GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 66 067
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 690
Не е единствена, я КН как не изгоря Simple Smile Наистина не го схруска но това е защото той надигна копието, а тя вече загуби един дракон от това копие и се уплаши Wink Това им се получи добре и беше уау. Но само на мен ли  НК ми беше смешен, като някой аматьор от косплей Simple Smile Ужасен беше Simple Smile

# 691
  • Русе
Абе Хрътката оцеля ли?
   Да

# 692
Абе Хрътката оцеля ли?
Да.
Happy в предишните сезони беше по-страшен, сега си личеше, че всичко е грим. Ама нали беше и страшна тъмница в епизода, не обърнах много внимание. 😂😂

# 693
За Аря пропуснах да напиша нещо. Не случайно Мелисандра ѝ подаде точно репликата "Какво казваме на Бога на Смъртта?". Това беше от обучението и при Сирио Форел. А какво я учеше той? Водния танц, промъкването като котка и т.н. Това ѝ мина през ума в момента в криптата, това имаше предвид и Мелисандра. Трябваше да се върне към наученото в онзи етап. Не силата, а ловкостта, бързината и изненадата трябваше да бъдат печеливши. И Аря бързо излезе, вярно, че след това не дават пътя ѝ до НК, но по-скоро е била в засада. Все пак цялата тактика на битката беше конструирана около твърдението на Бран, че НК идва за него и очакваха да се появи в градината. Дебнела е някъде наоколо, не си е пробивала път чак след като се изсипа тълпата от мъртви.

# 694
  • София
Да погледнем епизода и от комичната страна:
https://nenovinite.com/ne/rubriki/10-nelepi-obyasneniya-kakvo-st … zod-na-gejmatrons

# 695
Да, изровиха препратка чак в първи сезон...а в книгата обучението при Сирио е едва началото, да не говорим, че вероятно всичките й учители са неслучайни и са навързани...тази препратка с Мел беше добра, на място, но много много сезони с малки детайли около обучението й просто липсват...образът й беше доста осакатен в един момент и затова сега всичко седи леко нелепо.

# 696
  • София
Досега имаше ли подсказка за Джон, че е приятел с огъня, като леля си.

Многократно сме казвали, че Джон гори.
А Дани е единствената по рода си.
От скоро съм тук....и "Многократното" съм го пропуснала...
Благодаря за отговора

# 697

Ох, още се хиля. Колегите ме гледат странно Joy

# 698

Ааааааааа.... това кърти:
Цитат
Кой е писал последния епизод на гейматронс, който гледахме?
- Някой тийн идол - влогър.
- Случайна лелка - фенка, коментираща всеки ден позитивно постовете на Бойко Борисов.
- Велислава Дърева.

# 699
  • България
След разговора с Мелисандра реших че Аря отива да трепе бродници генерално... Не включих че ще ходи директно към КнН.
За мен беше ясно, като бял ден както се казва. Ами то все едно му каза името.
  А харесваме различните герои, защото хората сме различни. Търсим си подобните и когато ги открием, ставаме техни фенове. Едни се виждат като Аря, други като Джон, Денерис, Санса и т.н.

# 700
Достатъчно знаем за обучението на Аря. Все пак е 12-13 годишно момиче убиец. Припомнете си как се промъкна да убие Фрей, как уби Бездомничето, как оцеля сляпа, въобще целият ѝ път дотук подсказва, че ѝ предстои нещо голямо. Дори в 3-4 сезон при първата ѝ среща с Мелисандра това беше повече от ясно, че ще я видим да извършва велики подвизи. Не ми се вярва да убие и Церсей. Ще е в повече. Не сме я чували отдавна да повтаря молитвите си. Приоритети се пренареждат според належащите проблеми.
Армия от дотраки няма, но за Неопетнените не съм сигурна. Другият епизод ще разберем какви са загубите. А Сив червей е най- нелепо противоречивия образ във филма. Само като видя, че го дават и знам, че няква тъпотия са измислили сценаристите.
На Джон смелост не му е липсвала никога. Може би стратегията в нападението наистина не беше удачна. Но по добра стана, че не  той, който спаси света.
Ще ми се и на мен да разберем повече за това как Мелисандра изкочи от нищото. Нямаше смисъл Давос да я убива. Както нямаше и смисъл Джон да спасява Сам или някой друг. Главната цел надскача многократно един дебелак или една вещица. Жалко, че не видяхме Давос в действие.

# 701
Пиша все още развълнувана.
Четох спойлери. Не ми попречиха да се вълнувам и да гледам с кеф.
Да, имаше грешки в целия сценарий, имаше статисти, но имаше напрежение, имаше паузи да си поемем дъх, имаше доволно екшън и добро решение на големия проблем - Краля на Нощта.
Гледах го на тъмно, на голям екран, не съм пипала настройките на телевизора и успявах всичко да разпозная, кой къде е, какво точно прави. Монтажът беше приличен, прилична операторска работа.
За парите, с които са разполагали за такава мащабна битка, за мен дори са се справили много добре.
Гледах сутринта и Making of на серията и ми направи впечатление, че е било доста осветено на мястото на снимките, но е търсен ефект да е тъмно и да различаваме само силуети. Особено в последната част, когато вече Джон тича към Бран, всичко е снимано в контражур и се разпознават само силуети, но достатъчно отчетливо, за да знаем, че добрите все още са живи.
Доволна съм, защото не тръгнах с голяма кошница. Не съм сравнявала с другите филмови битки, защото те са точно това - филмови. А тук гледахме серийна битка. За мен беше достатъчно силна и внушителна като въздействие.

Да кажа нещо за "липсата" на тактика - какво да очакваме от двама пълководеца, които нямат качествен опит в такива битки. Джон се би навън с Рамзи, Денерис също имаше битка само навън.
Няма как да знаят какво ги очаква и как да процедират.
Толкоз от мен - моите 5 гроша за серията.

# 702
  • София
Най-накрая и аз да пиша. Изгледах епизода още вчера сутринта по HBO go, вярно, предават SD, ама всичко се виждаше идеално на пуснати щори. Не мисля, че е кофти с тъмнината, даже напротив, внасяше едно напрежение. Очарована съм е меко казано, много ми хареса битката и още съм в еуфория. Аря е суперяката, уби краля по най-добрия начин. Според мен също чакаше притаена някъде до Бран. По едно време и аз си помислих дали пък не е с лицето на Теон.. 🤣 ама добре, че не го изиграха така. Абсолютно всичко ми хареса, Денерис как се би редом до Джора. Ако беше Санса, щеше да падне и да циври до него и да си държи полите да не ги накаля. Разбира се, че искам Денерис да е кралица. Вместо като Санса и Церсей да се крие, яхна дракона и потегли редом до нейните хора. Пада, става, ама не избяха, а се връщаше пак и пак. За разлика от Джонката, който наистина по едно време сякаш се наслаждаваше на битката отстрани. После го вкараха в битка и него -добре че. Също ми хареса хитростта на Нощния крал, как им заповяда да се хвърлят в огъня и после как заряза дракона да пази Джон. Абе, добре са го измислили. Не ми липсва Джора и малката Мормон, въпреки че си поплаках за тях. Хареса ми сцената с боя между драконите и изобщо всичко във въздуха. Поплаках си и с червейчето, който изобщо не плачеше от страх /не знам как някой би си го помислил/, а плака, защото жертва хората си. Хареса ми и жрицата, най-накрая да има отново полза от нея. Момента със запалването на мечовете беше настръхващ. Също както някои тук се сетих като каза на Ара, че ще затвори сини очи ще убие нощния крал. Само, че не си го представях толкова ефектно. Не знам какво ви учудва, как се е промъкнала, те хората един сезон а обучаваха на това. 🤣  много искам именно тя да убие Церсей, с лицето на Джейми. Досаден ми беше Тирион, дано му намерят някаква запомняща се роля, че иначе да беше умрял в криптата. Също Сам, леле сто човека му казаха да не се бие, той никой не слуша. Заради него умря Ед и сигурно още други. Много се изкефих, че Джон го подмина. Нещо не видях любимия ми Давос в битката, май го раздаваше портиер? Надявам се да дойде Яра на помощ с още кораби с дотраки и неопетнени, иначе не я виждам Денерис. Иначе е нормално да се усмихват в трейлъра на следващия епизод. Та те победиха смъртта, нормално да са надъхани и доволни. А аз се радвам, че най-накрая приключи тая драма с бродниците, защото ми беше много досадно. Сега ще гледаме битките за трона. И нямам търпение до понеделник....
п.с Спойлерите, които нямаха почти нищо общо няма да ги коментирам 🤣🤣

# 703
Десислава, Яра няма неопетнени и дотраки. Всичките бяха при Дани.
Санса и Тирион не са бойци. Съвсем логично е да се крият в криптата. А когато наизкачаха зомбитата там, хванаха и те камите и нападнаха. Има такава сцена, но са я изрязали. Бях сложила линк по-назад.
Сам прояви смелост, въпреки че ревеше се биеше.

# 704
Десислава, а какво щеше да стане ако Денерис беше убита? Тя излезна до хората си на дракон. Ако нямаше дракони, нямаше да я видим с кама в ръка със сигурност. Имаше невероятен късмет, че Джора се появи иначе беше обречена, както и целият Вестерос. Санса постъпи много по-умно от нея. Няма нужда да си на бойното поле и да си цапаш полите, за да водиш успешна война.

Общи условия

Активация на акаунт