от дракона , благодарение на Джон и Дани.
Сам за мен е идиот и.винаги е бил, вместо да стои в криптата,  реши да се прави на голямата работа , като знае много добре , че е гола вода. Ед не трябваше да го спасява , Джонката правилно постъпи и аз на негово място ще го оставя , независимо че ми е приятел. Предупредиха го , но той не! Ем като не слушаш и дърпаш дявола за опашката  - мри тогава.
Много ме дразнят сцени тип индийски сериал, особено в края.наложи ми се да превъртя.

Аря винаги ми е била най най най Heart
Нова анкета ще има ли ?

# 527
Моарейн, така можеше да стане, ако това не беше филм. Във филмите противниците се изправят очи в очи един срещу друг.
Хексе, никой още не е признал принадлежността на Джон, нито някой го нарича Егон, той носи снега в себе си и това няма да се промени независимо как се казва. Но не държа на това, че вали сняг над железния трон, заради Джон. Най вероятно е пепел.
Джони, ай не се прави на ощипан. Много добре знаеш на какво е способна Аря. Това пък как Аря се промъква незабелязано е най малкото, за което трябва да се хванеш. Пък и ни подготвиха за това колко е тиха в библиотеката на ЗХ.
Как стигнахме до извода, че Бран и КнН са едно и също нещо???

# 528
Лорд Сняг
Не я надушиха. Чуха капките. Не я чуха да се промъква, защото все пак е Безлика. Има умения, които използва. Ако бяха дали как точно го прави, нямаше да е интересно.
Аниш не вярвам в това. Ако го приема за вярно, защо не си използва шанса? НК почти беше победил, ако я нямаше Аря, щеше да премахне едното тяло. И с какво ще атакува Бран?

на мен по този начин не мие интересно, а тъпо. Като вица - единият разкопава земята, другият сади дръвчето, трети отново нахвърля пръст, ама този който трябва да сади дръвчето не е дошъл и виждал един човек който прав дупки и втори, който ги зарива. Е това е за мен сцената с Аря - виждаш началото и края, но не и как се стига дотам и ми е тъпо. Сцената с капките бе десет пъти по-добра. През цялото време  Другите усещаха, че има някой наоколо, не не бяха сигурни. Капките кръв издадоха Аря.

Джинджър правиш ли разлика между убиец и войн? Убиецът е човекът който се промъква тихо и убива една-две жертви, или ги издебва. Войнът грабва меча и сече наред. Аря не е войн. и за мен не нормално да мине през 1000 зомбита, още повече - през равния терен на открита местност, където няма прикрития и всичко се вижда като на длан. Аря е много добра в промъкването, но обясни ми как се е промъкнала двеста метра през хиляда зомбита,  от  вътрешността на Зимен Хребет до Гората на Боговете,  и оттам - до КнН, през охраната му, без да я спре нито едно зомби.

Последна редакция: пн, 29 апр 2019, 21:51 от Лорд Сняг

# 529
  • България
Моарейн, така можеше да стане, ако това не беше филм. Във филмите противниците се изправят очи в очи един срещу друг.
В този- не.
Бърз пример. Церсей и Врабецът.

# 530
# 531
Огън и Лед, а.к.а. - Бран/НК срещу всички останали, когато се осъзнаят.
С НК приключихме. Бран нямаше да остави Аря да го убие, ако работеха заедно.
Не работят заедно - едно и също нещо са. Просто две тела са излишни, а Бран никой няма да го заподозре, докато не стане време.
И на мен ми се върти нещо в тази посока, нещо като случкта с Ходор.

# 532
Колкото повече размишлявам, толкова повече се убеждавам, че няма как Бран и НК да са едно и също.
Джон нали я видя в библиотеката. Там се справи, докато не започна да кърви.
Аз си мисля, че може да са си казали нещо телепатично Бран и КН.
В Ходор се всели и очите му се забелиха.
НК си беше със сините очи през цялото време.

# 533
  • България
Бял Бродник.
–––––––––––––––––––––
Споделям мнението, че Триоката врана не е КнН.

# 534
Белите бродници и Джон да си бяха поседнали на раздумка, че така или иначе не свършиха никаква работа.

# 535
В този- не.
Бърз пример. Церсей и Врабецът.

Подкрепям. Най-голямата идиотщина на Джон за мен бе, че след като Рамзи веднъж го изигра да се нахвърли напред, не се поучи от грешката си и търсеше сблъсък на земята с КнН. Големите командири ръководят отзад- Тивин, Станис, КнН, дори Рамзи. Един път да те убият - и край.

Есме - именно . В Библиотека, където може да се крие зад стени и врати се справи прекрасно. Но как е преминала разстоянието от ЗХ до Гората на боговете където няма  пукната тревичка, където да се скриеш, а е пълно със зомбита?

# 536
Колкото повече размишлявам, толкова повече се убеждавам, че няма как Бран и НК да са едно и също.
Джон нали я видя в библиотеката. Там се справи, докато не започна да кърви.
Аз си мисля, че може да са си казали нещо телепатично Бран и КН.
В Ходор се всели и очите му се забелиха.
НК си беше със сините очи през цялото време.
Мисълта ми е че може да е виновен за появата на НК в миналото.

# 537
  • София
изгледах отново
значи да се допълня за някои неща

за драконите
Скрит текст:
и двата дракона са Ок! вижда се, уфф.  Simple Smile
там ми беше голямото съмнение
даже май Дрогон нарочно ''изхвърли'' Дани, за да я предпази.

за Дух
Скрит текст:
искам си Дух!!!  #Cussing out
взирах се като ненормален да го видя как се връща сред втурналите се Дотраки и Джора, но уви не се върна. Върнаха се само Джора и неколцина дотраки.
Така и така го дават само като декор, без реални сцени с него, така че какво им пречи да го спасят/върнат?
Ей не са хора това ако го убият!  Cry

за Аря и КнН
Скрит текст:
Тази сцена си беше изпипана перфектно.
1) Аря е обучена от Безликите да е тиха и невидима. Защо да не се промъкне светкавично край ББ при положение, че никой от тях не го очаква? Те се виждаха вече победители. НК знаеше, че Джон е далеч и най-вероятно мъртъв.
И въпреки това я чу, обърна се и я хвана и преди да и премаже гръкляна, тя ловко го закла! В тази сцена имаше толкова много красота. Балетна грациозност даже! Уффффф  Heart Eyes bowuu
Даже според мен тя нарочно извика, за да може той да се обърне и съвсем да свали гарда мислейки си, че я е пипнал и точно в този момент нямаше как да избегне смъртоносния удар!
КнН няма как да бъде убит по друг начин. Твърде силен е за смъртните. Видяхте ли само как с едно движение се саморазправи с Теон. А и от него лъхаше неземна сила и грация. Само нещо подобно от неочакван герой може да събори такъв враг. И това даже си е много реалистично бих допълнил.
Колкото си по-силен и могъщ толкова по-надменен ставаш и неглижираш много опасности, защото се мислиш, че си над тях и че си неуязвим!. Готов си за големия си съперник и враг, защото знаеш, че го превъзхождаш, но не си готов за някой малък герой, който ще те нападне в гръб (образно казано).
Няма смисъл да дават пътя на Аря до градинката с Язовото дърво, защото нямаше да го има шока, уау момента. Може и по-рано да е отишла там и просто да е изчаквала да дойде КнН със свитата му. Има си и дървета за тази цел и т.н.
Замислете се над всичко това, което написах.
Значи хем има логика, хем е реалистично, хем си има и предистория и тънки подсказки.
Така че зз лично им давам 10 от 10 на ДиД за цялото това решение и за пресъздаването му!

Сега големия въпрос е дали Мартин е подшушнал нещо или е само хрумване на ДиД. Знаем, че Аря е любимката на жената на чичо, а нейните глави са изключително интересни. Със сигурност и Мартин и готви нещо голямо/значимо. В книгите няма все още НК, а и там почти нищо не знаем за Другите, но сериала отиде твърде далеч. Всичко това което виждаме може и да са спойлери за книгите. Все пак едва ли ще има огромни различния в най-важните детайли. Кардиналните такива. Т.е. в книгите може Аря да не е избрания спасител на човечеството, но по-скоро е вероятно ДА Е. Освен това ДиД никога няма да кажат в прав текст, Мартин ни каза. Най-малкото от личен Пи Ар, а и за да не издават нищо от книгите. Със сигурност те знаят много по-добре от нас какво ще се случва или няма да се случва във Ветровете...

за самата битка
Скрит текст:
реализъм голям нямаше. отново ще напиша:
нарочно са избрали битката да е нощна и цветовете да са толкова убити (макар че аз на моята огромна 4К плазма си виждам всичко), за да прикрият ниския бюджет, който им връзва ръцете за да по-мащабна 'УАУ' битка. Замаскираха доколкото могат нещата и се съсредоточиха върху психологическия ефект и ужаса, обречеността вселила се сред героите ни и мисля, че с това се справиха.
Пак ще се повторя абсурдно е да сравняваме тази битка със Смело сърце, Гладиатор, Небесно Царство, ВнП и т.н. И няма как. Това са филми с 200 млн. бюджет (визирам Властелинът и Гладиатора), докато тук е невъзможно да се пръснат толкова пари за един епизод. Това е бюджета им сигурно за целия сезон, даже и това е много си мисля.

колко до тактиката.
такава липсваше. Бяхме в Дисни режим - Лошите са лоши, връхлитат и помитат, добрите падат като стръкчета трева, но незнайно как главните герои дори и заобиколени от 10/20 зомбита са невредими. Тук е ясно, че реализма е нулев и че се излагат, но каква е алтернативата? убиват всички герои, главни и второстепенни. Така ще са доволни някои хора и ще си кажат, ето това е реалистично, но милиони ще нададат вой, ще го сринат в земята от критики и няма да има и прикуъл. Wink Просто не става така. За добро или лошо това е положението.

Иначе как аз лично бих водил битката:

1. Отпред един голям ров, по голям от този! с достатъчно място между него и стените, за да се разположи и пехотата (зад него), поне 4 м дълбок, 9 м широк, с катран и колове!
2. Втори ров под самата стената. Същите размери!
3. Дотраките по фланговете. Това тяхно втурване напред не уникална малоумщина! Но пък го имаше уау момента с Мел и запалените мечове и после как като светулчици угаснаха и настана мъртвешка тишина. Настръхнах тогава!
4. Пехотата зад големия ров, зад тях катапулти и стрелци. В епизода дадоха как нашите изтреляха веднъж катапулта и до там. Толкова ли зарево имаха само?
5. Да почнат битката с драконите първо, да поизпържат врага колкото е възможно. Или пък да пазят драконите като най-силен коз баш в края!
6. През това време катапултите заедно със стрелците да не спират да стрелят синхронизирани с драконите - минават драконите и след тях стрелят и т.н.
7. Като влязат зомбитата в рова и почнат да стигат ръба, да го запалят и да пуснат дотраките да ги ударят отстрани. По фланговете, дясно и ляво.
8. Като излезе някое зомби от рова пехотата да го клъцва и така.

По този начин нашите можеха и да имат шанс ако не да спечелят битката, поне да удържат фронта много дълго време, а и да е много реалистично. И пак да си е мрак и пак със същия бюджет горе-долу. В смисъл нашите се готвеха за това със седмици а накрая бяха като разграден двор и нямаше никаква организация.

за Бран/Триоката врана като примамка
Скрит текст:
Това беше Ок. Искаха да примамят там КнН, няма смисъл да го охраняват с прекалено много сили, защото НК може и да не отиде (примерно). Там всичко бе планирано да е изненада, удар в гърба образно казано, само че се готвеха изпълнителя да е друг - Джон. Джон обаче му излязоха криви сметките. Иначе Кит добре пресъздаде отчаянието и лудостта, която го бе обзела, когато разбра, че всичко е загубено.
Може би за това и не спаси Сам, но мен много ме разтресе този момент. Не го очаквах, уф...  Confused

# 538
Vanqivanova, тази теория с пътуването във времето никак не искам да я нищя. Приемам, че може да влияе в миналото, но ми се ще да мисля, че е в някакви граници. Всесилен Бран не ми харесва.
Всъщност нали видяхме, че Горските чеда правят НК.
Diavolo Дух се вижда в новото промо. Жив е. 😀

# 539
Виновници за появата на КнН са Чадата, но Бран е техен наследник и има индиректна вина.

Общи условия

Активация на акаунт